1888672 793843930629019 1104212202 nΣτα πλαίσια του κύκλου συζητήσεων που διοργανώνει το 2014 η Δημιουργία Ξανά στη Θεσσαλονίκη, ο Μιχάλης Μαθιουλάκης θα μιλήσει την Δευτέρα 24/2, στις 20.00, για τα βασικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία της οικονομίας και του χρήματος σε μια χώρα.

Σκοπός είναι να καταλάβουμε τους μηχανισμούς της οικονομίας και τις δυνάμεις που την επηρεάζουν ώστε να μπορούμε να κρίνουμε από μόνοι μας την ποιότητα και ισχύ όλων όσων ακούμε στις ειδήσεις και διαβάζουμε στο ίντερνετ και τις εφημερίδες για την οικονομία. Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι:


- Τί είναι το χρήμα και ποια είναι η αξία του;
- Γιατί δεν τυπώνουμε όσα ευρώ θέλουμε;
- Πώς δουλεύει και πότε σταματάει η οικονομία μιας χώρας;
- Για ποιο λόγο πληρώνουμε φόρους;
- Υπάρχει λόγος να βγάζει ένα κράτος ομόλογα;
- Πώς δουλεύει το τραπεζικό σύστημα και ποιος ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;
-Τί είναι τα δίδυμα πλεονάσματα και ποιος τα χρειάζεται;

Παραφράζοντας τον Forrest Gump: “Εconomy is a box of chocolates - Υou never know what you’re gonna get...” Ας δούμε λοιπόν την Οικονομία και το Χρήμα χωρίς περιτύλιγμα!

Θα χαρούμε να σας δούμε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στα γραφεία της Δημιουργία Ξανά στη Θεσσαλονίκη, Κομνηνών 23, 4ος όροφος.

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση