Άλλο έξοδος, άλλο είσοδος!

01/05/2014 12:32 #4374 από thanos
Άλλο έξοδος, άλλο είσοδος! δημιουργήθηκε από thanos

marketnews in outΤα Οικονομικά δεν είναι μόνο ποσοστά και καμπύλες. Είναι και κοινωνιολογία και πολιτική επιστήμη και "πιάτσα". Τα μαθηματικά μοντέλα στα οικονομικά έχουν σχετική ισχύ: για να μελετήσεις ένα μέγεθος, πρέπει όλες οι άλλες παράμετροι που υπεισέρχονται στην διαμόρφωσή του, να παραμένουν σταθερές (ceteris paribus). Πράγμα που σπανιότατα ισχύει. Αν επικεντρωθείς στα οικονομικά μεγέθη και αγνοήσεις τους παράγοντες που τα διαμόρφωσαν, απέτυχες.

Η πρόσφατη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι η αποθέωση της υποκειμενικότητας σε μια υποτίθεται τεχνικού χαρακτήρα απόφαση. “Θρίαμβος” οι μεν, “καταστροφή” οι δε. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Ας το δούμε ψύχραιμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

06/05/2014 21:00 #4375 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Άλλο έξοδος, άλλο είσοδος!
Οσο δέν γίνονται μεταρρυθμίσεις,δέν μειώνεται/εκσυγχρονίζεται η λειτουργία τού κράτους,δέν μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές ώστε να "αναπνεύσουν" οι συνεπείς φορολογούμενοι και να μετριαστή η φοροδιαφυγή,το νεοελληνικό κρατικό εξάμβλωμα δέν πρόκειται να γίνη κράτος-θα μένη μονίμως εξάμβλωμα.Και δυστυχώς αυτές τίς μεταρρυθμίσεις δέν μπορούν να τίς κάνουν οι αλμπάνηδες "ιατροί" που έφεραν τον ασθενή στα πρόθυρα τής κατάρρευσης.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/05/2014 18:29 #4379 από MattAnast83
Απαντήθηκε από MattAnast83 στο θέμα Άλλο έξοδος, άλλο είσοδος!
Ο μόνος λόγος που είναι ατυχές το παράδειγμα, είναι επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωσή πρέπει να "σκοτώσεις" των ασθενή και τους γιατρούς, και να τους αντικαταστήσεις με ένα βρέφος του δοκιμαστικού σωλήνα και τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικά μηχανήματα με άξιους χειριστές αντίστοιχα, δηλαδή (στους περισσότερους τομείς) εκ νέου νομοθεσία με πρότυπα μοντέλα εφαρμοσμένα σε άλλες χώρες (Σκανδιναβικές, Αυστραλίας, Νέα Ζηλανδία). Όσο για τον διευθυντή, πρέπει πρώτα να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και κυρίως της πόλωσης στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που δυστυχώς ξεκινάει από τα βρεφικά στάδια της παιδείας. Μόνο τότε θα αλλάξει και ο διευθυντής και αυτό θα γίνει χωρίς κόπο αλλά αυτόματα από τον ίδιο τον λαό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ