9 Μαΐου, γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης!

 

Και τη γιορτάζουμε χτίζοντας ΓΕΦΥΡΕΣ για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο γρήγορα σε μια πραγματική ομοσπονδία, για να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις ουσίας που θα την βοηθήσουν να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα, ξεπερνώντας την υπανάπτυξη και την παρακμή στην οποία την καταδίκασαν δεκαετίες κρατισμού και κομματισμού.

Ευρώπη για όλους εμάς σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, ελεύθερη οικονομία, ισότητα, δικαιοσύνη, ευκαιρίες, παιδεία, φροντίδα για το περιβάλλον, κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και - στην ελληνική επικαιρότητα - μικρότερο κράτος σε ρόλο επόπτη κι όχι παίκτη, λιγότεροι φόροι με ανταποδοτικότητα, αλληλεγγύη, διαφάνεια, αξιοκρατία, σεβασμός στους θεσμούς, ανεξαρτησία των εξουσιών και ένα νέο συνταγματικό πλαίσιο.

Όλα αυτά που Δράση και Δημιουργία, ξανά! προτείνουμε απευθυνόμενοι σε ένα ευρύ φάσμα σκεπτόμενων και ενεργών πολιτών από την κεντροδεξιά μέχρι την κεντροαριστερά, τους φιλελεύθερους, την οικολογία και πολλές κοινωνικές συλλογικότητες.

Όλα αυτά για τα οποία ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους φιλελεύθερους πολίτες της Ευρώπης των 28, υποστηρίζοντας το ALDE, την Ένωση Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, και τον Γκυ Φερχόφστατ, έναν από τους πλέον σημαντικούς οραματιστές Ευρωπαίους πολιτικούς και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν.

Αυτά που αποτελούν το κοινό μας όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του μέλλοντος μας.

Αυτά που ανήκουν στη νέα εποχή που με την ψήφο των πολιτών στις ΓΕΦΥΡΕΣ στις 25 Μαΐου μπορεί να αρχίσει να ανατέλλει.

 

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση