Ανοιχτή Συνεδρίαση για Υποστήριξη Ανεξάρτητης Υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής

06/03/2014 20:01 #4259 από xaristsiranidis
Αγαπητά μέλη και φίλοι της ‘δημιουργία, ξανά!’,

Με το παρόν μήνυμα θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, σας καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση για το ίδιο θέμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 στα γραφεία μας (Κομνηνών 23, 4ος Όροφος).

Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο η Δημιουργία Θεσσαλονίκης διερεύνησε τη δυνατότητα καθόδου στις περιφερειακές εκλογές Κεντρικής Μακεδονίας. Εξετάστηκαν τρία πιθανά σενάρια: αυτόνομη κάθοδος, συνεργασία, ‘αποχή’. Η αυτόνομη κάθοδος κρίθηκε μη ρεαλιστική δεδομένων των απαιτήσεων σε πόρους (79 υποψήφιοι προερχόμενοι από τις 7 αντιπεριφέρειες και περί τα 20.000€ ελάχιστο κόστος). Η ‘αποχή’ αποτελεί την τελευταία επιλογή σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός – υποψήφιος δεν ικανοποιεί τα κριτήρια και το πλαίσιο συνεργασίας, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τον Δεκέμβριο 2013 στο κείμενο «Κατευθυντήριες Γραμμές και Θέσεις Περιφερειακής Οργάνωσης «δημιουργία, ξανά!» Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας». Βάσει των παραπάνω, η προσπάθεια κινήθηκε εξαρχής προς το σενάριο της συνεργασίας με διερευνητικές επαφές με κινήσεις/ ομάδες πολιτών, μικρά κόμματα και εκπροσώπους δημοτικών συνδυασμών της φιλοσοφίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε το προαναφερθέν κείμενο στους συνομιλητές μας (Δράση, ‘58’, ‘Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη’) και συγκεκριμένα κινηθήκαμε σύμφωνα με τις ‘Βασικές κατευθύνσεις Περιφερειακής Οργάνωσης της «δημιουργία, ξανά!» Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας’:
Υποστηρίζουμε υπερκομματικούς συνδυασμούς με επικεφαλής, οι οποίοι (α) έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο, (β) δεσμεύονται σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το δήμο ή την περιφέρεια αντίστοιχα και (γ) το πρόγραμμά τους γίνεται αποδεκτό κατά τουλάχιστον 50% από το Συμβούλιο της Π.Ο.
Θεωρούμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αφορούν πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες και ΔΕΝ αποτελούν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της εκάστοτε κυβέρνησης.
Απορρίπτουμε συνεργασίες με υποψήφιους που προέρχονται από οικογένειες πολιτικών ή/και έχουν παλαιοκομματικό χαρακτήρα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συνδυασμός/ υποψήφιος που να καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις, το Συμβούλιο της Π.Ο. δύναται να αποφασίσει αυτόνομη κάθοδο υποψηφίου της Δημιουργίας ή να επιλέξει να προτρέψει τα μέλη και φίλους της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν και κατόπιν συνεδρίασης του, το Συμβούλιό της Π.Ο. Θεσ/νίκης – Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα της Νιόβης Παυλίδου* (καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ, με διεθνή επιστημονική αναγνώριση στο αντικείμενό της, ενεργή υποστηρίκτρια της μεταρρύθμισης του Ελληνικού πανεπιστημίου, ιδρυτικό μέλος της κίνησης των ‘58’ και κομματικά ανένταχτη).

Η υποψηφιότητα αυτή που ανακοινώνεται σήμερα, υποστηρίζεται συνολικά από τις εξής κινήσεις και κόμματα: ‘58’, ‘δημιουργία, ξανά!’, Δίκτυο Π80, Δράση, ‘Δυναμική Ελλάδα’, ΠΑΣΟΚ και επιδιώκει να διευρύνει τη συναίνεση, υποστήριξη και συνεργασία απευθυνόμενη σε πρόσωπα προερχόμενα από ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, και κινήσεις – πρωτοβουλίες πολιτών.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η υποστήριξη που παρέχει η Δημιουργία Θεσσαλονίκης στην υποψηφιότητα δεν αφορά επ’ουδενί σε συνεργασία της ‘δημιουργίας, ξανά!’ με το ΠΑΣΟΚ (για το οποίο η θέση της Δημιουργίας είναι ξεκάθαρη), αλλά για υποστήριξη ανεξάρτητης μη κομματικής υποψήφιας - ψηφοδελτίου ενός ευρύτερου χώρου, στην οποία φορείς και κόμματα συναινούν, υπό κοινό πλαίσιο.

Κοινός παρονομαστής και κοινή επιδίωξη της υποψηφιότητας αυτής αποτελεί η ευημερία της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς κομματικές κηδεμονίες, με αξιοκρατία, διαφανείς διαδικασίες διακυβέρνησης και παραγωγή έργου - απτών αποτελεσμάτων. Σημειώνουμε, πάντως ότι, σε κάθε περίπτωσή η Δημιουργία διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά της να αποσύρει την υποστήριξή της σε τυχόν αθέτηση των συμφωνηθέντων από τον επικεφαλής η κάποιων από τους υποστηρικτές.

Απευθυνόμενοι σε σας, αγαπητά μέλη και φίλοι της Δημιουργίας, θέλουμε να σας μεταφέρουμε το πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργούμε πιστεύοντας ότι οι Έλληνες ενωμένοι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε μικρά θαύματα. Ένα τέτοιο μικρό θαύμα επιδιώκουμε όλοι μας και για αυτό σας καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση την επόμενη Τέταρτη για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα, να μοιραστούμε ιδέες, προβληματισμούς, προτάσεις και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας ενόψει μίας δύσκολης, αλλά πολλά υποσχόμενης προεκλογικής περιόδου.

Ας ξεκινήσουμε, κάνοντας την έκπληξη, από την Κεντρική Μακεδονία!

Το Συμβούλιο της Π.Ο. Θεσ/νίκης – Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν μετανιωνω για αυτα που εκανα .Μετανιωνω μονο για αυτα που ΔΕΝ εκανα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ