Διάβασα ότι κάποιες προσωπικότητες όπως ο Μάνος και η Τριανταφύλλου,με τους οποίους συμφωνώ σε αρκετά απ’ αυτά που λένε,ο Μπουτάρης που δεν εκτιμώ για πολλούς λόγους κ.α διατείνονται ότι το ΠΟΤΑΜΙ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ως φιλελεύθερο κόμμα που ήταν και ότι είναι χρήσιμο να υπάρχει στην πολιτική σκηνή.

Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα το οποίο θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι που δεν νομίζω ότι διάκεινται ευμενώς με αυτό που έως τώρα αντιπροσώπευσε το ΠΟΤΑΜΙ..

Εάν δούμε την πολιτική πορεία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αναρωτιέμαι το τι σοβαρό συνεισέφερε στην πολιτική.Κατ’ αρχάς δεν ήταν ποτέ ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως διατείνονται οι ανωτέρω,αφού:
-Ο επικεφαλής του είχε έναν πλαδαρό,άχρωμο και μη ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που έμοιαζε περισσότερο με αυτόν του Κουβέλη και που πολλές φορές ερωτοτρόπησε με την κυβερνητική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ σαν εναλλακτική λύση για την θέση των ΑΝΕΛ.
-Οι θέσεις του κόμματος ήταν μία συρραφή ωραιοποιημένων εκθέσεων ιδεών και όχι ένα συγκροτημένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις.
-Τα περισσότερα στελέχη του ανήκαν στον κεντροαριστερό χώρο,οι δε ευρωβουλευτές του ήταν σαφώς αριστερής απόκλισης.
-Αρκούσε μία ψηφοφορία,αυτή των Πρεσπών,για να σκορπίσει το ΠΟΤΑΜΙ στους 4 ανέμους, αφού δεν υπήρχε στέρεα ιδεολογική συνάφεια μεταξύ των στελεχών του και ο επικεφαλής φάνηκε ότι δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη.

Γενικά αυτό το κόμμα,που στην αφετηρία του το 2014 το στήριξαν πάλι διάφορες προσωπικότητες,αποδείχτηκε η καταστροφή του υγιούς μεταρρυθμιστικού χώρου γιατί ενώ είχε πλασαριστεί ως μεταρρυθμιστικό κόμμα την εποχή που αυτός ο χώρος είχε άνοδο στην πορεία λόγω του ασαφούς του λόγου συνετέλεσε στο ν΄αποκτήσει κακό όνομα η έννοια μεταρρύθμιση.

Αυτό που καταλαβαίνω στα 7 χρόνια ενασχόλησής μου με την πολιτική είναι ότι όλο το πολιτικό σύστημα κινείται επάνω σε μία πλατφόρμα όπου όλοι έχουν μία κάποια συνάφεια μεταξύ τους και ανεβαίνει στην σκηνή όποιο κόμμα έχει ρεύμα,που όμως το διαμορφώνουν τεχνηέντως οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ως και κάποιες εφεδρικές προσωπικότητες που στο παρελθόν είχαν διάφορες εξαρτήσεις με το κρατικοδίαιτο σύστημα εξουσίας που αλωνίζει επί 40 σχεδόν χρόνια,και για το οποίο σύστημα οι μη ελεγχόμενοι και καθαρά φιλελεύθεροι της Δημιουργίας,ξανά! Είναι ένα αγκάθι γιατί με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος,όπου οι κρατικοδίαιτοι θα χάσουν όλα τα προνόμιά τους και όπου ο κόσμος θα δημιουργεί και θα πλουτίζει ελεύθερος από αυτό το κράτος δυνάστη.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση