Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Βούτσης είναι κυβερνητικός. Η απεργία ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ είναι αντικυβερνητική. Όμως ο Βούτσης είναι υπέρ των απεργών και βρίσκει δίκαια τα αιτήματά τους. Και μάλιστα επιτίθεται στον Κυριάκο, που μίλησε ξεκάθαρα για το 50%+1 που η "Δημιουργία, ξανά!" λέει από το 2011. Αλλά ο Βούτσης δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των απεργών. Άρα θεωρεί άδικη τη δική του στάση!!!

Αυτό λέει η λογική ανάλυση. Όμως εδώ η λογική δεν βοηθάει στην κατανόηση του έργου. Βοηθάει η γνώση του πώς λειτουργεί ο ολοκληρωτισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αναρχία και παρακράτος μαζί. Πολύ πιθανόν, αν η απεργία εξελιχθεί σε σπασίματα και καψίματα, ο γιος του Βούτση, μαζί με άλλους γόνους πρωτοκλασάτων συριζαίων να σπάει και να καίει και ο Βούτσης να διατάξει την αστυνομία να τηρήσει διακριτική στάση, διότι είπαμε βρίσκει δίκαια τα αιτήματα.

Ποια είναι όμως τα αιτήματα; Ένα και μοναδικό: ζητούν να μην εκχωρηθεί η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων των ΣΤΑ.ΣΥ στον ΟΑΣΑ!!! Κουφό, ε; Γι' αυτό δεν το ακούσατε από κανέναν.

Να το καταλάβουμε λίγο: ο εργοδότης όλων είναι ο ΟΑΣΑ ΑΕ. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε). Σ' αυτόν ανήκουν ως θυγατρικές η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε) και η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε). Οι εργαζόμενοι είναι υπάλληλοι, σωστά; Οι σταθμοί ανήκουν στον εργοδότη, την ΣΤΑ.ΣΥ και φυσικά στην μητρική εταιρία, τον ΟΑΣΑ. Από πού κι ως πού ένας υπάλληλος έχει λόγο για το πως θα διαχειριστεί ο εργοδότης του τους χώρους που του ανήκουν; Κι από πού κι ως πού αντιδράει στο να εκχωρήσει η θυγατρική στη μητρική ένα δικαίωμα που δεν έχει, ξαναλέω, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τη δουλειά ενός υπαλλήλου; Δηλαδή τι τον κόφτει τον μηχανοδηγό του ΜΕΤΡΟ το ποιος θα κλείνει συμφωνίες για διαφημιστική χρήση των σταθμών; Η απεργία είναι ακόμα περισσότερο παράλογη, αν σκεφτείς ότι ο ΟΑΣΑ τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση των σταθμών της ΣΤΑ.ΣΥ τα δίνει στη ΣΤΑ.ΣΥ!

Βεβαίως, εργοδότης όλων είναι ο φορολογούμενος πολίτης - αυτός που ταλαιπωρείται από την απεργία χάνοντας και χρόνο και χρήμα - διότι με δικά του λεφτά το κράτος επιδότησε με 86 εκατομμύρια τον ΟΑΣΑ μόνο για το 2016.

Η απεργία, όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε όχι όμως και ο Βούτσης, είναι απολύτως παράνομη, καθώς δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με εργασιακά θέματα.

Εάν η Δημιουργία, ξανά! ήταν κυβέρνηση ο νόμος για παράνομη απεργία θα προέβλεπε άμεση απόλυση των παρανόμως απεργούντων και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον τους εκ μέρους του Δημοσίου για την οικονομική ζημία που υπέστη.