Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου, 2014

Αγαπητά μέλη,

Εν όψει των πιθανών αλλαγών του τρόπου ψηφοφορίας των ευρωβουλευτών, η Εθνική Επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων http://bit.ly/canditate μέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, 20:00, με ψήφους 17 υπέρ, 6 κατά, 1 λευκό και 8 αποχές, αποδεχόμενη σχετική πρόταση έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις Περιφερειακές Οργανώσεις και στα μέλη μας να προτείνουν για το Ευρωψηφοδέλτιο ικανά τοπικά στελέχη που θα μπορούν να περάσουν στα τοπικά ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα κλπ.) τα μηνύματα της δξ!, και επιπλέον εάν νομοθετηθεί η επιλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό, να βοηθήσουν τα στελέχη αυτά με την αναγνωρισιμότητα τους την υπερψήφιση στις τοπικές κοινωνίες του ψηφοδελτίου της δημιουργίας, ξανά!.

Ο σκοπός όλων μας είναι να καταφέρουμε να εκλέξουμε τουλάχιστον έναν ή δυο ευρωβουλευτές και να καταξιωθεί έτσι η "Δημιουργία, ξανά!" στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22.02.14, μοναδική έννοια έχει, εφόσον αλλάξει ο τρόπος επιλογής των ευρωβουλευτών, να αναδείξει ένα αριθμό ατόμων, που τα μέλη των θεσμικών μας οργάνων θεωρούν πλέον κατάλληλους για να αποτελέσουν την ομάδα κρούσης της δημιουργίας κατά την προεκλογική περίοδο. Δεδομένου ότι δεν θα έχουμε άπειρες ευκαιρίες προβολής, οι υποψήφιοι που κατά κύριο λόγο θα προτείνονται από την Δημιουργία για την εκπροσώπησή της θα πρέπει να μην επιλέγονται αυθαίρετα, αλλά να έχουν την νομιμοποίηση της επιλογής τους από το διευρυμένο σώμα των εκλεκτόρων.

Οι υποψήφιοι αυτοί, μαζί με τον Πρόεδρο,

  1. .     θα αναλάβουν το κύριο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας σε εθνικό επίπεδο, με την παρουσία τους στα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας,
  2. .     θα συνεργαστούν και θα βοηθήσουν τις περιφερειακές οργανώσεις και τους τοπικούς υποψήφιους σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε σε όλη την Ελλάδα
  3. .     θα εκπροσωπούν την Δημιουργία, ξανά! σε κάθε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο από τα όργανα του κόμματος σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε μέσα σε περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας, όσον αφορά βασικές παραμέτρους του τρόπου ψηφοφορίας, οι οποίες, υπακούοντας στη πολιτική σκοπιμότητα του κυβερνώντος σχηματισμού, μπορεί να αλλάξουν ακόμα και την τελευταία στιγμή, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της δημιουργίας να ολοκληρωθεί με νηφαλιότητα η διαδικασία, ώστε με την κατάθεση υποψηφιοτήτων από όσα στελέχη μας έχουν τη δυνατότητα με την προσωπική τους παρουσία να ενισχύσουν τη προσπάθεια μας να παρουσιάσουμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, σε μια αξιοπρεπή και αποτελεσματική εμφάνιση μας στις ευρωεκλογές.

Και στη συνέχεια να δώσουμε όλοι τη μάχη μέσα στην κοινωνία, με τον πραγματικό μας αντίπαλο, το ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, και με στόχο να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε λύσεις που θα δώσουν ζωή στη πατρίδα μας, μέλλον στα παιδιά μας, ελπίδα σε όλους μας.

Κωστής Ψαραδέλλης Γιάννης Σαρρής

Γραμματέας Εθνικής Επιτροπής Γενικός Διευθυντής


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση