σκέψεις πριν την κάλπη 2015

31/12/2014 21:22 #4536 από nicklyt
σκέψεις πριν την κάλπη 2015 δημιουργήθηκε από nicklyt
καλημέρα σε όλους

είχα στείλει αναλυτικό post χτες στον μίτο Εκλογές 2015 που άνοιξε ο Γιώρος από Αγγλία, αλλά δεν βλεπω να ανέβηκε (πιθανώς να έκανα κάτι λάθος εγώ). Οπότε επανέρχομαι εν συντομία με νέο θέμα (ελπίζω αυτή τη φορά να ανέβει!), συμπληρώνοντας τον προβληματισμό του Γιώργου από Αγγλία που έθεσε τον προβληματισμό του

Το 2012 ψήφισα με πολλή ελπίδα ΔΞ, το 2014 Γέφυρες κ με λύπη μου διαπιστώνω ότι ο φιλελεύθερος χώρος παραμένει κατακερματισμένος και σε ποσοστά που δεν επιτρέπουν (ούτε καν αθροιστικά!) την είσοδο στη Βουλή
Τα κόμματα που με εκφράζουν περισσότερο είναι η ΔΞ κ η Δράση, αμφότερων των οποίων είμαι φίλος και οικονομικός υποστηρικτής (με τα μικρά μέσα που διαθέτω).

Ωστόσο στη λογική της "χαμένη ψήφου", αφού κανένα δυστυχώς από αυτά τα κόμματα δεν φαίνεται να προσεγγίζουν καν το 3%, προσανατολίζομαι να ψηφίσω το Ποτάμι (με πλήρη συνείδηση των μειονεκτημάτων που αυτό φέρει).

Η αλήθεια είναι ότι με απογοητεύει ότι ο φιλελεύθερος πολιτικός χωρος δεν έχει ενιαία στέγη και εκπροσώπηση, ώστε να αποκτήσει μια δυνατότερη φωνή και να γίνει ίσως μια μικρή αλλά κρίσιμη μάζα. Προς επίρρωση, πληροφορήθηκα ότι η ΔΞ και η Δράση θα κατέλθουν ξεχωριστά στις εκλογές. Είδα και μια ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Τζήμερου και Σκυλλακάκη που το επιβεβαίωνε, χωρίς να αφέρονται εκτενέστερα οι σχετικοί λόγοι ένθεν κακείθεν.

Ρωτώ : παιδιά, τι έχετε να μοιράσετε; το 1% που θα γίνει 0,5% εκατέρωθεν; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στις ιδέες / αντιλήψεις σας; Γιατί δεν αναλαμβάνει κάποιος (ξέρω, οκ, η ερώτηση απευθύνεται και στον εαυτό μου, αλλά γνωρίζω ότι εγώ προσωπικά αδυνατώ) πρωτοβουλία για κοινή πλατφόρμα/κόμμα με σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που θα συμφωνούν σε 5 βασικά πράγματα της κοινής λογικής (πχ κομματοκρατία τέλος, μεταρρυθμίσεις, περιστολή δημόσιου τομέα κλπ κλπ), κι ας μην είναι όλοι φιλελελεύθεροι και ας μην συμφωνούν όλοι 100% με όλα.

Ο ευρύτερος χώρος διαθέτει εξαιρετικές μονάδες (Τζήμερος - Σκυλλακάκης - Χατζημαρκάκης - Καρίπογλου - Ξαφά και πολλοί άλλοι). Γιατί να μην μπορούν να συνεργαστούν σε έναν ενιαίο φορέα και όχι καθένας από το κομματίδιό του; Ήδη αντιλαμβάνομαι ότι αρκετοί, εύλογα, στεγάζονται πλέον ή σκέφτονται να ενταχτούν στο Ποτάμι, γνωρίζοντας προφανώς και τις αδυναμίες του.

Πιστεύω ότι ο Τζήμερος είναι η πιο ηγετική και χαρισματική φυσιογνωμία όλων (με τα καλά του και φυσικά τα κακά του, ουδείς αλάνθαστος) και αυτός θα πρέπει να αναλάβει και την πρωτοβουλία. Και γιατί όχι μια συνεργασία με το Ποτάμι;

Αυτά, μάλλον λίγο σκόρπιες οι σκέψεις μου αλλά νομίζω ο προβληματισμός μου είναι κατανοητός.
Πάντα φιλικά και καλόπιστα

καλή Πρωτοχρονιά και ευτυχές και υγιές 2015

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/01/2015 22:45 #4580 από dionmavr
Απαντήθηκε από dionmavr στο θέμα σκέψεις πριν την κάλπη 2015
Η άποψη μου δεν απέχει πολύ από τη δική σου. Και εγώ ψήφισα ακρίβως όπως εσύ. Όμως η λογική του ότι η ΔΞ δεν έχει πιθανότητες να μπει στη βουλή δε με αποθαρρύνει να την ξαναψηφίσω αφού οι θέσεις της ταυτίτζονται απόλυτα με αυτά που αναζητώ από μία κυβέρνηση.

Η άποψη ότι η ψήφος πάει χαμένη, επίτρεψέ μου είναι λανθασμένη και αυτό γιατί ένας ενημερωμένος ψηφοφόρος, πάντα ψηφίζει κατά συνείδηση, όχι από συνήθεια ή αγκιλώσεις του παρελθόντος.

Η ΔΞ είναι ίσως η πιο συγκεκριμένη πλατφόρμα στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Δυστυχώς όταν δεν έχεις τα ΜΜΕ με το μέρος σου....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nant

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/01/2015 17:54 #4589 από nant
Απαντήθηκε από nant στο θέμα σκέψεις πριν την κάλπη 2015
Έχουμε ξεκινήσει αυτή τι προσπάθεια:

www.change.org/p/έλληνες-πολίτες-ψηφίζω-δημιουργία-ξανά

που θα ενταθεί μετά τις εκλογές αυτές.

η Δημιουργία θέλει προσπάθεια
Νικόλαος Γ. Αντιμησιάρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ