Το έγκλημα του αντιισλαμιστή φανατικού στη Νέα Ζηλανδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απάντηση στα εγκλήματα των ισλαμιστών φανατικών στην Ευρώπη και στον κόσμο. Το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» είναι ένα σύστημα που το μόνο που καταφέρνει είναι να παράγει τυφλούς. Πενθούμε για την απώλεια της ζωής των 50 συνανθρώπων μας στη Νέα Ζηλανδία, όπως πενθούμε για την απώλεια της ζωής κάθε ανθρώπου που πέφτει θύμα τυφλής βίας. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Οι κοινωνίες του 21ου αιώνα θα πρέπει να δουν με προσοχή και χωρίς προκαταλήψεις τους λόγους για τους οποίους ένα είδος βίας, αυτής που βασίζεται σε θρησκευτικές αντιπαλότητες, αναζωπυρώθηκε στις μέρες μας , ενώ είχαμε τη βεβαιότητα πως αφορούσε ένα σκοτεινό, μακρινό παρελθόν. Κυρίως όμως πρέπει να επανεξετάσουμε την έννοια της «κοινωνίας». Όπως η ετυμολογία της αποκαλύπτει, αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, όταν ασύμβατα θρησκευτικά, νομικά και πολιτισμικά συστήματα αναγκάζονται να συνυπάρξουν, θα βρεθούν παρανοϊκοί της μιας ή της άλλης πλευράς, που θα πιστεύουν ότι έχουν εντολή από το θεό τους ή από την ιστορία να εξοντώσουν τον αντίπαλο, σκοτώνοντας αθώους ανυποψίαστους πολίτες.

Ο κατάλογος των θυμάτων του μίσους θα κλείσει όταν οι κοινωνίες μας θα αδρανοποιήσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που εξοπλίζει τα χέρια εγκληματιών και ψυχοπαθών: τις ιδεολογίες του μίσους.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση