Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Βαγγέλης Ακτσαλής - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τα νέα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Χθες κάναμε την πρώτη συνεδρίαση στο ΠΣ με την νέα Περιφερειακή Αρχή. Για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, το ΚΚΕ εφάρμοσε την ίδια πατέντα: έφερε οργανωμένους οπαδούς του με πανώ, ντουντούκες κ.λπ. οι οποίοι μπούκαραν μέσα, ανέβηκαν στο προεδρείο με το "έτσι γουστάρω", ξεδίπλωσαν το πανώ τους με το "έτσι γουστάρω", εξαφάνισαν την καρτέλα με το όνομα της παράταξής μας καταλαμβάνοντας τα προβλεπόμενα καθίσματα, φώναζαν με τη ντουντούκα τα γνωστά συνθήματα για τα λαϊκά δικαιώματα (Ερώτηση: πώς το ΚΚΕ με 5,30% επί των συμμετεχόντων, δηλαδή περίπου 3% επί του συνόλου των ψηφοφόρων εκπροσωπεί τον λαό; Το άλλο 97% είναι η… πλουτοκρατία;), διέκοπταν τους ομιλητές, γιουχάιζαν, ανέβαιναν στο βήμα και άρπαζαν το μικρόφωνο χωρίς να τους δοθεί ο λόγος απαιτώντας να συζητήσει η Περιφέρεια, προ ημερησίας διατάξεως, το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων. Με το “έτσι γουστάρω”. (Από κοντά και τα παρελκόμενα του ΚΚΕ: ανατροπές, ανυπακοές, ανταρσίες - όλα τα "λουλούδια" της αριστερίλας.) Τελικά, το εξασφάλισαν, γιατί αλλιώς δεν θα έφευγαν (είχαν ήδη περάσει 2 ώρες τραμπουκισμού): στην επόμενη συνεδρίαση θα το συζητήσουμε, ενταγμένο στην ημερήσια διάταξη.

Αυτά είναι ποινικά αδικήματα, για να μην ξεχνιόμαστε (Π.Κ. Άρθρο 172) και τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη.

Υπάρχει όμως και μία “λεπτομέρεια": οτιδήποτε σχετικό με τα σχολικά κτήρια ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αρμόδιοι για τα σχολικά κτήρια είναι οι Δήμοι (ΝΟΜΟΣ 3852/2010, Άρθρο 94, Παρ. 4) οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση από το Υπ. Εσωτερικών. Με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, οι Δήμοι πήραν 2 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων διατέθηκε για επισκευές σχολικών κτηρίων. Υπάρχει επίσης η ΚΤΥΠ, η εξειδικευμένη Εταιρεία του Δημοσίου για κατασκευές και επισκευές δημοσίων κτηρίων, στην οποία ο Δήμος ή και το ίδιο το σχολείο, μπορεί να υποβάλει αίτημα. Το πώς λειτουργεί η ΚΤΥΠ ή οι Δήμοι είναι ένα άλλο κεφάλαιο, για το οποίο η Περιφέρεια είναι επίσης αναρμόδια.

Ο ιθύνων "νους" αυτού του δεύτερου συνεχόμενου τραμπουκισμού των συνεδριάσεων του ΠΣ είναι ο κομματικός υπάλληλος και Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Πρωτούλης, ο οποίος δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Ξέρει, υπήρξε άλλωστε και βουλευτής, ότι η Περιφέρεια είναι αναρμόδια. Ξέρει ότι αρμόδιοι είναι οι Δήμοι. Γιατί λοιπόν το έκανε; Για επίδειξη δύναμης. Για να "πάρει την παρθενιά" της Ν.Δ. στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφέρειας. Για να κολλήσει επαναστατικά ένσημα και να αναρριχηθεί στην κομματική ιεραρχία.

Το “ωραίο” είναι ότι το ΚΚΕ δεν υπερψήφιζε δαπάνες της προηγούμενης διοίκησης, οι οποίες εγκρίνονταν από όλους (της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, συμπεριλαμβανομένης) που αφορούσαν επισκευές και κατασκευές και σχολικών κτηρίων! Η αιτιολογία ήταν πως “ενώ συμφωνούμε με την σκοπιμότητα, δεν το ψηφίζουμε διότι τα λεφτά θα τα πάρουν οι… εργολάβοι!” Το ότι οι εργολάβοι θα τα δώσουν στους εργάτες, στους τεχνίτες και στους προμηθευτές τους, στον λαό δηλαδή, αυτό δεν το γνωρίζουν οι “σύντροφοι” του ΚΚΕ. Δυστυχώς έτσι γίνεται στον ελεύθερο κόσμο, δεν έχουμε την… ευχέρεια να φέρνουμε για καταναγκαστικά έργα αντιφρονούντες από τη Σιβηρία, να κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Όμως, ακόμα κι αν η Περιφέρεια ήταν αρμόδια για τα σχολικά κτήρια, ακόμα κι αν συζητούσαμε, εγκρίναμε και εκταμιεύαμε τα λεφτά την ίδια στιγμή, πάλι εργολάβοι δεν θα έπαιρναν τη δουλειά; Εδώ γιατί θα ψήφιζαν θετικά οι “σύντροφοι”; Ή μήπως θα έστελνε ο Πρωτούλης το ΠΑΜΕ να ρίξει μπετά;

Επειδή το ΚΚΕ, έχοντας σκοπό την κατάλυση των "αστικών" θεσμών και την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου, όπως χωρίς ίχνος ντροπής ομολογεί στον επίσημο ιστότοπό του, αυτή τη "φάμπρικα" θα την συνεχίσει, ρωτάω δημοσίως τη νέα Περιφερειακή Αρχή τι σκοπεύει να κάνει. Είχα ήδη ενημερώσει πριν από μια εβδομάδα το γραφείο του κ. Πατούλη για αυτό το ενδεχόμενο, προβλέποντας (δεν ήταν δα και δύσκολο) αυτό που συνέβη χθες. Πήρα τη διαβεβαίωση ότι η νομιμότητα θα τηρηθεί μέχρι κεραίας. Χθες όμως το σκορ ήταν Πατούλης - Τραμπούκοι: 0 -1, παρά τις δεξιοτεχνικές, ομολογουμένως, προσπάθειες του νέου προέδρου του ΠΣ, Χρήστου Θεοδωρόπουλου να κοντρολάρει την κατάσταση.

Ή, για να το δούμε ευρύτερα, θεσμική νομιμότητα - αριστερή ανομία: 0-1. Οψόμεθα για τη συνέχεια.

Πηγή: marketnews.gr