Μεταναστευτικό

12/03/2014 12:50 #4344 από grarticles
Μεταναστευτικό δημιουργήθηκε από grarticles

metanasteftikoΤο μεταναστευτικό είναι το πιο σύνθετο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας, που γίνεται δυσκολότερο αν λάβει κανείς υπόψη τις διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να το δει. Είναι μια πληγή που αφέθηκε να γίνει γάγγραινα και πλέον κάθε επέμβαση δεν μπορεί παρά να αφήσει κάποιας μορφής αναπηρία. Κάθε νηφάλια πρόταση με πρακτική αξία είναι εύκολο να κατηγορηθεί ως «ρατσιστική» από δήθεν προοδευτικούς δημοσιογράφους και δήθεν αριστερούς πολιτικούς, και ταυτόχρονα ως ανεπαρκής από τους ανθρώπους που διαμένουν στις περιοχές που κατοικούν κυρίως μετανάστες και πλήττονται περισσότερο από το πρόβλημα.

Το μεταναστευτικό είναι κατ’ αρχήν ένα διεθνές πρόβλημα. Είναι φυσικό: όταν κάπου υπάρχει φτώχια και υπερπληθυσμός και κάπου αλλού πλούτος και υπογεννητικότητα, δημιουργείται «διαφορά δυναμικού», όπως στον ηλεκτρισμό, που προκαλεί ροή ανθρώπων από τον έναν πόλο στον άλλο.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/04/2014 09:19 - 15/04/2014 09:20 #4345 από siligard
Απαντήθηκε από siligard στο θέμα Μεταναστευτικό
Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που μένει μετέωρο στις παραπάνω θέσεις: Τι γίνεται με τα ανήλικα παιδιά των λαθρομεταναστών καθώς και με τα παιδιά που θα γεννιούνται στις οικονομικές αυτές ζώνες.

Ας θεωρήσουμε την περίπτωση μιας οικογένειας που επειδή μπήκε λαθραία στην χώρα διαμένει και εργάζεται στις οικονομικές ζώνες.

1. Τα παιδιά της οικογένειας θα πηγαίνουν σε σχολείο? Αν ναι σε τι είδους σχολείο?

2. Εάν για κάποιο λόγο η οικογένεια δεν μπορεί να απελαθεί και περάσουν 15 χρόνια από τότε που εισήλθε στην χώρα θα μπορούν τα παιδιά να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα? Αν ναι τότε λογικά οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να μείνουν άλλα 3 χρόνια μέχρι τα παιδιά τους να ενηλικιωθούν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

16/04/2014 00:00 - 16/04/2014 00:01 #4346 από EKONSTAS
Απαντήθηκε από EKONSTAS στο θέμα Μεταναστευτικό
Eύστοχα ερωτήματα. Η απάντηση θέλει μελέτη. Εκ πρώτης άποψης θα έλεγα ότι τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Είναι αδιανόητο για δυτικό κράτος οτιδήποτε άλλο. Επίσης αυτό το σχολείο θα είναι Ελληνικό, διότι δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο. Ούτε για πρακτικούς λόγους (θα υπάρχουν σχολεία για Πακιστανούς, Αφγανούς, Νιγηριανούς, κλπ στην ίδια οικονομική ζώνη? Πρακτικά αδύνατον), ούτε για ουσιαστικούς (δεν θέλουμε μειονοτικά σχολεία εκεί).
Όσο για την παρέλευση 15ετίας, αυτό το θέμα είναι ποιο σύνθετο. Μία προσέγγιση θα μπορούσε να είναι ότι στις Ειδικές Οικονομικές ζώνες δεν θα ισχύουν απαραίτητα όλες οι διατάξεις που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα λόγω της ιδιαιτερότητας των διαμένοντων εκεί και του ιδιόμορφου καθεστώτος αυτών. Μετά βέβαια μπλέκεται και το ανθρωπιστικό.
Είναι πάντως καλή ευκαιρία για μια άσκηση πολιτικής στο πλέον φλέγον θέμα.

Ηλίας Κώνστας
ΠΟ Νότιας Αθήνας
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

Email:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": siligard

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

16/04/2014 01:31 - 16/04/2014 01:34 #4347 από siligard
Απαντήθηκε από siligard στο θέμα Μεταναστευτικό
Εάν ο "Γέφυρες" πάει καλά στις ευρωεκλογές (οπότε και υπάρχουν πολλές ελπίδες για είσοδο στην βουλή στις βουλευτικές) θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει μια πιο αναλυτική μελέτη για το θέμα αυτό και οι προτάσεις-θέσεις θα πρέπει να γίνουν πάρα πολύ συγκεκριμένες. Σε πολλές συζητήσεις που κάνω αναλύοντας και γνωστοποιώντας τις θέσεις της ΔηΞα το μεταναστευτικό είναι το νο1 θέμα και το ανθρωπιστικό κομμάτι είναι αυτό που οι περισσότεροι έχουν αμφιβολίες σχετικά με τους σκοπούς του κόμματος.

Το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο δεδομένου ότι μιλάμε για παιδιά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": EKONSTAS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ