Η κυρία ήταν Πρωτοδίκης Αθηνών. Αλλά είχε φορτώσει τη δουλειά στον κόκορα. Καθυστερούσε μέχρι και 4 χρόνια να εκδώσει αποφάσεις.

Οι εκκρεμείς υποθέσεις, που τις μετέφερε από τη μια χρονιά στην άλλη, έφτασαν τις 250. Σε μία από αυτές, άργησε τόσο πολύ, που επήλθε παραγραφή των αδικημάτων. Σε μία άλλη έχασε ολόκληρη τη δικογραφία. Σε μια τρίτη, έκανε στο σκεπτικό της απόφασης copy paste κείμενο από μία άσχετη υπόθεση. Για όλα αυτά τιμωρήθηκε με χαδάκια: έγγραφες επιπλήξεις και άλλα τέτοια «δρακόντεια», με αυστηρότερη ποινή την προσωρινή παύση μερικών ημερών. Μέχρι που, μετά από χρόνια μη απόδοσης δικαιοσύνης από την εν λόγω κυρία και ταλαιπωρίας των πολιτών, τον Οκτώβριο του 2022, έφτασε η υπόθεσή της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ο εισηγητής της υπόθεσης επεσήμανε ότι η πρωτοδίκης ήταν φυγόπονη και αμελής. Λαϊκιστί: λούφαρε και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις τις είχε γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Και τι είπε η Ολομέλεια; Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε στο Δημόσιο!

Ναι, την απέλυσε από το δικαστικό σώμα. Όμως την έκρινε άξια να συνεχίσει να λουφάρει σε κάποια άλλη θέση του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον νόμο, όταν κάποιος απολύεται λόγω παραπτωμάτων και ανικανότητας από το δικαστικό σώμα, διορίζεται σε θέση της επιλογής του στο Δημόσιο! Και αν δεν υπάρχει οργανική θέση, συστήνεται προσωποπαγής! Το Δημόσιο δηλαδή θα φτιάξει ειδική θέση αργομισθίας για την προκομμένη, μη τυχόν και χάσει τέτοιο τεφαρίκι! Στο Δημόσιο θα αράξουν και άλλα δύο «λουλούδια» που απέλυσε με την ίδια συνεδρίαση η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου: εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών που είχε σε βάρος του 22 πειθαρχικές αγωγές και πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών (γυναίκα) με 26 πειθαρχικές αγωγές και 23 προσωρινές παύσεις!

Γιατί; Είναι το Δημόσιο parking ανίκανων και τεμπέληδων; Γιατί ο φορολογούμενος να πληρώνει για κάποιον αποδεδειγμένα ακατάλληλο, απλώς και μόνο επειδή «τρούπωσε» σε κάποια Δημόσια Υπηρεσία;

Νομίζεις δικαστή μου, ότι είσαι κατάλληλος/η για άλλη θέση του Δημοσίου; Απόδειξέ το! Απολύσου τώρα από το δικαστικό σώμα, βρες κανέναν πελάτη ως δικηγόρος, βγάλε κανένα φράγκο στην ελεύθερη αγορά, να δούμε πόσοι θα σε πληρώσουν αν αργείς 4 χρόνια να τους εξυπηρετήσεις, κι όταν το ΑΣΕΠ προκηρύξει θέσεις, δώσε εξετάσεις όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν σίγουρα αρκετοί φιλόπονοι και επιμελείς που περιμένουν στην ουρά. Κι αν δεν τα καταφέρεις εκεί, υπάρχουν κι άλλες δουλειές σ΄ αυτόν τον κόσμο. Ας πούμε, να καθαρίζεις σκάλες ή τουαλέτες, για να μας πεις πώς γίνεται αυτό, όταν αυτοί οι χώροι είναι παράλληλα και αρχείο δικογραφιών, όπως στις παρακάτω φωτογραφίες από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Διαφωνεί κανένας; Ναι, η κυβέρνηση. Η οποία στην πρόσφατη αναθεώρηση (Μάρτιος ’22) του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, διατήρησε τη δυνατότητα οι τενεκέδες δικαστές να λογίζονται ως χρυσοί Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Εγώ θα ρωτήσω γιατί θα πρέπει ένας Δημόσιος Λειτουργός να γίνεται είδηση με την ανεπάρκειά του, για να φτάσει να απολυθεί; Γιατί θα πρέπει να ξεπεράσουν τις 20 οι πειθαρχικές διώξεις για να πάρει πόδι; Οι 5 είναι λίγες; Οι 10, έστω; Γιατί να φτάσουν στις 250 οι εκκρεμείς υποθέσεις; Οι 25 είναι λίγες; Οι 50, έστω;

Αν θες να δεις τις παθογένειες του Δημοσίου, Κυριάκο, αυτές που προσπαθείς να μας πείσεις ότι θα σαρώσεις στην επόμενη τετραετία, έχω να σου δείξω μπόλικες, μια που όλο το κυβερνητικό επιτελείο ασχολείται με τους στίχους του Μιθριδάτη. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τις σάρωσες 4 χρόνια τώρα. Δεν τις έβλεπες; Αν δεν τις έβλεπες, μολονότι φωνάζουν από μακριά, σημαίνει ότι δεν κάνεις για τη δουλειά. Αν τις έβλεπες και προτιμούσες να μην σπάσεις αυγά, για να μην χάσεις ψηφαλάκια, πάλι δεν κάνεις για τη δουλειά. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά άνθρωπος που δεν ενημερώνεται, δεν ξέρει, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ελέγχει, δεν είναι για θέση ευθύνης. Εκτός αν και η κυβέρνηση είναι parking ανικάνων.

Πηγή: marketnews.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση