Το εφιαλτικό σενάριο μιας μέρας από την ζωή μου εν μέσω πανδημίας Κορονοϊού…με κυβέρνηση Σύριζα…

– 21η μέρα καραντίνας:

12 Αυγούστου 2015, 33 βαθμοί Κελσίου και ξυπνάω απ’ τη ζέστη στις 10:00 κι ο ήλιος ήδη έχει λούσει το σπίτι μου. Φτιάχνω έναν καφέ και ανοίγω τηλεόραση να μάθω τα τελευταία νέα για τον κορονοΐό.

Πέφτω πάλι πάνω στο σποτάκι που παίζει όλη μέρα σε όλα τα κανάλια, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι και να πλένουμε τα χέρια μας καλά με πρόπολη! Κάνω ζάπινγκ και βάζω Σκάι.

Δυστυχώς είναι Κυριακή και έχει Αυτιά. Καλεσμένοι ο έγκριτος γιατρός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννακης μας εξηγεί ότι εντάξει δεν είναι και τίποτα τρομερό ο κορονοϊός κι ότι αν πίνεις κρητική ρακή 2 φορές τη μέρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Στο πάνελ βρίσκεται και ο γνωστός εργατολόγος Γ. Ρωμανιάς, ο οποίος προειδοποιεί σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις γιατί είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Μεσημέριασε και βγαίνω στην τράπεζα για να πάρω το καθημερινό 60 ευρώ μου, ελέω capital control. Η ουρά περίπου 1 χιλιόμετρο, αφού κρατάνε όλοι και 2 μέτρα απόσταση. Ο κόσμος βουβός και τρομαγμένος περιμένει ώρες για να πάρει τα ελάχιστα ευρώ ώστε να κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση άργησε πολύ να επιβάλει μέτρα απομόνωσης αφού υποτίμησε μάλλον το θέμα του ιού και φοβήθηκε να μην χαρακτηριστούν φασιστικά τα μέτρα από τους λογής δικαιωματιστές, open borders ψηφοφόρους της. Είναι ότι έχει ρίξει κι όλη της την προσοχή στις σκληρές διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα με την τρόικα στις Βρυξέλλες και δεν της επέτρεψε να αντιδράσει πιο γρήγορα.

Στο σούπερ μάρκετ με περιμένει κι άλλη ουρά χιλιομέτρου. Κρατώντας το κουπόνι μου για τα ψώνια, μπαίνω μέσα μετά από 1,5 ώρα. Αυτή τη βδομάδα έχω δικαίωμα να πάρω 1 κιλό αλεύρι, ρύζι και κοτόπουλο. Τα ράφια παρουσιάζουν αρκετές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, παρ’ ότι ο κόσμος ψωνίζει ότι δικαιούται με το κουπόνι.

Ο πατερούλης Στάλιν θα νιώθει πολύ περήφανος, που εφαρμόζονται οι πρακτικές του, αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του. Χθες βέβαια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμα, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι κινείται μεθοδικά ώστε να μη λείψει κανένα προϊόν απ’ τα σούπερ μάρκετ.

Δεν το είχε προβλέψει στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης αυτό μάλλον. Στο δρόμο μέχρι το σπίτι μου, οι μόνοι που κυκλοφορούν σε παρέες είναι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται μάλλον σε κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς και δεν ακολουθούν τα μέτρα απομόνωσης.

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα που στα Hot Spots και ειδικά εκείνο της Ειδομένης είναι γεμάτο κρούσματα φορέων του ιού και κυκλοφορωντας ελεύθερα έξω, διασπείρουν τη νόσο, αλλά μάλλον βγαίνουν για να λιαστούν.

Η ώρα είναι 18:00 και στήνομαι στην τηλεόραση για να παρακολουθήσω την καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου υγείας και του Υπουργείου πολιτικής προστασίας. Τον λόγο παίρνει ο υπουργός υγείας κ. Πολάκης. 90.453 κρούσματα και 8945 οι θάνατοι μέχρι σήμερα με

ελαφρώς ανοδική πορεία το τελευταίο 24ωρο. Στη συνέχεια ενημερώνει ότι η κυβέρνηση προχωράει σε πρόσληψη 5.000 μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, πολλοί εκ των οποίων θα εργαστούν στις ΜΕΘ που φτιάχτηκαν προσωρινά στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο ΣΕΦ στον Πειραιά.

Το ευχάριστο νέο που ανακοινώνει ο υπουργός είναι ότι η Κούβα βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη του εμβολίου.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νικόλαος Καρανίκας, με την ήρεμη και σταθερή φωνή του, ενημερώνει τους πολίτες ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα απομόνωσης γιατί φοβάται ότι θα υπάρξουν “κατακόμβες” νεκρών.

Επόμενο θέμα, ο τουρισμός. Ρεπορτάζ απ’ την άδεια Μύκονο, η οποία έχει υποστεί, όπως και όλα τα νησιά μας, οικονομική καταστροφή. Η εικόνα των άδειων παραλιών, προκαλεί θλίψη και κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια του κόσμου να δεις κάποιο φως στο τούνελ.

Βράδιασε και ήρθε η ώρα για Ενικό και Νίκο Χατζηνικολάου. Καλεσμένος ο υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο υπουργός καλείται να εξηγήσει πως θα αντιμετωπιστεί η διπλή οικονομική κρίση, η μία λόγω δημοσιονομικού χρέους και η άλλη από τις επιπτώσεις του lockdown. Ο υπουργός εξηγεί ότι η κυβέρνηση κινείται παράλληλα σε 3 άξονες. Απ τη μία ο υπουργός εφαρμόζοντας τη θεωρία των παιγνίων έχει στριμώξει την τρόικα και είναι κοντά στο να αναγκάσει την ΕΕ να εκδώσει ευρωομόλογο, χωρίς να υπογράψει κανένα μνημόνιο η κυβέρνηση. Παράλληλα η Ραχήλ Μακρή έχει αναλάβει να κόψει χρήμα με τον δικό της ELA, ενώ ο σύντροφος Λαφαζάνης ταξιδεύει στην Κίνα για να συνάψει χαμηλότοκο δάνειο ύψους 100 δις.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της για να αντιμετωπίσει την διπλή οικονομική κρίση και είμαστε τυχεροί που σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο ο σοφός ελληνικός λαός επέλεξε ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά σωστά. Έτσι μπορώ να πάω για ύπνο ήσυχος!

Πηγή: vimapress.gr

Αρθρογράφος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ
Author: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ.
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση