Στο πρόσωπο του Χρήστου Καλογρίτσα χαρτογραφείται όλη η πολιτική διαφθορά που κυβέρνησε τα τελευταία 40 χρόνια.

Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξή του, όπως φαντάζομαι πολλοί από τους αναγνώστες, μέχρι που εμφανίστηκε ως πλειοδότης καναλιού. Τότε, θεώρησα οτι πρόκειται για έναν τυχάρπαστο, άσχετο, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκτήσει άλλο ένα προπαγανδιστικό, φιλοκυβερνητικό κανάλι. Η πρότασή του, ήταν τόσο σκανδαλώδης και γελοία, με τα βοσκοτόπια που τα ψάχναμε, που μου έκανε εντύπωση πώς δε διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα και γιατί η αντιπολίτευση δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την περίπτωσή του.

Μια ματιά στα βιογραφικά στοιχεία του 69 χρονου παππού, μας δίνουν όλες τις απαντήσεις για το θράσος, την άνεση και τα χαμόγελα στον φακό.

Πάμε λοιπόν:

Ο Χρήστος Καλογρίτσας κατάγεται από την Καρδίτσα και ήταν κουμπάρος-συντοπίτης του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, την εποχή που ο ίδιος ήταν ένας εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Πρώτης» (απογευματινή εφημερίδα του ΚΚΕ).

Έτσι ήταν και στενός συνεργάτης με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 1990 έκλεισε η εφημερίδα, ένα χρόνο μετά την συγκυβέρνηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την οποία στήριξε.

Ο Καλογρίτσας (μηχανικός που σπούδασε στην Ιταλία) λίγα χρόνια μετά βρίσκει «επαφή» με το ΠΑΣΟΚ και δη τον Ακη Τσοχατζόπουλο και γίνεται συνεργάτης με τον Τάκη Θεοδωρικάκο που ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Κώστα Λαλιώτη. Ετσι παίρνει και πολλά έργα (η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας, φυλακές, δικαστικά μέγαρα κ.α.).

Το 1999 συναντώνται επιχειρηματικά Καλογρίτσας και Θεοδωρικάκος δημιουργώντας την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Ναι. Μιλάμε για τον Τάκη Θεοδωρικάκο που ανέλαβε την στρατηγική προώθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκεται τώρα στο ψηφοδέλτιο επικράτειας.

Αργότερα, ο Καλογρίτσας, μέσω του γιου του γίνεται κουμπάρος με τον νυν υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο (πάντρεψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στον δεύτερο γάμο του), τότε βουλευτής της ΝΔ και με τον νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τότε βουλευτής του Πασοκ.

Με τον Καμμένο, είναι εις τριπλούν κουμπάρος, αφού έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του.

Παράλληλα, ως άνθρωπος που είχε στενή συνεργασία και επαφή με την Αριστερά, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπαίνει… ξανά στο παιχνίδι.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο των κατασκευών και διαθέτει στα 69 του χρόνια την εταιρεία «Τοξότης ΑΕ».

Η εταιρεία έχει αναλάβει κατασκευαστικά έργα και κυρίως δίκτυα στην Αττική (επεκτάσεις μετρό, δίκτυα κ.λπ.), την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, το εθνικό δίκτυο Σάμου, την αναβάθμιση του παραλιακού οδικού δικτύου του Πειραιά, δημόσια έργα στην επαρχία (σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Κόρινθο), καθώς και οικοδομικά έργα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, του Νοσοκομείου Θήρας και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

H εταιρεία του πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια συγχώνευση πολλών εταιρειών.

Η «Τοξότης» τέθηκε επικεφαλής του σχήματος. Κάπου εδώ ο Χρήστος Καλογρίτσας συναντά και πάλι τους συντρόφους του, καθώς η «Τοξότης» εξαγοράζει την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα.

Τέλος, το όνομα του Καλογρίτσα βρέθηκε και σε συνομιλίες του φυλακισμένου βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, ενώ σε κάποιες μίλησε ο ίδιος ο 69χρονος νυν καναλάρχης.

Πηγή http://www.gazzetta.gr/plus/article/974103/aytos-einai-o-69hronos-hristos-kalogritsas-poy-pire-tileoptiki-adeia

Όπως καταλαβαίνετε ο Χρήστος Καλογρίτσας, αποτελεί θεμέλιο λίθο της διαπλοκής και της διαφθοράς του κατεστημένου πολιτικού συστήματος που μας κυβέρνησε τα τελευταία 40 χρόνια.

Είτε ψηφίσετε ΝΔ, είτε ψηφίσετε ΚΙΝΑΛ, είτε ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ οι «δουλειές» θα γίνονται μέσω Καλογρίτσα, Θεοδωρικάκου, απογόνων και συνεργατών.

Αν θέλετε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και καθάρισμα της γάγγραινας που έχει μολύνει την ζωή μας, ψηφίστε νυστέρι, όχι ασπιρίνες.

Η Δημιουργία ξανά είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από δημιουργικούς κυριολεκτικά αγανακτισμένους πολίτες, που ανέλαβαν να μπουν σφήνα στην διαπλοκή του κρατισμού, με όπλο την αλήθεια.

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν στην ψήφο τους την δύναμη που της αξίζει.

Πηγή: vimapress.gr

Αρθρογράφος
Μερσίνα Παπαδοπούλου
Author: Μερσίνα Παπαδοπούλου
Εικαστικός εκπαιδευτικός, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση