Ο Ευάγγελος την ξέρει καλά τη δουλειά από τη λίστα Λαγκάρντ. Τι πιο φυσικό από το να καταχωνιάσει το πόρισμα και από τον οικονομικό έλεγχο του ΠΑΣΟΚ. Μια ματιά ήθελε να ρίξει για να βεβαιωθεί ότι άξιζε τα λεφτά του. Ούτως ή άλλως, δεν ήταν η διαφάνεια που τον έκοπτε. Ένα εργαλείο ήθελε για να κρατάει στο χέρι την εσωκομματική αντιπολίτευση. Τώρα, το έχει.

Το ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι του ΠΑΣΟΚ αλλά του φορολογούμενου που πλήρωνε και πληρώνει τις κομματικές ρεμούλες, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελικό ή... Καλβινιστή. Άλλωστε και τα άλλα κόμματα κατάπιαν τη γλώσσα τους. Η δημοσιοποίηση των οικονομικών είναι προφανώς ενοχλητική για το σύνολο των κομμάτων. Προτιμούν την ομερτά.

Το ΠΑΣΟΚ όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα λαμβάνει παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις από τη ληστρική φορολογία. Ο οικονομικός έλεγχός του ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα στο οποίο οδήγησε έχει πληρωθεί από εμάς, τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε συνεπώς κάθε ηθικό δικαίωμα αλλά και έννομο συμφέρον να διαβάσουμε αυτό το πόρισμα και να μάθουμε τα πάντα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, για τα οικονομικά όλων των κομμάτων, όπως και για κάθε ευρώ που ξοδεύει το κράτος αρπάζοντάς το με το «έτσι το θέλω» από το ΜΗ εισόδημα των φορολογουμένων.

Η «Δημιουργία, ξανά!» απαιτεί:

§  Άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου του ΠΑΣΟΚ κι όλων των επίσημων οικονομικών στοιχείων όλων των κομμάτων. Ο λαός πληρώνει και δικαιούται να γνωρίζει.

§  Αναδρομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και δικαστικούς λειτουργούς στα οικονομικά όλων των κομμάτων από το 1974 και εντεύθεν. Όπου παρατηρούνται αδιαφανείς συναλλαγές να σχηματίζεται δικογραφία.

§  Οποιοδήποτε κόμμα αρνείται ή παρεμποδίζει ή δεν παρέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο παύει να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και όσα χρήματα έχει λάβει γίνονται άμεσα απαιτητά για επιστροφή.

§  Άμεση μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (σήμερα περίπου 0,7 ευρώ ανά ψήφο αντί του πολλαπλάσιου που ως τώρα λαμβάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Ελλάδα).

Αν δεν ξέρουν τα κόμματα τι σημαίνει διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, η «Δημιουργία, ξανά!» μπορεί να τους εκπαιδεύσει. Ως πρώτο βήμα μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας:

http://www.dimiourgiaxana.gr/el/κινημα/οικονομικα-στοιχεια

Όποιος, επίσης, επιθυμεί αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική διαχείριση των προσφορών των μελών και των φίλων, μπορεί να την ζητήσει από την Οικονομική Διεύθυνση της Δημιουργίας.

 

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση