Σχόλια και προτάσεις

03/11/2015 01:22 - 03/11/2015 01:24 #4745 από stsagr
Σχόλια και προτάσεις δημιουργήθηκε από stsagr
Δε βρήκα θέμα που να είναι κατάλληλο για να βάλω τη σκέψη που μου ήρθε, οπότε ανοίγω νέο, αυτό.

Αφορμή για τη σκέψη απετέλεσε το δελτίο τύπου που μου ήρθε με email, και το οποίο είναι αυτό:

www.dimiourgiaxana.gr/el/γραφειο-τυπου/δ...ρετανικο-κοινοβουλιο

Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις 02 Νοεμβρίου 2015. Καταχώριση Δελτία Τύπου

Μετά από πρόσκληση του κυβερνητικού κόμματος των Conservatives, ο Θάνος Τζήμερος θα είναι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (Portcullis House, 7:00 μ.μ.) με θέμα την Ελληνική Κρίση. Εισηγητής θα είναι το κυβερνητικό μέλος του κοινοβουλίου, David Burrowes. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων της Μεγ. Βρετανίας (και πρώην πρόεδρος των Conservatives), Iain Duncan Smith. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.



Σκέφτηκα λοιπόν ότι ο Θάνος πρέπει να προσέξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τι θα φορέσει, όταν θα πάει να μιλήσει στο Βρετανικό κοινοβούλιο.
Οι λόγοι που το σκέφτηκα είναι δύο:

Ο ένας είναι ότι οι Βρετανοί είναι αρκετά σχολαστικοί και τυπολάτρες στο θέμα της εμφάνισης. Και όσο πιο "formal" είναι η εκδήλωση, και όσο ανώτερο είναι το επίπεδο που εκδηλώνονται, τόσο πιο τυπολάτρες γίνονται.
Θυμηθείτε τις εικόνες των δικαστών με τις τηβένους και τις περούκες, που όλοι θα έχετε δει σε αγγλικές ταινίες του είδους:



Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χώρα μας έχει μια ιδιαίτερη άποψη σε σχέση με το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε εμείς (ως Έλληνες) σ' αυτή τη βρετανική παράδοση.
Και τελευταίο δείγμα εκδήλωσης αυτής της άποψης (έμπρακτο) ήταν αυτή η επίσκεψη στο 10 της Downing street, από εκπόσωπο του Ελληνικού κράτους:



Όπως δηλάδή πάνε επίσκεψη και άλλοι εκπρόσωποι χωρών, που δεν ακολουθούν (κι αυτοί) τη Βρετανική παράδοση περί αμφιέσεως, αλλά τη δικιά τους.



Το ότι ο δικός μας χαρακτηρίστηκε από μερίδα του Βρετανικού τύπου ως "this guy, dressed like a pimp" δεν μας νοιάζει, και δεν θα τη μεταφράσω. Είμαστε περήφανος λαός.

Λοιπόν Θάνο, προσοχή σ' αυτό το θέμα.
Στο ύψος σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ