Π.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακές Οργανώσεις της δημιουργίας, ξανά! Με έγκριση 51 Χρήστες 5 Εκδηλώσεων 5 Αρχείων 15 Φωτογραφίες

Καλωσήρθατε στην Περιφερειακή Οργάνωση ( Π.Ο. ) Θεσσαλονίκης - Κεντρικής Μακεδονίας

Μελών και Φίλων της Δημιουργία, Ξανά!

 

Περιλαμβάνει ττους Νομούς:

Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικης και Σερρών.

 

Περισσότερα νέα  για την ΠΟ Θεσσαλονίκης - Κεντρικής Μακεδονίας

στο ανοιχτό γκρουπ στο facebook: Δημιουργία Ξανά! - Φίλοι Κεντρικής Μακεδονίας

 

Για  επικοινωνία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook

ή μέσω e-mail [email protected]

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης - Κεντρικής Μακεδονίας:

Βασίλης Πανίδης, Πρόεδρος (ασφ. πράκτορας / συντονιστής ασφ. συμβούλων)

Θεοδόσης Μπίλης, Αντιπρόεδρος (ιατρικός επισκέπτης)

Μερσίνα Παπαδοπούλου, Γραμματέας (εικαστικός, εκπαιδευτικός)

Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, Ταμίας (γεωπόνος)

Ανδρέας Μπάκας, Μέλος (καρδιοχειρουργός)

Γιάννης Παπαδόπουλος, Μέλος

Δημήτρης Διονυσόπουλος, Μέλος (ιατρός)

 

Στην διάθεσή σας !

 

 

Μαρ
Ανοιχτή Συνεδρίαση για Υποστήριξη Ανεξάρτητης Υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής
Η εκδήλωση τελείωσε.
Τετάρτη, Μαρτίου 12 2014 10:00 ΠΜ
Μαρ
Ανοιχτή Συνάντηση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Εξελίξεις, Πρόγραμμα & Εθελοντισμός
Η εκδήλωση τελείωσε.
Τετάρτη, Μαρτίου 12 2014 10:00 ΠΜ
Μαρ
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΡΟΣ 2o
Η εκδήλωση τελείωσε.
Δευτέρα, Μαρτίου 10 2014 10:00 ΠΜ
Φεβ
Πρόσκληση σε Θεματική Συζήτηση για την Οικονομία
Η εκδήλωση τελείωσε.
Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24 2014 10:00 ΠΜ
Οκτ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η εκδήλωση τελείωσε.
Κυριακή, Οκτωβρίου 20 2013 3:00 Π.Μ.
Πρόσκληση
σε Ανοιχτή Συνάντηση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές:
Εξελίξεις, Πρόγραμμα & Εθελοντισμός
Τόπος: Θεσσαλονίκη (Γραφεία ΠΟ Δημιουργία Θεσσαλονίκης – Κομνηνών 23 & Ερμού, 4ος όροφος)

Ημερομηνία: 12/03/2014 - Ώρα 20:00.


Αγαπητά μέλη και φίλοι της 'δημιουργία, ξανά!' Θεσσαλονίκης,

σας καλούμε στα γραφεία της Π.Ο. Θεσ/νίκης για (i) να σας παρουσιάσουμε την υποψηφιότητα της Νιόβης Παυλίδου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (θα συνδεθεί μαζί μας μέσω τηλεδιάσκεψης), (ii) να σας ενημερώσουμε για τις σχετικές εξελίξεις και (iii) να ακούσουμε τις ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις σας.

Η Δημιουργία και ο συνδυασμός 'Πολίτες Μπροστά' προσκαλεί όλους όσους θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν. Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην σύνταξη των αναλυτικών θέσεων του συνδυασμού και θα ανοίξουμε τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων (αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων). Σε αυτά τα θέματα ζητούμε τη συμμετοχή σας, άμεση ή έμμεση.

Η συνάντηση θα κλείσ...
Μετά την ανάπαυλα της Καθαράς Δευτέρας, η «Δημιουργία, Ξανά!» συνεχίζει την πολύ πετυχημένη σειρά των Δημιουργικών Συζητήσεων.
Η συζήτηση της προηγούμενης Δευτέρας με θέμα «Το Χρήμα και η Οικονομία χωρίς περιτύλιγμα» ήταν άκρως διαφωτιστική και πολύ ζωντανή! Τόσο ζωντανή, που δεν προλάβαμε να καλύψουμε όλες τις ερωτήσεις!
Έτσι, αυτή τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 20:00 θα συνεχίσουμε με το ίδιο θέμα, κάνοντας μία γρήγορη επανάληψη όσων έχουν λεχθεί και θα επεκταθούμε στις πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της παγκόσμιας οικονομίας.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΡΟΣ 2o

- Πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ποιες αποφάσεις της επηρεάζουν την καθημερινότητα μας;
- Τί είναι το χρήμα και ποια είναι η αξία του;
- Γιατί φτιάξαμε την ΕΕ;
- Γιατί έχουμε ευρώ; Θέλουμε ένα δυνατό ή αδύναμο κοινό νόμισμα;
- Πώς τα ομόλογα καθορίζουν το μέλλον μιας χώρας;
- Τί επηρεάζει την αγορά και τις τιμές ακινήτων σε μια οικονομία;
- Πόσο σίγουρες είναι οι τράπεζες και οι...
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Μετά από πολλή σκέψη - και συζητήσεις με φίλους και συμπολίτες που μοιραστήκαμε αγωνίες για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια - αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κόμματα, πολιτικές κινήσεις και ομάδες πολιτών, όσοι αποφάσισαν να προτάξουν το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών απέναντι στην κομματική περιχαράκωση, την πρόοδο και τη δημιουργία από την κομματική ακινησία, μου έκαναν την τιμή να αγκαλιάσουν και να ενθαρρύνουν την κίνησή μου. Προσβλέπω στην ενεργητική στήριξή τους μέχρι την επιτυχία.

Η υποψηφιότητά μου είναι καθαρά αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη από κάθε κεντρική πολιτική κίνηση, η προσωπική πορεία μου είναι εξάλλου γνωστή στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ευρύτερα.

Η απόφασή μου πηγάζει από την ισχυρή πεποίθηση ότι το μέλλον της χώρας μπορεί να στηριχθεί μόνο σε ένα μοντέλο ανοιχτής διακυβέρνησης, με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς αναπτυξιακούς στόχους, ενταγμένου...
Θέμα: Ανοιχτή Συνεδρίαση για Υποστήριξη Ανεξάρτητης Υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ‘δημιουργία, ξανά!’,

Με το παρόν μήνυμα θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, σας καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση για το ίδιο θέμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στα γραφεία μας (Κομνηνών 23, 4ος Όροφος).

Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο η Δημιουργία Θεσσαλονίκης διερεύνησε τη δυνατότητα καθόδου στις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας. Εξετάστηκαν τρία πιθανά σενάρια: αυτόνομη κάθοδος, συνεργασία, ‘αποχή’. Η αυτόνομη κάθοδος κρίθηκε μη ρεαλιστική δεδομένων των απαιτήσεων σε πόρους (79 υποψήφιοι προερχόμενοι από τις 7 αντιπεριφέρειες και περί τα 20.000€ ελάχιστο κόστος). Η ‘αποχή’ αποτελεί την τελευταία επιλογή σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός – υποψήφιος δεν ικανοποιεί τα κριτήρια και το πλαίσιο συνεργασίας, όπως αυτά έχουν δια...
Η ΠΟ Κεντρικής Μακεδονίας, σας εύχεται καλό τριήμερο και καλά Κούλουμα, και υπόσχεται πολλές νέες δράσεις και εκδηλώσεις με την επιστροφή σας. Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε έγκαιρα.
Πρόσκληση σε Θεματική Συζήτηση για την Οικονομία Τόπος: Θεσσαλονίκη (Γραφεία ΠΟ Δημιουργία Θεσσαλονίκης – Κομνηνών 23 & Ερμού, 4ος όροφος) Ημερομηνία: 24/02/2014 - Ώρα: 20:00. Θέμα: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ! Αυτή τη Δευτέρα στη 'δημιουργία, ξανά!', κάποιοι μαθαίνουμε, άλλοι φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας για τα βασικά της Οικονομίας και του Χρήματος. Και όλοι μαζί συζητούμε! Τι είναι το χρήμα και ποια είναι η αξία του; Γιατί δεν τυπώνουμε όσα ευρώ θέλουμε; Πως δουλεύει και πότε σταματάει η οικονομία μιας χώρας; Για ποιο λόγο πληρώνουμε φόρους; Υπάρχει λόγος να βγάζει ένα κράτος ομόλογα; Πως δουλεύει το τραπεζικό σύστημα και ποιος ο ρόλος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας; Τι είναι τα δίδυμα πλεονάσματα και ποιος τα χρειάζεται; Λένε ότι η οικονομία είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια: ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει! Οπότε καλύτερα ας συζητήσουμε για την Οικονομία και το Χρήμα χωρίς περιτύλιγμα! Σας περιμένουμε! Το Συμβούλιο της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ‘δη
Η Δημιουργία Ξανά με την πρόσφατη συνεδρίαση της Εθνικής της Επιτροπής (28.09.2013) κλείνει μία μακρά και έντονη περίοδο προσυνεδριακών και μετασυνεδριακών δραστηριοτήτων. Κατά την περίοδο αυτή μία μεγάλη ομάδα καταρτισμένων και ειδικευμένων στελεχών μας εργάστηκε προς την κατεύθυνση της εσωτερικής μας αναδιοργάνωσης και του καθορισμού της πολιτικής μας στρατηγικής. Το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών εγκρίθηκε από την Εθνική μας Επιτροπή και αποτελεί πλέον τον βασικό οδικό μας άξονα.

Επειδή η ΔΗΞΑ είναι ένα κίνημα συμμετοχικών και δημιουργικών πολιτών, καλούμε στελέχη και μέλη της Βορείου Ελλάδας σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούμε για τις υφιστάμενες εξελίξεις και κυρίως να ανταλλάξουμε απόψεις και να συντονίσουμε συμμετοχή, ενέργειες και δράσεις σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο.

Ημερήσια Διάταξη

1. Γενική Ενημέρωση - Κεντρική Διοίκηση
Διοικητική – Λειτουργική αναδιοργάνωση
Πολιτική στρατηγική

2. Ειδική Ενημέρωση - Ζητήματα Περιφερειών
Διοικητικό μον...
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Σας καλούμε την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 19.00 στα Γραφεία μας (Κομνηνών 23, 4ος όροφος) στην εκδήλωση με θέμα τα μεταλλεία χρυσού.
Θα γίνει παρουσίαση (με powerpoint) από την Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Ιερισσού και τον καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ κ. Κυριάκο Παναγιωτόπουλο.
Στα πλαίσια της δράσης μας για ενημέρωση για τα φλέγοντα θέματα της περιφέρειας, σας καλούμε να παρευρεθείτε και να υποβάλλετε τα ερωτήματα σας.
Αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι κατά της επένδυσης. Προκειμένου να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συνάντηση με επιτροπή κατοίκων οι οποίοι είναι υπέρ της επένδυσης.
Θα χαρούμε να σας δούμε και να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις.

Φιλικά
Η Οργανωτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
σημερα στις 8.30 το βραδυ έχει συνάντηση το συμβούλιο της Π.Ο. Θεσ/νίκης. θα ηταν χαρα μας να ερθουν οσο περισσοτερα μελη και φιλοι ερθουν μαζι μας
Σήμερα το απόγευμα βρήκα τον χρόνο να επισκεφτώ σαν απλό μέλος τα γραφεία
της Δημιουργία Ξανά στην Θεσσαλονίκη και είχα την χαρά να γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά την σύνθεση της Περιφερειακής Οργάνωσης και αρκετά μέλη .Το θέμα της σημερινής συζήτησης ήταν ο Απολογισμός του Συνεδρίου !
Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση εφ όλης της ύλης για την επιτυχία του Συνεδρίου
και δόθηκε απ όλους μια υπόσχεση να γίνουν πλέον πράξη βήμα προς βήμα , το όραμα και οι στόχοι της Δημιουργία Ξανά στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας .Ευχαριστώ όλους για την ένθερμη υποδοχή !
Αφιερωμένο σε όλους !
http://www.youtube.com/watch?v=i8W6Dgs_tmw
dxadmin
Ιδιοκτήτης
susanna
Διαχειριστής
dimpapageorg
Διαχειριστής
ipapadopoulos
Συντονιστής
mariapap
Συντονιστής