Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Στις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!», Θάνος Τζήμερος.

«Ο Τσίπρας υπέγραψε ότι η μακεδονική γλώσσα είναι σλάβικη, ένα βουλγάρικο ιδίωμα, και ότι οι Μακεδόνες είναι κάποιοι Σλάβοι οι οποίοι ήρθαν σε αυτή την περιοχή τον έβδομο αιώνα μ.Χ. Αυτό όταν το διαβάζεις στο πλαίσιο της συμφωνίας, σου κακοφαίνεται αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι την προέκτασή του στη πραγματική ζωή», εκτίμησε ο Θ. Τζήμερος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια αγγελία την οποία ανάρτησε προκειμένου να σατιρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, «η οποία τώρα είναι ‘τρολιά’, μετά από λίγο θα είναι πραγματικότητα. Μετά από λίγο θα πλημμυρίσουμε από τέτοιες αγγελίες. Αυτή λοιπόν η αγγελία έλεγε ότι ένας Μακεδόνας φιλόλογος, απόφοιτος του πανεπιστημίου των Σκοπίων, διδάσκει μακεδονικά σε Έλληνες.

Ήταν ένα μήνυμα της Δημιουργίας Ξανά, ότι αν θες σοβαρή και υπερήφανη εθνική πολιτική που να κοιτάει στο μέλλον και όχι να επαναπαύεται στις δάφνες των αρχαίων ημών προγόνων, η επιλογή είναι Δημιουργία, ξανά!».

Ακόμα, όσον αφορά το επιχείρημα ορισμένων κυβερνητικών στελεχών που τονίζουν ότι η συμφωνία διασφαλίζει την ελληνικότητα της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας, ο Θ. Τζήμαρος διερωτήθηκε «ποιος θα διαβάσει στο κόσμο την παράγραφο 3.4 στο άρθρο 7 για να δει τι έχουν στο μυαλό τους οι Σκοπιανοί; Όλοι στον κόσμο ξέρουν ότι οτιδήποτε στο κόσμο χωρίζεται σε βόρειο και νότιο, κάποια στιγμή ήταν ενωμένο και χώρισε με ένα αφύσικο τρόπο, μάλλον με πόλεμο, και κάποια στιγμή καλό θα ήταν να επανενωθεί».

Στην συνέχεια εκτίμησε ότι «εμείς, επειδή όλοι στο κόσμο Μακεδονία θα ονομάζουν τα Σκόπια, θα αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο για να μην μας ταυτίζουν με τα Σκόπια. Δηλαδή αν πει ένα ξενοδοχείο στη Χαλκιδική να βάλει μια διαφήμιση σε ένα διεθνές σάιτ, τι θα πει; Ελάτε στη Μακεδονία; Ο μέσος Αμερικάνος, ο οποίος ζήτημα να μπορεί να δείξει τη Γαλλία στο χάρτη ας πούμε, θα νομίζει ότι πηγαίνει στα Σκόπια».
Η πρόταση Τζήμερου για το ονοματολογικό ζήτημα

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!» τόνισε ότι «προτείναμε, και με έκπληξη διαπίστωσα στα WikiLeaks ότι αυτή ήταν και η πρόταση του Νίμιτς το 2008, τη διπλή ονομασία, που θα πει εσείς στο εσωτερικό σας, κάνετε ότι θέλετε, δε μπορούμε να σας εμποδίσουμε. Θα θέλαμε Σλαβομακεδονία αλλά αν θέλετε σκέτο Μακεδονία ξαναλέμε δε μπορούμε παρά μόνο με πόλεμο να σας υποχρεώσουμε. Αλλά όλοι στο κόσμο θα σας ονομάσουμε κάτι που δεν περιέχει τίποτα από Μακεδονία. Αυτό μπορούσαμε να το πιέσουμε και να το πετύχουμε τότε».

Όπως τόνισε όμως «θα έπρεπε τα κόμματα να έρθουν στο ελληνικό ακροατήριο και να πουν: ‘Κοιτάξτε σχεδόν 50 χρόνια σφυρίζαμε αδιάφορα, συγγνώμη ήταν λάθος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, άρα μπορούμε να χάσουμε αυτό, να είναι εσωτερικό τους θέμα’. Αλλά για να μην χάσουν τα κόμματα κάποιους Ελληναράδες, οι οποίοι μπορεί να λέγαν να ζωστούμε τ’ άρματα να πάμε να τους καταλάβουμε, δε θέλησαν να μιλήσουν με ειλικρίνεια».
«Οι ΣΥΡΙΖαίοι είναι άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης»

Δριμεία ήταν η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση αναφορικά με το ονοματολογικό ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς την ως «κυβέρνηση ντελιβεράδων», η οποία «αφού παραμύθιασε όλο το κόσμο με το ιδεολόγημα να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κάνει τα πάντα για να βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, και για έχουν καρέκλες για μερικούς μήνες, είναι πρόθυμοι να σταυρώσουν και τη μάνα τους. Δε θα χρησιμοποιήσω τον όρο ‘ξεπούλημα’ που χρησιμοποιούσαν αυτοί προεκλογικά, γιατί ξεπούλησα σημαίνει πουλάω σε χαμηλή τιμή, δηλαδή κάτι παίρνω έστω και μικρό, εδώ δώσαμε τα πάντα και δε πήραμε απολύτως τίποτα!

Δε τους τη ξεπουλήσαμε. Την παραδώσαμε δώρο με κορδελίτσα, και αυτό δικαιολογείται στο μυαλό ιδεολογικών ΚΝιτών. Διότι οι μοναδικές σπουδές που έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του, ήταν στα θρανία της ΚΝΕ. Που τι μαθαίναν εκεί; Ότι το έθνος είναι εχθρός στην ιδέα του προλεταριακού διεθνισμού».

Τέλος πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχιατρικού και ποινικού ενδιαφέροντος. Δηλαδή είναι άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης. Δεν ξέρω αν είδατε τον απίθανο υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας, ο οποίος συλλάβιζε το παιδί διαβάζοντας ένα χαρτί που έλεγε ζήτω το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ; Δηλαδή είναι άνθρωποι που τους συναντάω και εγώ, κάθε μέρα τους βλέπω στη περιφέρεια Αττικής. Είναι εξαιρετικά χαμηλής νοημοσύνης στα όρια των προνοϊακών δομών.(…) Όλοι αυτοί θα ξαναγυρίσουν την λούμπεν παρακμή που ζούσαν αυτά τα χρόνια, ανίκανοι για οτιδήποτε».

Πηγή politik.gr