Σήμερα, Παγκόσμα Ημέρα Προσφύγων, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ τιμά τον αγώνα των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους και ζουν ή έζησαν όλη τη ζωή τους με τον πόθο της επιστροφής. Τιμούμε τους προγόνους μας που έφυγαν κυνηγημένοι για να γλυτώσουν το μαχαίρι του Τούρκου, από την Ιωνία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, τιμούμε τους Κύπριους αδελφούς μας που βλέπουν ακόμα τα σπίτια τους να τα κατέχουν άλλοι, τιμούμε τους Έλληνες της Πόλης που εκδιώχθηκαν στο πογκρόμ του 1955, τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου που αναγκάστηκαν να φύγουν για να αποφύγουν την καθημερινή τρομοκρατία του τουρκικού κράτους εναντίον τους, σε παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης. Τιμούμε όμως και κάθε άνθρωπο στον κόσμο που κατακτητές τον έδιωξαν από τους τάφους των προγόνων του κι αναγκάστηκε να ζητήσει αλλού καταφύγιο, χωρίς να το θέλει, και χωρίς να μπορεί να κάνει αλλιώς.
Πρόσφυγες από την Μικρά Ασία

Δεν τιμούμε τις διεθνείς συμμορίες, επίσημες και ανεπίσημες, που προωθούν τυχοδιώκτες, παράσιτα των κοινωνικών προγραμμάτων της Δύσης ή κλασικούς εισβολείς που επιδιώκουν την εγκαθίδρυση στην Ευρώπη ενός θεοκρατικού ολοκληρωτισμού, ενός πλαισίου ζωής απολύτως ασύμβατου με τις αξίες του ελεύθερου κόσμου, που περιφρονεί βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα αυτά των παιδιών, των γυναικών και των μειονοτήτων.

Δεν τιμούμε τον ΟΗΕ που έχει εξελιχθεί σε Δούρειο Ίππο του Ισλάμ κι ενώ για την Κύπρο περιορίζεται απλώς σε έκδοση ψηφισμάτων, για την προώθηση της ισλαμικής διείσδυσης στον δυτικό κόσμο ξοδεύει αφειδώς δισεκατομμύρια τα οποία προέρχονται κυρίως από φόρους των πολιτών του δυτικού κόσμου!

Δεν τιμούμε τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της «πολιτικής ορθότητας» που λειτουργούν ως η 5η φάλαγγα των εισβολέων.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι πρόσφυγες, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ήταν γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και ανήμποροι, που ζητούσαν προστασία στο κοντινότερο καταφύγιο μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος για να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους κι όχι νέοι, ρωμαλέοι άνδρες (που θα περίμενε κανένας να μείνουν για να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες τους) που ξεκινούν από την άλλη άκρη του κόσμου, από περιοχές χωρίς πόλεμο, επειδή έμαθαν ότι κάποιοι μοιράζουν λεφτά, και απαιτούν να σιτίζονται εις το διηνεκές από τους πόρους του ξενιστή, ενώ την ίδια στιγμή καταστρέφουν την περιουσία του και βεβηλώνουν τους ναούς του.

Τιμή λοιπόν στους πραγματικούς πρόσφυγες, αρκεί να ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση