Αντιμετώπιση Ανεργίας των Νέων μας & τρόποι αντιμετώπισης

16/02/2014 22:40 #4183 από REFOULIAS
Αγαπητές μου Συνδημιουργοί Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για την γνώμη σας στο παραπάνω θέμα. Το θεωρώ σημαντικότατο και πρέπει οι λύσεις μας ως ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ να δίνει προσωπική στους νέους μας που αυτή την εποχή αγωνιούν και νοιώθουν εγκλοβισμένοι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την γνώμη σας.
Φιλικά
Αντώνης Ρεφούλιας
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bezirch

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

17/02/2014 23:00 #4190 από bezirch
Θεωρώ ότι η ανεργία και ειδικότερα η ανεργία των νέων είναι από τα ποιά σημαντικά προβλήματα μιας χώρας, μιας και αφορά το "μέλλον" της.

Ο τρόπος που πιστεύω πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί είναι έμμεσα μέσω της παιδείας. Και μιλάω όχι για γενική εγκυκλοπαιδική παιδεία, αλλά "παιδεία" με την αρχαία έννοια που οι νέοι θα καταλάβουν;

- ότι πρέπει να δουλέψουμε για να παράγουμε - τα αγαθά κόποις κτώνται - στην ύπαιθρο πρέπει να δουλεύουν οι αγρότες και όχι οι παράνομοι μετανάστες
- οτι δεν πρέπει να απαξιώνονται συλλήβδην οι θεσμοί αλλά μόνο οι ανίκανοι άνθρωποι - δεν φταίει το μπουρδέλο η βουλή, αλλα οι άχρηστοι πολιτικοί
- ότι έχουμε δικαιώματα μόνο όταν αποδεχόμαστε τις υποχρεώσεις μας
- ότι για να μας βοηθήσει κάποιος πρέπει να κάνουμε και εμείς προσπάθειες - συν Αθηνά και χείρα κίνει - π,χ, δεν μπορούν οι νέοι να περιμένουν στην καφετέρια να βρουν δουλειά
- ότι η αξιοκρατία είναι στάση ζωής που όταν την απαιτούμε από τους άλλους πρέπει να την πράτουμαι και εμείς στην προσωπική μας ζωή

Μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναπτύξουν οι νέοι μας είναι η εξωστρέφια - κυρίως στο εμπόριο, οι γλώσσικες ικανότητες - σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι "καμακιού παραλίας" και τέλος η γνώση των νέων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Τα παραπάνω είναι μερικά ψήγματα για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Δυνατά και Δημιουργικά

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/02/2014 23:56 - 18/02/2014 23:58 #4194 από EKONSTAS
Στις απαντήσεις του Χρήστου να προσθέσω τα εξής:
Η ανεργία των νέων για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται η αλλαγή σε θεσμικό πλαίσιο τόσο στην παιδεία όσο και στο επιχειρείν.

Για απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, χρειάζεται η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την έρευνα και την αγορά εργασίας, η οποία σήμερα αντιμετωπίζεται ως θεσμός ταμπού. Η κατευθυνόμενη έρευνα που θα υποστηρίζεται από εταιρίες θα επιτρέψει την απορρόφηση αποφοίτων από τις εταιρίες αυτές.

Για απόφοιτους τεχνικών σχολών, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Ένα μεγάλο μέρος του νεανικού πληθυσμού πρέπει να μπορεί να μπει στην αγορά εργασίας με σαφή κατοχυρωμένα επαγγελματικά διακαιώματα όπως οι αντίστοιχοι απόφοιτοι σε λοιπές ευρωπαικές χώρες.

Για όσους επιθυμούν να εκτεθούν στην επιχειρηματικότητα ισχύουν τα μέτρα που οδηγούν στην ανάπτυξή της. Σαφείς όροι ίδρυσης επιχειρήσεων, γρήγορη και εύκολη σύσταση επιχειρήσεων, αποποινικοποίηση της αποτυχίας. 9 στις 10 νεοφυείς εταιρίες ενδέχεται να μην τα καταφέρουν. Οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν οφείλουν να μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν χωρίς τον γολγοθά των τρέχοντων περιορισμών (αντιστοιχία με το Αμερικανικό chapter 11).

Ηλίας Κώνστας
ΠΟ Νότιας Αθήνας
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Email:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bezirch

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ