Μετά από ένα δημοψήφισμα στο οποίο κανένας δεν ήξερε να σου πει ποιες είναι οι ερωτήσεις και τι συνεπάγεται το «ναι» ή το «όχι», πάμε σε εκλογές που κανένας επίσης δεν ξέρει να σου πει, γιατί γίνονται. Ούτε αυτοί που τις προκήρυξαν.

Αν ο Τσίπρας ήθελε να εφαρμόσει το μνημόνιο που μόλις υπέγραψε, θα μπορούσε να το κάνει σχηματίζοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, που θέλουν το ίδιο. Θα είχε ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν θα φοβόταν κανέναν «αντάρτη». Αν μετάνοιωσε, που το υπέγραψε και αποφάσισε να μην το εφαρμόσει, θα μπορούσε να το κάνει παρέα με την αριστερή του πλατφόρμα και τον «στα τέσσερα» Καμμένο. Άρα γιατί να γίνουν εκλογές;

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα πολιτικό σύστημα, που θεωρεί πολύ φυσικό να αναιρεί πλήρως τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Θυμίζω ότι την αντιμνημονιακή υστερία την λανσάρισε πρώτα η ΝΔ του Σαμαρά, που ανακάλυψε ότι η Ελλάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά ήρθε το μνημόνιο και την φτωχοποίησε. Σαν να λες πως μια χαρά ήταν ο άνθρωπος, αλλά μόλις ήρθε ο γιατρός και του έβαλε το θερμόμετρο, ο πυρετός πήγε στο 42! Άτιμο θερμόμετρο! Κι όταν η ΝΔ έκανε την κωλοτούμπα, την αντιμνημονιακή σκυτάλη την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε κυβέρνηση.

Τώρα όμως τα ψέματα τέλειωσαν. Φάνηκε αυτό που όλα τα κόμματα του «πελατειακού τόξου» ήθελαν να κρύψουν από την πρώτη στιγμή. Οι Εταίροι, από το πρώτο μνημόνιο, το 2010 μας το είπαν πολύ απλά:

«Το πρόβλημά σας δεν είναι το χρέος αλλά ο μηχανισμός που το δημιουργεί. Ακόμα και όλο να σας το χάριζαν, θα το ξαναδημιουργούσατε σε λίγα χρόνια. Το ελληνικό Δημόσιο, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, ξοδεύει πάντα περισσότερα από όσα εισπράττει, όσα και να εισπράττει! Άρα φροντίστε από δω και μπρος, οι κρατικές δαπάνες να είναι μικρότερες από τα κρατικά έσοδα και να βάζετε και στην πάντα για να αποπληρώσετε τα χρέη σας.

Εμείς θα αγοράσουμε το χρέος σας και θα σας το μειώσουμε. Εκεί που δίνατε στις αγορές επιτόκιο 4% και 5% θα πληρώνετε 1%. Και θα το εξοφλήσετε σε 32,5 χρόνια, που μπορεί να σας τα κάνουμε 50 και βάλε! Άρα ξεχάστε το χρέος και ελάτε να συμμαζέψετε το δημόσιο που ξοδεύει τερατώδη ποσά σε μισθούς αργόμισθων, συντάξεις πενηντάρηδων, σπατάλες και γραφειοκρατία.»

Οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ομονόησαν: δεν θα ξεβολέψουμε ούτε τα δικά μας παιδιά που διορίζαμε 40 χρόνια τώρα, ούτε τους υψηλοσυνταξιούχους. Κι ας υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, άνθρωποι που παίρνουν 10 (!) συντάξεις ο ένας, με μηνιαίες απολαβές πάνω από 4500 ευρώ!!!

Θα τσακίσουμε την μεσαία τάξη στον φόρο, θα φορολογήσουμε τα σπίτια τους και θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές, επί δικαίων και αδίκων. Και σ΄αυτούς που δουλεύουν και σ΄αυτούς που ξύνονται. Και σ΄ αυτούς που μπήκαν με ΑΣΕΠ και σ΄αυτούς που μπήκαν με μέσο. Για εξορθολογισμό ούτε κουβέντα. Ο νερουλάς της Βουλής είναι πιο σημαντικός φαίνεται για το σύστημά μας από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου ή από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κι επειδή το σύστημα, είτε με την πρασινομπλέ, είτε με την κόκκινη εκδοχή του δεν θέλει να χάσει την πρόσβαση στο κρατικό μέλι, φροντίζει να δημιουργεί κλίμα πόλωσης, για να αισθάνεσαι, ότι ο ένας κρατιστής φορομπήχτης είναι η κόλαση και ο άλλος κρατιστής φορομπήχτης είναι ο παράδεισος.

Έτσι όμως η χώρα τρώει τις σάρκες της. Αυτά που πληρώνονται σε φόρους δεν είναι εισόδημα. Είναι αποταμιεύσεις. Όσων έχουν ακόμα, όσων αντέχουν ακόμα. Όπου νάναι κι αυτά τελειώνουν. Μετά, τι;

Έτσι ανάπτυξη δεν έρχεται. Γιατί η ανάπτυξη χρειάζεται συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα ξεβολέψουν τις αγαπημένες συντεχνίες του συστήματος. Χρειάζεται αυτά που προτείνει εδώ και 4 χρόνια η Δημιουργία, ξανά!:

Απλή και σαφής νομοθεσία που να εφαρμόζεται πάντα και στους πάντες. Σταθερότητα, κυβερνητική, πολιτική και φορολογική. Ένας φορολογικός νόμος μισής σελίδας που θα ισχύει τα επόμενα 10 χρόνια. Χαμηλή φορολογία ανταγωνιστική των γειτόνων μας. Ένας γραμμικός φόρος 12% για φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έδινε εκρηκτική ώθηση στην ανάπτυξη, και τελικά θα αύξανε και τα δημόσια έσοδα. Πληροφορική παντού, στη Δημόσια Διοίκηση και στη Δικαιοσύνη.

Απελευθέρωση της οικονομίας. Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων. Αλλαγή του συστήματος των αδειοδοτήσεων. Να μπορείς να ιδρύσεις εταιρεία σε δύο ώρες διαδικτυακά και να ξεκινήσεις τη δουλειά σου αμέσως με μια υπεύθυνη δήλωση. Κι από την άλλη πραγματικά κοινωνικό κράτος, προστασία των πραγματικά αδυνάτων, γιατί και τις προνοιακές δομές τις κάναμε άντρα παρανομιών και ρεμούλας. Προστασία της μητρότητας με χρήματα που θα πηγαίνουν σε ολοήμερα σχολεία και παιδικούς σταθμούς κι όχι σε συντάξεις μητέρων ανηλίκου.

Μεταρρυθμίσεις κάνουν μόνο ο μεταρρυθμιστές. Άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν καριέρα πολιτικού. Που δεν κλείνουν δουλειές με το γκουβέρνο. Που δεν διόρισαν και δεν πρόκειται να διορίσουν. Άνθρωποι που μπορούν να σας κοιτάνε στα μάτια και να σας λένε: ψηφίστε μας και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα σας κάνουμε κανένα ρουσφέτι. Για να τελειώνουμε κάποτε με το εμπόριο εύνοιας. Η υπεύθυνη πολιτική δεν χρειάζεται μόνο υπεύθυνους πολιτικούς. Χρειάζεται και υπεύθυνους ψηφοφόρους.

Πηγή: rodiaki.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση