PR 20140405 NiarchosΟ Πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά!» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Δημιουργούμε μαζί!» Θάνος Τζήμερος, ο Αντιπρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος και ο Γραμματέας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Ψαραδέλης επισκέφθηκαν χθες το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα του Φαλήρου.

Οι δύο Ελλάδες, που τις βλέπουμε παντού, εδώ έβγαζαν μάτι. Από τη μια ένα τεράστιο εργοτάξιο που προχωράει υποδειγματικά, με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, εφαρμόζοντας ένα ανώτερο πλαίσιο πολιτισμού ήδη από τη φάση της κατασκευής. Χαρακτηριστική ένδειξη οι καινοτομίες του έργου, για τις οποίες ενημέρωσε τους επισκέπτες ο Operations Manager κ. Πάνος Παπούλιας. Από την άλλη, η κατάντια του ωραιότερου κομματιού της Ελλάδας, που έχει εγκαταλειφθεί στην "διαχείριση" του Δημοσίου. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα ρημάζουν: ερημωμένα, σπασμένα, λεηλατημένα, βανδαλισμένα. Όλη η παραλιακή ζώνη, που ως θέση δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το Μονακό, ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

Το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» έχει εκπονήσει και δωρίσει στο Δημόσιο μελέτες ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής. Αυτές δεν έχουν υλοποιηθεί. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανέλαβε δράση ώστε να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης, να εντάξει στις δημόσιες επενδύσεις την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, να πιέσει με το κύρος και τα θεσμικά όπλα του Περιφερειάρχη τους Δήμους και την κεντρική Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

PR 20140405 Niarchos2Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θάνος Τζήμερος και ο συνδυασμός «Δημιουργούμε, μαζί» προτείνει: Άμεση ένταξη της ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Καθαρισμό και ανάδειξη των δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας και πρασίνου. Δημιουργία ζωνών εγκατάστασης μικρών επιχειρήσεων καινοτομίας και τεχνολογίας σε σχέση με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία και την θάλασσα. Απομάκρυνση των καταπατητών. Αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων και μαρίνων με μακροχρόνια μίσθωση σε επενδυτές, δημιουργία υποδομών διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου για την προσέλκυση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και απόδοση στους πολίτες της Αττικής χώρων ψυχαγωγίας, άθλησης και πρασίνου. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος θα συντονίσει, εάν εκλεγεί, την ένταξη της ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής σε σχετικά Ευρωπαϊκά δίκτυα για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων.

Η κίνηση πολιτών για την Περιφέρεια Αττικής "Δημιουργούμε, μαζί" υπόσχεται η παραλιακή ζώνη να γίνει κύτταρο ανάπτυξης και πολιτισμού.

 

"δημιουργούμε μαζί!" - Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση