Σκάνδαλο με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων σε πεθαμένους

10/02/2013 23:08 #5060 από grarticles
30.000 ευρώ είναι κατά μέσο όρο το κέρδος για κάθε...

shutterstock 68638813Απάτες εκατομμύριων ευρώ με συνταγές πανάκριβων φαρμάκων που γράφτηκαν και εκτελέστηκαν σε...πεθαμένους έφεραν στο φως οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ. Στα κυκλώματα συμμετείχαν γιατροί και φαρμακοποιοί.

Απάτες εικονικής συνταγογράφησης ανακάλυψαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ φέρνοντας στο φως συνταγές πανάκριβων φαρμάκων που γράφονταν στο όνομα νεκρών.


30.000 ευρώ είναι κατά μέσο όρο το κέρδος για κάθε γιατρό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα κυκλώματα εικονικής συνταγογράφησης. Εμπλεκόμενοι είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, ελεγκτές και ασφαλισμένοι στα βιβλιάρια των οποίων αναγράφονταν εν αγνοία τους συνταγές χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη της e-συνταγογράφησης οι ελεγκτές εντόπισαν τους γιατρούς που έγραφαν τις συνταγές και τα φαρμακεία που τις εκτελούσαν. Ο γιατρός έγραφε τη συνταγή με συγκεκριμένα φάρμακα, ο φαρμακοποιός επικολλούσε στις πλαστές συνταγές τις ταινίες γνησιότητας και τα φάρμακα πληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέχεια τα φάρμακα κατέληγαν στα σκουπίδια και είναι χαρακτηριστικό οτι στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμάτων φάρμακα με αποκολλημένες ετικέτες γνησιότητας. Παρόμοια εκτεταμένα φαινόμενα εντοπίστηκαν στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη αλλά και στην Ανατολική Αττική όπου μόνο ένας γιατρός είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους 123 συνταγές εν αγνοία τους.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ