ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!

Σήμερα στο mailbox με περίμενε ένα μήνυμα της Γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις εισηγήσεις της επόμενης συνεδρίασης. Ανοίγω το πρώτο. Τι περιμένατε να ήταν; Διαχείριση απορριμμάτων; Χωροταξικός σχεδιασμός; Κοιτίδες έρευνας και τεχνολογίας; Όχι βέβαια. Την «παρθενιά» των συζητήσεων του νέου Π.Σ. την πήρε η λαϊκή αγορά Αγ. Βαρβάρας! Και μάλιστα «εκ μεταφοράς».

Δείτε το έγγραφο:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σχετικά με επικαιροποίηση της υπ΄ αριθμ. 309/2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118/τ. Β΄/15-5-2014), το Περιφερειακό Συμβούλιο εκδίδει εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη απόφαση για την ίδρυση, μεταφορά, επέκταση και κατάργηση των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής, μετά από γνώμη του οικείου Δήμου και της οικείας Αστυνομικής Αρχής.
Κατά τη 15η Συνεδρίαση το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με την υπ΄ αριθμ. 309/2014 ομόφωνη απόφαση του αποφάσισε τη μεταφορά και λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άνω Αγίας Βαρβάρας της Γ΄ Πειραιά εκ περιτροπής ανά τετράμηνο ως εξής:

• Στην οδό Μεσολογγίου, από Πλάτωνος έως Ταϋγέτου και
• Στην οδό Ματσούκα

Επειδή κατά το χρόνο δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχε λήξει η θητεία του απελθόντος Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη, το Εθνικό Τυπογραφείο με το αριθμ. Πρωτ.: Δ 117658/3-9-2014 έγγραφό του μας ενημέρωσε ότι η ανωτέρω απόφαση δεν δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 9 του Ν. 3469/2006 (ΦΕΚ 131/τ. Α΄/2006) «….. Αν ο υπογράφων το δημοσίευμα έπαυσε να είναι αρμόδιος πριν από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Εθνικό Τυπογραφείο επιστρέφει στο φορέα αποστολής αδημοσίευτο το έγγραφο».
Μετά τα παραπάνω το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει εκ νέου για τη μεταφορά και λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άνω Αγίας Βαρβάρας της Γ΄ Πειραιά όπως παραπάνω (υπ΄ αριθμ. 309/2014 απόφαση).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απίστευτο; Κατ’ αρχήν για το τυπικό. Εφ’ όσον η απόφαση ελήφθη, γιατί δεν δημοσιεύεται; Διότι προφανώς το ίδιο το Δημόσιο φοβάται τα λαμόγια λειτουργούς του, που την τελευταία μέρα της θητείας τους παίρνουν όλες τις λαμογιακές αποφάσεις – και σου λεει “κάτσε να το δει κι ο επόμενος…” Αλλά απίστευτο και ως προς την ουσία. Από πού κι ως πού είμαι αρμόδιος για τη λαϊκή της Αγ. Βαρβάρας Πειραιά; Πώς μπορώ να ξέρω πού πρέπει να λειτουργεί μια λαϊκή αγορά, οπουδήποτε στην Αττική; Ποιος ηλίθιος νομοθέτης αποφάσισε ότι αυτό είναι θέμα Περιφερειακού Συμβουλίου;

Καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη γιατί τίποτε δεν λειτουργεί σ΄ αυτό το γελοίο Δημόσιο. Η ευθυνοφοβία από τη μια, η ακαταλληλότητα των λειτουργών του από την άλλη και η συνολική ροπή σε διαφθορά έχουν δημιουργήσει ένα νομοθετικό τέρας που δεν εμπιστεύεται κανέναν δημόσιο λειτουργό και διαχέει την ευθύνη, με σκοπό να την εξαφανίσει. Τελικός υπεύθυνος για το πού θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές θα έπρεπε να είναι ο Δήμαρχος μετά από εισήγηση του προϊστάμενου του αστυνομικού τμήματος. Τέλος. Το γελοίο Δημόσιο σου λέει: κι αν τα πάρει ο αστυνόμος από κάποιους μαγαζάτορες που ενοχλούνται από τη λαϊκή; Κι αν τα πάρει ο δήμαρχος; Ας βάλω την Περιφέρεια να αποφασίσει!

Σύμφωνα με το γελοίο Δημόσιο θα πρέπει 101 Περιφερειακοί Σύμβουλοι να ναυλώσουμε δύο πούλμαν και να πάμε στην οδό Μεσολογγίου, από Πλάτωνος έως Ταϋγέτου και στην οδό Ματσούκα να συνομιλήσουμε με τους τοπικούς παράγοντες, με τους κατοίκους, με τον παπά της ενορίας για να αποφασίσουμε και ίσως να ψηφίσουμε όπως χθες και προχθές, πού θα είναι ο πάγκος με τα μπρόκολα και πού με τα κουνουπίδια.

Αν λοιπόν πάει κάτι στραβά σε οποιαδήποτε από τις εκατοντάδες γελοίες υποθέσεις που φτάνουν στο Π.Σ. θα πει ο αστυνόμος “εγώ δεν υπέγραψα!” Θα πει κι ο Δήμαρχος “εγώ δεν υπέγραψα!” Και θα πω εγώ που υπέγραψα: τυπικά υπέγραψα! Τι θέλατε να ξέρω από μια υπόθεση που ήρθε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες για έγκριση σε ένα απόγευμα;

Έτσι, θα βγούμε όλοι λάδι όπως όλοι βγαίνουν πάντα λάδι σε όλη την μεγαλειώδη πορεία αυτού του γελοίου μορφώματος που λέγεται Ελληνικό Κράτος.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος ΟΛΩΝ των αυτοδιοικητικών σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν θα πρέπει να είναι η προσωποποίηση της ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και η απαλλαγή της Περιφέρειας από τις χιλιάδες ανοησίες που καταναλώνουν τον χρόνο και την ενέργειά της και την αποπροσανατολίζουν από τους μεγάλους στόχους της.

Για περισσότερα, διαβάστε το προεκλογικό άρθρο μου: “Πόσα κοτόπουλα σφάζεις την ώρα;”

http://www.capital.gr/news.asp?id=2014829


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση