Για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος, ώστε να ξεφύγει από αυτό το σοβιετικό μοντέλο που είναι τώρα, πρέπει να κάνει γρήγορα 3 βασικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες το πολιτικό σύστημα αρνείται πεισματικά να κάνει, καίτοι η χώρα είναι 9 χρόνια σε κρίση και σε μνημόνια, με αποτέλεσμα σήμερα η οικονομία να είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το 2010.

Οι 3 αυτές μεταρρυθμίσεις είναι:
-Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, γιατί ο υπάρχων έχει καταστήσει την χώρα μη κυβερνήσιμη αφού είναι η αιτία που έχουν παραλύσει η οικονομία και οι παραγωγικές της δομές και που παραλύουν συχνά οι συγκοινωνίες, οι υπηρεσίες και ως εκ τούτου οι λειτουργίες των πόλεων.
-Η πλήρης μηχανοργάνωση του δημοσίου και η επάνδρωσή του με το αναγκαίο μόνο προσωπικό με τους καλύτερους ΔΥ που θα αξιολογούνται συνέχεια και θα αμείβονται καλά.
-Ο εξορθολογισμός του σημερινού τραγικού, άδικου και ανήθικου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο είναι μία συνεχής αιμορραγία για την οικονομία και ως εκ τούτου μία βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.

Όποιος υποστηρίζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι πραγματικά προοδευτικός, γιατί μόνον με αυτές η χώρα θα νοικοκυρευτεί και θα εξοικονομήσει πολλές δεκάδες δις ευρώ που θα δώσουν την δυνατότητα να μειωθούν δραστικά οι φόροι, ώστε να γίνουν επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη η οποία θα μειώσει την ανεργία με επακόλουθο ν’ αυξηθούν οι μισθοί.
Αυτό το φιλελεύθερο μοντέλο παράγει πλούτο για τον κάθε πολίτη και παρέχει κοινωνική μέριμνα στους πραγματικά αδύναμους αφού το κράτος έχει πλεόνασμα από την παραγωγή και όχι από τους φόρους.
Πρώτα μειώνεις-εξορθολογίζεις τα έξοδα για να μπορέσεις αμέσως μετά να μειώσεις τους φόρους. Αυτή είναι η μοναδική αλληλουχία ενεργειών ώστε να έρθει η ανάπτυξη και όποιος υποστηρίζει κάτι άλλο λέει ψέματα.

Απέναντι σε αυτόν τον ορθολογισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν κάποιες ομιχλώδεις θεωρίες περί κοινωνικής δικαιοσύνης, οι οποίες όπως είδαμε καταργούνται στην πράξη αφού το σύστημά τους δια της υπερφορολόγησης υποστηρίζει μόνον τα οργανωμένα συμφέροντα της κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας. Η διαφορά των δύο συνίσταται στο ύφος της εξουσίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι η τελείως μπρουτάλ εκδοχή της.
Η ΝΔ υποστηρίζει ένα ερμαφρόδιτο σύστημα με το οποίο προσπαθεί να παντρέψει τον κρατισμό με τον ορθολογισμό κάτι που είναι ανεφάρμοστο, γιατί ο κρατισμός δεν θεραπεύεται με ημίμετρα αλλά μόνον με δραστικές και γρήγορες μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν με αποφασιστικότητα και συγκρούσεις, γιατί διαφορετικά όσο θα προσπαθείς να τον εκλογικεύσεις αυτός θα απεργάζεται την πλήρη επικράτησή του και επειδή είναι οργανωμένος, δικτυωμένος και διεφθαρμένος θα το πετύχει πριν προλάβεις να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή.

Πολίτη η λύση του προβλήματος, μετά 9 χρόνια κρίσης και συνεχούς διολίσθησης προς την φτώχεια, πρέπει να ξέρεις ότι είναι οι πραγματικές προοδευτικές πολιτικές, δηλαδή οι καθαρά φιλελεύθερες οι οποίες όπου εφαρμόστηκαν έφεραν την ευημερία στα κράτη και στους πολίτες τους.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση