Ίδια γεύση πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά μπούκαραν μέσα κάτοικοι του Γραμματικού με μαύρες σημαίες, μέλη του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βεβαίως υπήρχαν και κανονικοί κάτοικοι οι οποίοι όμως "θάφτηκαν" από τον τραμπουκισμό των υπολοίπων, οι οποίοι απαιτούσαν να συζητηθεί εδώ και τώρα το θέμα του ΧΥΤΥ Γραμματικού. Ο Κανονισμός προβλέπει ότι για να συζητηθεί ένα θέμα που έρχεται προ ημερησίας διατάξεως πρέπει να αποφασίσει η πλειοψηφία του ΠΣ. Αν το απορρίψει, δεν συζητιέται. ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα παρακολουθήματά τους επέμεναν να συζητηθεί και “εκπρόσωποι” των κατοίκων ανέβηκαν με το ζόρι στο βήμα και άρπαξαν το μικρόφωνο για να μιλήσουν με το “έτσι το θέλω”. Και όλοι έβριζαν εμένα, με πρώτον τον επικεφαλής του ΚΚΕ, άεργο κομματικό υπάλληλο Πρωτούλη ο οποίος φώναζε: όταν μιλάς να φοράς κουκούλα. Το εντελώς σουρεαλιστικό είναι ότι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ψήφισε ΚΑΤΑ της λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού ενώ οι παρατάξεις του σταλινοφασισμού απείχαν! Ο Σγουρός απείχε επίσης, και υπέρ ψήφισαν Πατούλης και Δούρου. Οι κουκουέδες του Γραμματικού λοιπόν, πορωμένοι από το κομματικό μίσος, έβριζαν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ που ψήφισε υπέρ αυτού που υποστήριζαν και χειροκροτούσαν τον Πρωτούλη που απείχε.

Δείτε τώρα το θεσμικό τουρλουμπούκι λόγω του οποίου όλοι έχουν δίκιο κι όλοι έχουν άδικο.

- Οι ΧΥΤΥ είναι ξεπερασμένη τεχνολογία από τη δεκαετία του ’80. Το έχω πει εκατομμύρια φορές. Το ότι έχουν περάσει 40 χρόνια και ακόμα μιλάμε για ΧΥΤΥ είναι επειδή φορέας του έργου είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ και οι πολιτικάντηδες τα γυρίζουν ανάλογα με το τι τους συμφέρει εκλογικά. Άρα η σχετική συζήτηση πρέπει να κοπεί μαχαίρι και να πάμε σε σύγχρονες λύσεις (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, εργοστάσια αναερόβιας ζύμωσης, αποτέφρωση ή πυρόλυση υπολειμμάτων, με παραγωγή λιπάσματος και ενέργειας.) Όμως, αν ΣΗΜΕΡΑ ξεκινούσαμε να κάνουμε αυτό το έργο και το αναλάμβανε το ΔΗΜΟΣΙΟ θα φτάναμε στο 2060 και θα συνεχίζαμε να το συζητάμε, ενώ πολύ πιθανόν τότε κι αυτό να είχε ξεπεραστεί ως τεχνολογία. Ο μόνος τρόπος να γίνει γρήγορα το έργο είναι να ανατεθεί σε ιδιώτες με το κράτος να ορίζει το νομικό πλαίσιο και τους στόχους. Όμως οι αριστεροί επιμένουν το έργο να γίνει από το Δημόσιο και βρίζουν εμάς που υποστηρίζουμε τον μόνο τρόπο που θα έδινε λύση!
- Ο Ριζοσπάστης, εντελώς πρόστυχα, έγραψε ένα κείμενο με το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ψήφισε υπέρ του ΧΥΤΥ ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Όταν τους διάβασα την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας η οποία έλεγε ξεκάθαρα ότι ψηφίσαμε ΚΑΤΑ, συνέχισαν να βρίζουν! Τελικά το να είσαι αριστερός είναι θέμα νοητικής υστέρησης ή παντελούς ανυπαρξίας ηθικού υποβάθρου.
- Η Δούρου είχε πουλήσει “επανάσταση” υποσχόμενη ανάληψη των απορριμμάτων στους ουρανούς. Την ψήφισαν μονοκούκι. Ο Πατούλης δεν υποσχέθηκε τίποτε αφήνοντας όλο το τοπίο φλου. Τον ψήφισαν κι εκείνον. Το ΚΚΕ, παίζοντας πάντα τη γνωστή κασέτα, κατηγορεί το κεφάλαιο για τα σκουπίδια, καθώς στη Σοβιετία από την πείνα που τους θέριζε τρώγαν και τα χαρτόκουτα - και πάλι δεν χόρταιναν. Τους εκτελεσμένους πάντως τους έθαβαν οικολογικά.
- Ο Πατούλης πέρασε το θέμα “στη ζούλα” κολλώντας το ως τσόντα σε ένα άλλο, κατά την τεχνογνωσία της Βουλής και των φωτογραφικών τροπολογιών που περνάν μεσάνυχτα σε άσχετα νομοσχέδια.
- Και έτσι φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Οι κάτοικοι, μολονότι πήραν τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα συζητηθεί κανονικά ως πρώτο σε προσεχή συνεδρίαση, επέμεναν να μιλήσουν και να παραταχθούν μπροστά στο προεδρείο με τις μαύρες σημαίες πράγμα το οποίο τελικά πραγματοποίησαν.
- Ο πρόεδρος του ΠΣ, μολονότι έχει διαβεβαιώσει πολλές φορές ότι δεν θα ανεχθεί παράνομες ενέργειες και θα καλεί την αστυνομία όταν λαμβάνουν χώρα, όχι μόνο τις ανέχθηκε, αλλά ενέδωσε στον τραμπουκισμό των κουκουέδων δίνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τον λόγο σε αγανακτισμένους κατοίκους ΑΦΟΥ το ΠΣ είχε απορρίψει τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως. Ο κανονισμός αναφέρει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι μόνο εάν ένα θέμα συζητείται, μπορεί να δοθεί ο λόγος σε παρόντες ενδιαφερομένους που δεν είναι μέλη του ΠΣ. Αλλιώς ο καθένας θα μπούκαρε με μια ντουντούκα και με μια σημαία στο ΠΣ θα βουτούσε το μικρόφωνο και θα έβγαζε λόγο. Βάζω στοίχημα με οποιονδήποτε ψηφοφόρο της ΝΔ ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κληθεί η αστυνομία (η οποία περιμένει καρτερικά απ’ έξω) να απομακρύνει τους τραμπούκους (οι οποίοι μάλιστα προκαλούσαν: ας έρθουν να μας διώξουν…) και ΠΑΝΤΑ η ασπόνδυλη ΝΔ θα υποκύπτει στους αριστερούς τραμπουκισμούς. Μόνο εγώ επέμενα ότι αυτό είναι παράνομο δεχόμενος την επίθεση των τραμπούκων του ΚΚΕ που προσπάθησαν να μου πάρουν το μικρόφωνο από το χέρι, απειλώντας με πως “θα τα πούμε έξω”. Υπόκοσμος, αλλά δεν θα τους αφήσω σε χλωρί κλαρί.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση