Daumier - the-court.jpgΠειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις εννέα αναβολές μέσα δύο χρόνια εκδίκασης υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου της Αθήνας που κατηγορείται για χρηματισμό διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κατζαμάνη.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, ο υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, δεν έχει δικαστεί ακόμα αφού η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η έρευνα θα στραφεί σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων που χορήγησαν τις αναβολές.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

 «Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να χρηματίζεται».

Ο υψηλόβαθμος του Δήμου είχε τεθεί σε αργία όταν συνελήφθη επ αυτοφώρω να λαμβάνει μίζα 10 χιλιάδες ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα. Η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια από τον Ιούλιο του 2011. Από τότε έχει αναβληθεί 9 φορές, 5 εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων, οι περισσότερες από αυτές για γρηγορόσημα.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Εικόνα: Honore Daumier - Το Δικαστήριο

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση