Κατάργηση μετρητών

27/08/2015 11:39 #4704 από billkoun
Κατάργηση μετρητών δημιουργήθηκε από billkoun
Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή σε μια νύχτα είναι η κατάργηση μετρητών στης πληρωμές και καθιέρωση πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος γι αυτές, με ταυτόχρονη on line είσπραξη του ΦΠΑ. Θα ήθελα γνώμες περί αυτού...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

20/09/2015 15:42 #4731 από DSotiriou
Απαντήθηκε από DSotiriou στο θέμα Κατάργηση μετρητών
Το αυγό του Κολόμβου.

Αλλά δεν θέλουν.

Εμείς έχουμε επιχειρηματολογήσει χρόνια πριν, άλλα δεν το θέλουν οι άθλιοι που μας κυβερνούν.

Ένα άμεσο μέτρο είναι η είσπραξη κατευθείαν του ΦΠΑ από το κράτος, όταν οι συναλλαγές γίνονται μέσω καρτών. Δείτε αν θέλετε το simpleandclear.blogspot.gr/2011/09/blog-post_07.html .

Επίσης πρέπει άμεσα να συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με το ΤΑΞΙΣ -βλέπετε π.χ. simpleandclear.blogspot.gr/2009/12/blog-post_24.html .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

03/11/2015 01:49 #4746 από stsagr
Απαντήθηκε από stsagr στο θέμα Κατάργηση μετρητών

Βασίλης Κουνετάκης έγραψε: Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή σε μια νύχτα είναι η κατάργηση μετρητών στης πληρωμές και καθιέρωση πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος γι αυτές, με ταυτόχρονη on line είσπραξη του ΦΠΑ. Θα ήθελα γνώμες περί αυτού...


Εγώ διαφωνώ.
Η χρήση πλαστικού χρήματος μπορεί (και πρέπει) να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Αλλιώς, είναι στέρηση ελευθερίας, ιδιωτικότητας, και έχει και ένα σωρό άλλα μειονεκτήματα που θα πάρει πολύ χώρο να απαριθμήσω.

Το πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα έχει πράγματι καθιερωθεί σε πολύ μεγάλο (έως απόλυτο) βαθμό αντί των μετρητών σε μερικές χώρες, αλλά αυτό έγινε εκεί σαν αποτέλεσμα αβίαστης επιλογής των ανθρώπων (που κατάλαβαν ότι έτσι τους βολεύει περισσότερο από τα μετρητά) και όχι επειδή ήταν αποτέλεσμα καταναγκασμού.

ΔΙαφωνώ λοιπόν, επειδή είμαι κατά παντός καταναγκασμού.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/11/2015 17:36 #4750 από tmichalas
Απαντήθηκε από tmichalas στο θέμα Κατάργηση μετρητών
Καλησπερα σας.
Απο τη μια λοιπον εχουμε το θεμα της καταναγκαστικοτητας και της προστασιας δεδομενων και απο την αλλη την καταγραφη πασας χρηματικης συναλλαγης.
Ασπαζοντας το πρωτο, θεωρω πως μας δινεται μια αισθηση ελευθεριας αλλα ειναι πραγματικα ελευθερια? Ειναι ισως μια εσωστρεφης σκοπια που αποσκοπει στο εγω και οχι στο εμεις αφου λεμε οτι δε θελω οι τραπεζες και κανενας να ξερουν τι κανω. Ομως τα μετρητα αποτελουν κυριο εργαλειο της φοροδιαφυγης και της απατης.
Απο την αλλη εχουμε την πληρη καταγραφη και το λεγομενο καρτελωμα. Θεωρω λαθος τη δαιμονοποιηση της καταγραφης των χρηματικων μας κινησεων αλλα ταυτοχρονα καταλαβαινω και την ελλειψη εμπιστοσυνης που απαιτειται στις σχεσεις κρατους πολιτων. Ναι ομως, ως πολιτης σκληρα εργαζομενος και λογικος θα ηθελα ενα κρατος αυστηρο και ακριβοδικαιο ακομα και ας χρειαζοταν να ξερει τις χρηματικες μου συναλλαγες. Που ουσιαστικα κανενας δε θα ασχοληθει μαζι μου απλα λεμε τωρα. Αν ο απωτερος λογος ευνοει το συνολο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τοτε με χαρα μου. Αν γινει για να συνεχισει το κρατος να μου τα αρπαζει τοτε οχι δεν προσυπογραφω.
Καλη συνεχεια,
Θοδωρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ