Μια ακόμα παρελκυστική δημόσια συζήτηση έχει ανοίξει, σχετικά με τις πορείες με συμμετοχή κάτω των 200 ατόμων, λες και οι αρχές (αλλά και οι διοργανωτές) είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζουν πριν την έναρξη μιας πορείας πόσα άτομα θα συμμετάσχουν σε αυτήν, ώστε να αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν ή όχι μια αστική περιοχή. Φυσικά οι επαγγελματίες πολιτικοί βρήκαν ακόμα ένα λαμπρό πεδίο για να επιδείξουν αριστεροφροσύνη ή δεξιοφροσύνη αντίστοιχα.

Η «Δημιουργία, ξανά!» από καιρό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο:

  • Την παροχή δωρεάν τηλεοπτικού 5/λεπτου στην κρατική τηλεόραση σε κάθε οργανωμένη ομάδα που θέλει να προβάλει τις θέσεις/διεκδικήσεις της.
  • Την κατάργηση κάθε πορείας στο οδόστρωμα, και την παράταξη των διαδηλωτών για όση ώρα θέλουν στο πεζοδρόμιο, ώστε το μήνυμά τους να επικοινωνείται απρόσκοπτα, χωρίς να τους φέρνει σε σύγκρουση με την υπόλοιπη κοινωνία, της οποίας τα δικαιώματα τώρα βάναυσα καταπατούνται.
  • Την προστασία τόσο του δικαιώματος της απεργίας όσο και αυτού της εργασίας.

Σε πρόσφατο άρθρο του Προέδρου της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» Θάνου Τζήμερου με τίτλο «Τρεις απορίες για μια πορεία ...» τα εύλογα ερωτήματα που μπορεί κανείς να διατυπώσει γύρω από τον πυρήνα αυτών των προτάσεων αναλύονται περισσότερο, ενώ στην ιστοσελίδα της κίνησης υπάρχουν προτάσεις για την εξυγίανση του συνδικαλισμού.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση