Ο Βούτσης είναι κυβερνητικός. Η απεργία ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ είναι αντικυβερνητική. Όμως ο Βούτσης είναι υπέρ των απεργών και βρίσκει δίκαια τα αιτήματά τους. Και μάλιστα επιτίθεται στον Κυριάκο, που μίλησε ξεκάθαρα για το 50%+1 που η "Δημιουργία, ξανά!" λέει από το 2011. Αλλά ο Βούτσης δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των απεργών. Άρα θεωρεί άδικη τη δική του στάση!!!

Αυτό λέει η λογική ανάλυση. Όμως εδώ η λογική δεν βοηθάει στην κατανόηση του έργου. Βοηθάει η γνώση του πώς λειτουργεί ο ολοκληρωτισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αναρχία και παρακράτος μαζί. Πολύ πιθανόν, αν η απεργία εξελιχθεί σε σπασίματα και καψίματα, ο γιος του Βούτση, μαζί με άλλους γόνους πρωτοκλασάτων συριζαίων να σπάει και να καίει και ο Βούτσης να διατάξει την αστυνομία να τηρήσει διακριτική στάση, διότι είπαμε βρίσκει δίκαια τα αιτήματα.

Ποια είναι όμως τα αιτήματα; Ένα και μοναδικό: ζητούν να μην εκχωρηθεί η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων των ΣΤΑ.ΣΥ στον ΟΑΣΑ!!! Κουφό, ε; Γι' αυτό δεν το ακούσατε από κανέναν.

Να το καταλάβουμε λίγο: ο εργοδότης όλων είναι ο ΟΑΣΑ ΑΕ. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε). Σ' αυτόν ανήκουν ως θυγατρικές η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε) και η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε). Οι εργαζόμενοι είναι υπάλληλοι, σωστά; Οι σταθμοί ανήκουν στον εργοδότη, την ΣΤΑ.ΣΥ και φυσικά στην μητρική εταιρία, τον ΟΑΣΑ. Από πού κι ως πού ένας υπάλληλος έχει λόγο για το πως θα διαχειριστεί ο εργοδότης του τους χώρους που του ανήκουν; Κι από πού κι ως πού αντιδράει στο να εκχωρήσει η θυγατρική στη μητρική ένα δικαίωμα που δεν έχει, ξαναλέω, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τη δουλειά ενός υπαλλήλου; Δηλαδή τι τον κόφτει τον μηχανοδηγό του ΜΕΤΡΟ το ποιος θα κλείνει συμφωνίες για διαφημιστική χρήση των σταθμών; Η απεργία είναι ακόμα περισσότερο παράλογη, αν σκεφτείς ότι ο ΟΑΣΑ τα έσοδα από την εμπορική εκμετάλλευση των σταθμών της ΣΤΑ.ΣΥ τα δίνει στη ΣΤΑ.ΣΥ!

Βεβαίως, εργοδότης όλων είναι ο φορολογούμενος πολίτης - αυτός που ταλαιπωρείται από την απεργία χάνοντας και χρόνο και χρήμα - διότι με δικά του λεφτά το κράτος επιδότησε με 86 εκατομμύρια τον ΟΑΣΑ μόνο για το 2016.

Η απεργία, όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε όχι όμως και ο Βούτσης, είναι απολύτως παράνομη, καθώς δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με εργασιακά θέματα.

Εάν η Δημιουργία, ξανά! ήταν κυβέρνηση ο νόμος για παράνομη απεργία θα προέβλεπε άμεση απόλυση των παρανόμως απεργούντων και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον τους εκ μέρους του Δημοσίου για την οικονομική ζημία που υπέστη.



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση