Όχι ότι κρίνονται και πολλά πράγματα από δύο ώρες εκπομπή. Ό,τι είχαν να πουν τα πολιτικά κόμματα, το είπαν κι ό,τι είχαν να καταλάβουν οι πολίτες, το κατάλαβαν. Όμως το debate είναι χρήσιμο και σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο. Πρώτον διότι δείχνει στους πολίτες τη διάθεση των πολιτικών αρχηγών να πειθαρχήσουν σε μια οργανωμένη αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων με κανόνες χρόνου και τρόπου διεξαγωγής και δεύτερον διότι ο πολυάσχολος ψηφοφόρος θα μπορέσει να βρει συγκεντρωμένες τις επιλογές που του προτείνονται για το αύριο της χώρας.

Το ότι τα (θεωρητικώς) μεγάλα κόμματα ψάχνουν αφορμές για να το αποφύγουν δεν περιποιεί τιμή ούτε για τα ίδια ούτε για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ καλεί την ΕΡΤ ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι να διοργανώσει debate ανάμεσα στα 10 κόμματα που έχουν σχηματίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% τουλάχιστον των Περιφερειών όπως προβλέπει ο νόμος, και αν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δυσανεξία στον διάλογο μπορούν να μην προσέλθουν και να συνεχίσουν τον μονόλογό τους στο ακροατήριο της κομματικής τους πελατείας.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση