epiorkos-ipallilos-dimosio708

Με ένα κλικ, ακόμα και από το κινητό σου, μπορείς πλέον να καταγγείλεις ανώνυμα τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο.

Αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Κατά της Διαφθοράς και να επιλέξεις την εφαρμογή «Καταγγελίες».

Η νέα πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας ήδη τέθηκε σε λειτουργία για το κοινό. Ο πολίτης απλά πρέπει να επιλέξει το συγκεκριμένο αδίκημα από τη λίστα που ήδη υπάρχει, να γράψει το όνομα του επίορκου υπαλλήλου και δυο λόγια με την περίληψη της υπόθεσης. Αν θέλει, μπορεί ακόμα να επισυνάψει αρχεία ή και να αναφέρει ονόματα μαρτύρων. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας.

Η λειτουργία της εφαρμογής κρίθηκε απαραίτητη, καθώς έρευνα της γενικής γραμματείας καταπολέμησης της διαφθοράς κατέδειξε ότι 2 στους 3 πολίτες, εάν και ήθελαν να μιλήσουν για ένα κρούσμα διαφθοράς που αντιμετώπισαν, δεν γνώριζαν πού να το καταγγείλουν. Πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος ήταν να καταθέσουν μήνυση ή να κάνουν καταγγελία στην αστυνομία...

Μέσω της επίμαχης εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί να αναφερθεί σε δημοσίους υπαλλήλους για διαφθορά ή δωροδοκία, αλλά και για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως απιστία, απάτη κ.λπ.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να παραδοθούν και μαθήματα κατά της διαφθοράς στα ελληνικά σχολεία. Γι' αυτόν τον λόγο:

- Υπάρχει συνεργασία με καθηγητές από ελληνικά πανεπιστήμια σε ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς και λαθρεμπορίου, ενώ

- Άρχισε και καμπάνια με τίτλο «Παίζω τίμια», σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η ιστοσελίδα όπου μπορεί κανείς να καταγγείλει τέτοια φαινόμενα είναι η εξής: http://www.gsac.gov.gr

Πηγή: Iefimerida.gr

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση