Απόσπασμα από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το 2006 για την καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνισμού:

Επεξηγηματικό Μνημόνιο

25. "Η κομμουνιστική εξουσία έχει εξαρχής χαρακτηριστεί από τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για να επιτύχουν και να διατηρήσουν την εξουσία, τα κομμουνιστικά καθεστώτα πήγαν πιο πέρα από τις ατομικές δολοφονίες και τις τοπικές σφαγές, ενσωματώνοντας το έγκλημα στο σύστημα εξουσίας. Είναι αλήθεια πως αρκετά χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του καθεστώτος στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, και μετά από δεκάδες χρόνια στην Σοβιετική Ένωση και την Κίνα, ο τρόμος έχασε λίγο από την αρχική του ισχύ. Ωστόσο η «ανάμνηση του τρόμου» έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες και η ενδεχόμενη απειλή υποκατέστησε τις πραγματικές ωμότητες. Ακόμα, αν εμφανιζόταν ανάγκη, τα καθεστώτα κατέφευγαν στον τρόμο όπως φαίνεται από την Τσεχοσλαβακία το 1968, την Πολωνία το 1971, 1976 και 1981 ή την Κίνα το 1989. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα ιστορικά και τρέχοντα κομμουνιστικά καθεστώτα ανεξαρτήτως χώρας.

26. Σύμφωνα με προσεκτικούς υπολογισμούς (ακριβή στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα) ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, κατανεμημένα κατά χώρες ή περιοχές μπορεί να αποδοθεί ως εξής:

1. Σοβιετική Ένωση: 20 εκατομμύρια
2. Κίνα: 65 εκατομμύρια
3. Βιετνάμ: 1 εκατομμύριο
4. Βόρειος Κορέα: 2 εκατομμύρια
5. Καμπότζη: 2 εκατομμύρια
6. Ανατολική Ευρώπη: 1 εκατομμύριο
7. Λατινική Αμερική: 150.000
8. Αφρική: 1,7 εκατομμύρια
9. Αφγανιστάν: 1,5 εκατομμύρια

Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μια ποικιλία καταστάσεων: ατομικές και ομαδικές εκτελέσεις, θανάτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, θύματα πείνας και εκτοπίσεων.

Οι ανωτέρω αριθμοί είναι επιβεβαιωμένοι. Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζονται ως εκτιμήσεις είναι διότι έχουμε βάσιμες υποψίες ότι είναι πολύ υψηλότεροι.

28. Το σημαντικό χαρακτηριστικό των κομμουνιστικών εγκλημάτων ήταν η καταστολή εναντίον ολόκληρων κατηγοριών αθώων ανθρώπων των οποίων το μοναδικό «έγκλημα» ήταν το ότι ανήκαν σε αυτές τις κατηγορίες. Με αυτόν τον τρόπο, στο όνομα της ιδεολογίας, τα καθεστώτα δολοφόνησαν δεκάδες εκατομμύρια ευκατάστατους αγρότες (κουλάκοι), ευγενείς, αστούς, Κοζάκους, Ουκρανούς και άλλες ομάδες.

29. Αυτά τα εγκλήματα είναι αποτελέσματα της θεωρίας της “πάλης των τάξεων” που επέβαλε την «εκκαθάριση» ανθρώπων που δεν θεωρούνταν χρήσιμοι στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας. Ένας τεράστιος αριθμός των θυμάτων ήταν υπήκοοι των κομμουνιστικών χωρών.

30. Στα τέλη της δεκαετίας του 20, στη Σοβιετική Ένωση, η GPU (πρώην Czecka) εισήγαγε ποσοστώσεις: κάθε περιοχή ήταν υποχρεωμένη να παραδώσει ένα ορισμένο αριθμό «ταξικών εχθρών». Τα ποσοστά καθορίζονταν κεντρικά, από την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος. Έτσι οι τοπικές αρχές όφειλαν να συλλάβουν, να εκτοπίσουν και να εκτελέσουν συγκεκριμένους αριθμούς ατόμων. Αν αποτύγχαναν να το πράξουν, διώκονταν οι ίδιοι."

Αυτά και άλλα πολλά έγραφε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την καταδίκη των εγκλημάτων του κομμουνισμού, που υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τους Ευρωβουλευτές όλων των χωρών της Ε.Ε. τον Ιανουάριο του 2006.

Με μία μόνο εξαίρεση: τη χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της οποίας ΟΛΑ τα κόμματα που εκπροσωπούνταν στην Ευρωβουλή καταψήφισαν την εισήγηση για καταδίκη των κομμουνιστικών εγκλημάτων, το 2006. Μάλιστα, οι 8 Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 8 από τους 11 Ευρωβουλευτές της ΝΔ, όχι μόνο καταψήφισαν αλλά συντάχθηκαν με το ΚΚΕ (!) συνυπογράφοντας το αντιψήφισμα της Αριστεράς! Πρωθυπουργός και πρόεδρος τότε της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος πολλές φορές είχε δηλώσει πως τιμά τους αγώνες της αριστεράς, δήλωση την οποία επανέλαβε και ο σημερινός πρωθυπουργός. Ευρωβουλευτές (μεταξύ άλλων) τότε, οι Αντώνης Σαμαράς και Κωστής Χατζηδάκης.

Τον Απρίλιο του 2009, το Ευρωκοινοβούλιο με νέο ψήφισμα με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός» καταδίκασε τα εγκλήματα και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη στη διάρκεια του 20ού αιώνα. «Η Ευρώπη δεν θα ενωθεί ποτέ, εάν δεν μπορέσει να καταλήξει σε κοινή θεώρηση της Ιστορίας της. Δηλαδή εάν δεν αναγνωρίσει ως κοινή κληρονομιά τον ναζισμό και τον σταλινισμό -τα φασιστικά και τα κομμουνιστικά καθεστώτα-, εάν δεν διεξαγάγει έντιμο και ουσιαστικό διάλογο για τα εγκλήματα αυτών των καθεστώτων». αναφέρει το σκεπτικό του Ψηφίσματος. 553 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 44 κατά και υπήρχαν 33 αποχές. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ευρωβουλευτής δεν το υπερψήφισε! Το καταψήφισαν KKE και ΠAΣOK και απείχαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός) και ΛΑΟΣ.

Έτσι, η πρόσφατη μη υπερψήφιση από τους 7 ευρωβουλευτές της ΝΔ (εκ των 8) της καταδίκης των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού και στις δύο μορφές του, ναζισμού και κομμουνισμού, που κατέθεσαν στην Ευρωβουλή οι ομάδες του Λαϊκού κόμματος (στο οποίο είναι ενταγμένη η ΝΔ!), των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών και των Πρασίνων, επικυρώνει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ και την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ της ΝΔ. Όχι μόνο δεν καταδίκασε ποτέ η ΝΔ τα εγκλήματα του κόκκινου φασισμού, διεθνώς και στη χώρα μας, αλλά διατηρεί αγαστές σχέσεις με το μοναδικό σταλινικό απολίθωμα στον κόσμο, το ΚΚΕ, του οποίου τους... αγώνες τιμάει διαχρονικώς. Να υπογραμμίσω ότι το ΚΚΕ χωρίς ίχνος ντροπής ακόμα και σήμερα στις επίσημες θέσεις του (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ) αναγνωρίζει ότι “παλεύει” για την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα και την διεξαγωγή νέου εμφυλίου με μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων.

Αντί να έχει τεθεί εκτός πολιτικού συστήματος και τα στελέχη του να δικάζονται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, το ΚΚΕ έχει την άνεση, με τις ευλογίες της ΝΔ να καταγγέλει όλους και όλα, χωρίς να αντιπροτείνει τίποτε, πέρα από το σταλινικό μοντέλο το οποίο ο φέρελπις δικτάτορας Κουτσούμπας και οι κομματικοί γραφειοκράτες του Περισσού θα εφαρμόσουν σωστά, σε αντίθεση με τον “αποτυχημένο” Στάλιν και την ΕΣΣΔ που υπέκυψε στον… ρεβιζιονισμό.

Αυτό το κόμμα προστατεύουν το 87,7% των Ευρωβουλευτών της ΝΔ. Και το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ, βεβαίως βεβαίως.

Όσοι υποστήριζαν προεκλογικώς τη θεωρία πως ο Κυριάκος έχει ήπια στρατηγική για να μην "τρομάξει" τον αμφιταλαντευόμενο ψηφοφόρο, αλλά μετά τις εκλογές θα βλέπαμε την πραγματική πολιτική του ατζέντα, πρέπει να αρχίσουν να αναθεωρούν, πριν ακουστεί το σύνθημα: Νου – Δου – Ε: το κόμμα σου λαέ!

Πηγή: marketnews.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση