Το σχέδιο ήταν:”Φορτώνουμε τους πολίτες με μεγάλους φόρους και εισφορές και νομοθετούμε τον νόμο Κατσέλη, έτσι ώστε τώρα που δεν μπορούμε να πάρουμε δανεικά να συντηρούμε το μεγάλο κρατικοδίαιτο σύστημά μας και παράλληλα ο κόσμος να μην μπορεί να πληρώσει φόρους και εισφορές και λόγω του νόμου να εφησυχάσει ότι τελικά θα του γίνει κούρεμα οπότε στην πλειονότητά του να σταματήσει να πληρώνει τα δάνειά του”.

Οι φόροι ρήμαξαν επαγγελματίες και νοικοκυριά και ο νόμος Κατσέλη και ο ΕΝΦΙΑ διέλυσαν την κτηματαγορά,βούλιαξαν τις τιμές των ακινήτων και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των κόκκινων δανείων με αποτέλεσμα οι τράπεζες να αποχτήσουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας και να μην μπορούν να χρημαδοτήσουν την οικονομία.

Με αυτόν τον τρόπο έως σήμερα έχουν συσσωρευτεί χρέη εκατοντάδων δις ευρώ από τα νοικοκυριά προς εφορίες,ταμεία και τράπεζες,τα οποία στην αρχή της κρίσης ήταν λιγότερα από το 1/3 των σημερινών.

Εν τω μεταξύ στο διάστημα της δεκαετούς αυτής κρίσης το πράσινο-μπλε-κόκκινο πολιτικό σύστημα,επειδή δεν ήθελε να κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις,χρέωσε με μνημόνια,δάνεια και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας την χώρα, με το ίδιο να δικαιολογεί την παρουσία του κάνοντας ότι δήθεν παλεύει συνεχώς με την ΕΕ για να απεμπλακούμε από τα μνημόνια,και με αυτόν τον ύπουλο τρόπο κέρδισε χρόνο,εδραίωσε ξανά την θέση του στην πολιτική σκηνή και εγκλώβισε την χώρα και τους πολίτες σε έναν αδιέξοδο φαύλο κύκλο.

Επιχειρήσεις έφυγαν από την χώρα ή έκλεισαν και 400000 νέοι πήγαν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό αφού εδώ λόγω πτώσης της παραγωγής έπεσαν οι μισθοί και κυριάρχησαν η ανεργία,η υποαπασχόληση και η μαύρη εργασία.

Το ένα κόμμα έσπρωχνε τον κόσμο στην αγκαλιά του άλλου με ψέμματα,ψεκασμένες θεωρίες και την απάτη των ισοδυνάμων,ώσπου στο τέλος επικράτησε η μπρουτάλ συριζαική έκδοση του συστήματος που για να εκλεγεί έταξε λαγούς με πετραχήλια σε έναν λαό απελπισμένο από τους φόρους και απηυδισμένο από τα παλαιά κόμματα.Μετά την εκλογή του όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε άρδην πολιτική και έδεσε την χώρα χειροπόδαρα με μνημόνιο,χρέωσε την χώρα με άλλα 100 δις ευρώ,υποθήκευσε για 100 χρόνια όλη την δημόσια περιουσία και επέβαλε ακόμη πιο δυσβάστακτους φόρους.

Η χώρα πλέον κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Εάν από την αρχή της κρίσης μειώνονταν οι φόροι τότε σε λίγο καιρό θα είχε εξομαλυνθεί η κατάσταση και ο κόσμος θα είχε ανασάνει,όπως έγινε σε όλα τα κράτη που βγήκαν σε δύο χρόνια από τα μνημόνια ,αλλά στην Ελλάδα μπήκαν υπερβολικοί φόροι,δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις και επίτηδες έγιναν οι λάθος ρυθμίσεις στα δάνεια και έτσι η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά,όμως αυτό εδραίωσε τα κόμματα εξουσίας-πατερούληδες που πούλησαν και πουλάνε προστασία στον κόσμο αλλά στην ουσία επιβιώνουν σαν πολιτικοί νταβατζήδες.

Το κόμμα της Δημιουργίας,ξανά! από το 2011 έως σήμερα φωνάζει για την ανάγκη δραστικών μειώσεων των φόρων και προτείνει συγκεκριμένους κοστολογημένους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό, αλλά το μεν πολιτικό σύστημα σκοπίμως κωφεύει αφού είχε και έχει το δικό του βρώμικο σχέδιο επιβίωσης το δε εξωνημένο μιντιακό σύστημα δεν την προβάλει γιατί τότε θα μάθει ο κόσμος την μεγάλη απάτη όλου του κρατικοδίαιτου συστήματος το οποίο θα εξαφανιστεί εάν εφαρμοσθούν οι προτάσεις της Δημιουργίας,ξανά! ,γιατί αυτές βάλλουν ευθέως κατά της παρασιτοκρατίας που μας χρεοκόπησε και η οποία προκειμένου να μακροημερεύσει συνεχίζει να βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευημερία των πολιτών.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση