Στην Ελλάδα ένα τεράστιο μη κυβερνήσιμο διεφθαρμένο δημόσιο, έχει πνίξει την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και αναδεικνύει μόνον την φαύλη κρατικοδίαιτη η οποία δουλεύει με πελατειακές λογικές. Στην υγιή επιβάλλει μεγάλους φόρους που καταστρέφουν κάθε προσπάθεια προόδου της και αυτό έχει αντίκτυπο στο ΑΕΠ που έχει καταντήσει να είναι θλιβερά μικρό.

Για το να πετύχει αυτό το μπλε-πράσινο και κόκκινο πολιτικό σύστημα έχει κατασκευάσει διάφορα ψεύτικα ιδεολογήματα ώστε να δικαιολογήσει και να στηρίξει τις πελατειακές σχέσεις. Προκειμένου να ψηφίζεται συνέχεια χρησιμοποιεί τα συστημικά ΜΜΕ ώστε να πετυχαίνει να κάνει πλύση εγκεφάλου στους πολίτες.
Ένα τέτοιο κράτος δεν έχει κανέναν μέλλον και γι’ αυτό είναι 108ο στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα, όταν τα κράτη του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ φιγουράρουν πλέον στις πρώτες 30 θέσεις και ανεβαίνουν συνεχώς.

Για να έχουμε ανάπτυξη θα πρέπει να κάνουμε ρήξεις με τις δυνάμεις που μας κρατούν δέσμιους με αυτήν την κρατικίστικη αντίληψη, ήτοι να αποκομμουνιστικοποιήσουμε τον συνδικαλισμό, να μηχανοργανώσουμε απόλυτα το δημόσιο και να το απελευθερώσουμε από την γάγγραινα της μονιμότητας, να διορθώσουμε το άδικο και ανήθικο ασφαλιστικό σύστημα, και αυτές είναι οι απαραίτητες συνθήκες για να μειωθούν δραστικά οι φόροι, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανάπτυξη και μέσα σ’ ένα καθεστώς στασιμοχρεοκοπίας θα πτωχοποιούμαστε συνεχώς.

Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα πρέπει επιτέλους να ψηφίσουν το μοναδικό κόμμα που έχει πραγματικά φιλελεύθερη πολιτική, η οποία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα, που όπου εφαρμόζεται φέρνει πλούτο και όμως οι κρατιστές την έχουν δαιμονοποιήσει.
Πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι που έχουν ένσημα στην πραγματική οικονομία και που έχουν δουλέψει χωρίς την προστασία των κομμάτων και των μηχανισμών των, που ξέρουν το πως στήνεται μία δουλειά ώστε να αναπτύσσεται συνέχεια με το μικρότερο κόστος, που ξέρουν ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνον με σύγχρονες μεθόδους, καλή οργάνωση και συνεχή παρακολούθηση από τους κατάλληλους ειδικούς οι οποίοι αναπροσαρμόζουν τα προκύπτοντα δεδομένα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, αφού μόνον έτσι είναι και παραμένουν ανταγωνιστικοί.

Αυτός ο τρόπος εξέλιξης εμπεριέχει πολύ μόχθο, αλλά είναι ο μόνος που εξασφαλίζει πρόοδο, που δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και που μόνον έτσι μπορούν ν’ αυξάνονται οι μισθοί γιατί προκύπτουν συνεχώς νέες προοπτικές και νέες ανάγκες.
Όταν οι φόροι γίνουν μικροί, ανταγωνιστικοί των γειτονικών χωρών, και η οικονομία φιλελευθεροποιηθεί, τότε θα έχουμε ένα επενδυτικό μπουμ με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Τότε θα δημιουργηθεί πλούτος για όσους θέλουν να δουλέψουν και έτσι η χώρα θα γίνει ανταγωνιστική και θα προσελκύσει πληθώρα μικρών και μεγάλων επενδύσεων.
Παγκοσμίως αυτός είναι ο υγιής τρόπος ανάπτυξης αλλά εμείς επιμένουμε να πέφτουμε θύματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε κρατισμού που σε λίγο θα μας κυβερνήσει με τον μανδύα του δήθεν φιλελεύθερου, ενώ ό,τι αναγγέλλει είναι ποτισμένο με κρατικίστικη λογική.

Πηγή: vimapress.gr


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση