Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ παρουσίασε τους υποψηφίους της Βόρειας Ελλάδας. Άνθρωποι χωρίς κομματικό παρελθόν, που προέρχονται από όλο το φάσμα της παραγωγικής οικονομίας, συμπαρατάσσονται με τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη με στόχο «την μετατροπή του οθωμανοσοβιετικού μορφώματος που ονομάζουμε ελληνική Δημόσια Διοίκηση σε ένα σύγχρονο, παραγωγικό κράτος, που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να προκόβει στη χώρα του, χωρίς το μακρύ χέρι του κράτους να βρίσκεται συνέχεια στην τσέπη του» όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του συνασπισμού, Θάνος Τζήμερος στην τοποθέτησή του.

«Δεν είναι θέμα μόνο ικανότητας ανθρώπων αλλά δομών και θεσμών - κι ο Θεός να γίνει πρωθυπουργός, αυτό το κράτος, έτσι όπως είναι στημένο, θα παράγει τραγωδίες.» είπε ο Θάνος Τζήμερος, αναφερόμενος στις λύσεις που η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει: πραγματική ψηφιακή διακυβέρνηση, όχι ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας, προσωποποίηση της ευθύνης σε κάθε διοικητικό επίπεδο, αξιολόγηση δημοσίων δομών με κλείσιμο όσων δεν παράγουν έργο, αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων, με χρηματικό μπόνους για τους πολύ καλούς και απόλυση για τους επίορκους, τους αδιάφορους ή τους απλώς ανεπαρκείς, και, πρώτα απ’ όλα, αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ώστε να πάψει η ΑΔΕΔΥ να είναι η υπερκυβέρνηση αυτής της χώρας.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, εξέθεσε την φοβική στάση της ΝΔ απέναντι στις μόνιμες παθογένειες του ελληνικού δημόσιου βίου: την ανομία, την εγκληματικότητα, τη σήψη στην Παιδεία και ιδιαίτερα στα ΑΕΙ, τη διαρκή απαξίωση της αστυνομίας και τη διακομματική υποτίμηση του ρόλου της ως εγγυητή του νόμου και της τάξης, τονίζοντας ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Βουλή θα ξεκινήσει έναν εργώδη αγώνα για την αποκατάσταση των εννοιών της δημοκρατίας τις οποίες η αριστερή τρομοκρατία έχει καταστήσει ανενεργές. Παρουσιάζοντας τον Επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας, Βασίλη Τσιάρτα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης σημείωσε ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ καλωσορίζει στα ψηφοδέλτιά της έναν άνθρωπο που απέδειξε ότι με σοβαρή δουλειά και συνεργασία η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει το θάρρος να διατυπώνει ευθέως την άποψή του, κόντρα στην κυριαρχία των εθνομηδενιστών, των αποστόλων του εθνικού μαρασμού.

Ο Βασίλης Τσιάρτας υπογράμμισε στην τοποθέτησή του, τι το EURO 2004 δεν το κατέκτησαν μόνο οι παίκτες και ο προπονητής, αλλά μια καλά οργανωμένη υποστηρικτική ομάδα αφανών συνεργατών, που έκαναν τη δουλειά τους με συνέπεια και προσήλωση στον στόχο. Σήμερα, είπε, ο στόχος είναι η σωτηρία της χώρας μας από τους πολλούς εχθρούς της, με σημαντικότερη τη σταλινική αριστερά η οποία διαβρώνει την ελληνική κοινωνία και την παραγωγική της ικανότητα. Αντιδιαστέλλοντας τη στάση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ από αυτή της ΝΔ που «τιμά τους αγώνες της αριστεράς», ο Βασίλης Τσιάρτας είπε: «Εμείς δεν τιμούμε ποινικά μητρώα.» Παραλληλίζοντας τον ρόλο του στις προσεχείς εκλογές, με εκείνον στο EURO 2004, είπε πως θέλει να δώσει «ασσίστ» στην ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, για να μπει στη Βουλή όπου, αν ακουστεί η, μέχρι τώρα φιμωμένη από τα ΜΜΕ, φωνή του Θάνου Τζήμερου, του Φαήλου Κρανιδώτη και των συνεργατών τους, η χώρα θα αρχίσει ξανά να μετράει νίκες.

d6b1b95ffc07ec8f8bbd853b004ec14b

5d766dcc42da305e54223ad4a251e8d3

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε, στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση