ikonstas 440x330Η Δημοκρατία είναι απαιτητικό πολίτευμα. Χρειάζεται συμμετοχικότητα για να λειτουργήσει. Ό,τι ισχύει για τη λογική των υπολογιστών, "garbage in, garbage out", ισχύει και για τη Δημοκρατία. Δεν μπορείς να ψηφίσεις αλόγιστα ή να αδιαφορήσεις και να περιμένεις να προκύψει κάτι καλό για τη ζωή σου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δικαιοδοσία σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Το δίκαιο της Ένωσης υπερτερεί του εθνικού δικαίου και πληθώρα Προεδρικών Διαταγμάτων ενσωματώνουν ευρωπαϊκές οδηγίες σε αυτό. Πολλά προϊόντα της καθημερινότητας, όπως τρόφιμα, ένδυση, καλλυντικά, απορρυπαντικά, οικιακές συσκευές, είναι ασφαλή για χρήση χάρη στην εναρμόνισή τους με ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η ΕΕ, πέρα από τα προφανή οφέλη της λειτουργίας της ως θεματοφύλακας της ειρήνης και των ανθρώπινων ελευθεριών, μας παρέχει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τις υποδομές μας και το αναπτυξιακό μας σχέδιο ως κράτος μέλος.

Δύο τεράστια πανευρωπαϊκά προγράμματα το Horizon 2020 και το ΤΕΝ-Τ χρηματοδοτούνται με σχεδόν €100 δισ. την εξαετία 2014-2020 με σκοπό την υποστήριξη της έρευνας και της τεχνολογίας και την ανάπτυξη δικτύων μεταφορών. Τα προγράμματα στοχεύουν στην δημιουργία άνω των 3,7 εκ. θέσεων εργασίας στην ΕΕ ως το 2020. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Πόσοι συμπολίτες μας το γνωρίζουν αυτό;

Σαφώς και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα χρήζει βελτίωσης σε πολλούς τομείς, έχοντας συμπτώματα γραφειοκρατίας, καθυστέρησης λήψης αποφάσεων, αδυναμία χάραξης κοινής εξωτερικής πολιτικής αλλά αυτός δεν είναι λόγος αποστασιοποίησης παρά μεγαλύτερης συμμετοχής με σκοπό τη βελτίωσή του.
Είμαστε Έλληνες-Ευρωπαίοι-Πολίτες. Είναι και δικό μας οικοδόμημα, είναι και δική μας ευθύνη η βιωσιμότητα και εύρυθμη λειτουργία του. Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη.

Μια Ελλάδα λοιπόν απομονωμένη από την Ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ελκυστική όχι για το λαό της αλλά για τους πάσης φύσεως ηγεμονίσκους που προσπαθούν να την κρατήσουν μικρή και περιορισμένη για να μπορούν να την ελέγχουν, αλλιώς το μέγεθός της τους ξεπερνάει.

Ας σκεφτούμε τι είδους απεσταλμένους θα θέλαμε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτές. Ας ψηφίσουμε με την καρδιά μας και την λογική χωρίς φοβικά σύνδρομα και πολωτικά διλήμματα. Ας δείξουμε επιτέλους τις δυνατότητές μας!

Σύνδεσμοι: 
Προσωπικό φυλλάδιο | Σελίδα υποψηφιότητας | Προφίλ Δημιουργίας | Political doubts |Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 

Επικοινωνία: 
 | Linkedin | Facebook | Twitter


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση