Στο χθεσινό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, η παράταξη ΔΗΜΟΥΡΓΙΑ διά του επικεφαλής της, Θάνου Τζήμερου, κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει τα έκτροπα που συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχει ο κάθε πολίτης για την πολιτική της κυβέρνησης ή την πολιτική που εφαρμόζουν άλλες χώρες, είναι απαράδεκτο αυτές να καταλήγουν σε βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ζητούμε την άμεση εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και την τιμωρία τους όπως ο νόμος ορίζει."

Υπερψηφίσθηκε μόνο από τους 3 συμβούλους της Δημιουργίας: Ρούλα Δασκαλοπούλου, Διονύση Βενιεράτο, Θάνο Τζήμερο. Καταψηφίσθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούν την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την ΧΑ, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Ρωτάμε: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (οι υπόλοιποι είναι συνεπείς στην επαναστατική ιδεολογία τους η οποία καθαγιάζει τη βία) δεν θεωρούν απαράδεκτες τις βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών; Δεν θέλουν να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών; Δεν θέλουν την τιμωρία τους σύμφωνα με τον νόμο; Περιλαμβάνονται οι βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών στους αγώνες της αριστεράς τους οποίους τιμά ο πρόεδρος της ΝΔ;

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση