Η γάγγραινα σε ρόλο χειρουργού

17/06/2013 12:23 #3168 από thanos
Η γάγγραινα σε ρόλο χειρουργού δημιουργήθηκε από thanos

shutterstock 74949955Όσοι ανακάλυψαν όψιμα την έννοια της αξιολόγησης,«αμέλησαν» να μελετήσουν δύο βασικά κεφάλαια. Το ένα είναι ότι η αξιολόγηση προϋποθέτει κριτήρια και αξιολογητή που, και τα δύο, θα πρέπει να τυγχάνουν γενικής αποδοχής, αναγνώρισης και σεβασμού. Το άλλο είναι ότι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης δεν είναι πάντα θετικό. Μπορεί να καταλήξει ΚΑΙ στην ένδειξη: ακατάλληλος. Αν χρειάζονται 10 άνθρωποι για να γίνει μια δουλειά και υπάρχουν 30 προς αξιολόγηση, είναι απλή αριθμητική να καταλάβουμε ότι τουλάχιστον οι 20 θα απορριφθούν. Δεν είναι απίθανο να απορριφθούν και οι 30 αν κανένας δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeorgeLigouris, dimitris71

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

17/06/2013 14:09 - 17/06/2013 14:24 #3169 από GeorgeLigouris
Απαντήθηκε από GeorgeLigouris στο θέμα Η γάγγραινα σε ρόλο χειρουργού
"και τα δύο, θα πρέπει να τυγχάνουν γενικής αποδοχής, αναγνώρισης και σεβασμού."

Θανο αυτο ειναι το προβλημα της Ελλαδος. Οτι δεν τυγχανει τιποτα γενικης αποδοχης.
Γιατι για τους μισους ειναι νυχτα και για τους αλλους μισους μερα..
Αυτο που αποδεχονται οι μισοι, οι αλλοι μισοι το θεωρουν "προδοσια", και το αντιθετο..

Δεν βγαινει ακρη ετσι..

Δυστυχως η χωρα παντα ηταν διχασμενη ιδεολογικα... φοβαμαι τα χειροτερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

18/06/2013 13:17 #3175 από dimitris71
Απαντήθηκε από dimitris71 στο θέμα Η γάγγραινα σε ρόλο χειρουργού
Φοβάμαι πρόεδρε πως αυτό που ζήτησες από τον Σαμαρά ήταν αδύνατο. Θα ήταν αδύνατο για κάθε αρχηγό κόμματος στη θέση του Σαμαρά. Γιατί αυτό που στην ουσία του ζητάς είναι να διαλύσει το ίδιο του το κόμμα και μάλιστα με ξαφνικές κινήσεις.. κινήσεις σοκ!

Ας δεχτούμε ότι ο κάθε “Σαμαράς” που του κάνεις την πρόταση, έχει κάθε καλή και αγαθή πρόθεση, ότι η πατρίδα οι πολίτες της και η κοινωνία είναι πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες, ότι αναδείχθηκε και στηρίχθηκε κυρίως σε υγιείς δυνάμεις μέσα στο κόμμα του και ότι δεν έδωσε καμία κούφια υπόσχεση. Ας τα δεχτούμε όλα αυτά.
Αν εφαρμόσει αυτό που του ζήτησες, στην Ελλάδα του σήμερα, στην πολιτική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του σήμερα, με το υπάρχον τοπίο στην ενημέρωση του πολίτη, το μόνο που θα καταφέρει είναι να διαλύσει το κόμμα του.

Και μετά από αυτό τι? Η αόριστη ακυβερνησία, που θα οδηγήσει στην αόριστη “επανάσταση”, που ο κυρίαρχος λαός (που κάθε άλλο παρά κυρίαρχος θα είναι σε αυτή τη περίπτωση) θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, που θα δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό τοπίο?? Και όλα αυτά την περίοδο που ο Σαμαράς σε κάλεσε?
Δεν ήταν ρεαλιστικό δεν ήταν εφαρμόσιμο δεν ήταν υπεύθυνο ως πρόταση. Ωστόσο ήταν εύπεπτο και εύηχο και ευχάριστο και απλοϊκό για τον πολίτη που το ακούει. Και δεν ήταν και καθόλου πρωτότυπο.. είναι ειπωμένο από όλους τους πολιτικούς χώρους χιλιάδες φορές ακριβώς για τους λόγους που μόλις σου ανέφερα.

Φυσικά και δέχομαι την καλή πρόθεση και την ειλικρίνεια εκ μέρους σου. Για να προστεθεί όμως και το απαραίτητο στοιχείο του ρεαλισμού, η πρόταση σου θα έπρεπε να πάει προς την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια να εφαρμόσει τις απόλυτα απαραίτητες λύσεις που προτείνεις. Μια τέτοια αντιπολίτευση θα προσέφερε πραγματικές υπηρεσίες στη χώρα. Και είμαι σίγουρος ότι αν σου δινόταν η ευκαιρία θα την έκανες.

Γενικεύοντας λιγάκι θα ήθελα να προσθέσω τα ακόλουθα:
Σε άλλο άρθρο σου χαρακτήρισες μέλη της κυβέρνησης ως “νούμερα”. Δεν σόκαρες κανένα πρόεδρε. Καθημερινά εδώ και χρόνια ακούγονται πολύ χειρότερα. Κι εγώ κι εσύ και όλοι η Δημιουργία είμαστε “νούμερα” στα μάτια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ΠΑΣΟΚ είναι “νούμερα” στα μάτια της ΝΔ. Και οι ΑΝΕΛ είναι “νούμερα” στα μάτια άλλων... κλπ κλπ . Και μπορείς να αντικαταστήσεις το νούμερα με πληθώρα εκφράσεων και χαρακτηρισμών.. να το αντικαταστήσεις με πληθώρα παραγράφων ολόκληρων και επιχειρηματολογιών. Και τελικά να καταλήξεις στο απόλυτα διχασμένο και πολωμένο (φαινομενικά και όχι ουσιαστικά) πολιτικό μας σύστημα. Ένα σύστημα που δημιούργησε τη ΧΑ και όντας τόσο πολωμένο στάθηκε ανίκανο να την αντιμετωπίσει έστω με ένα απλό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο κος Βερέμης (τον οποίον γνωρίζω μόνο τηελοπτικά) θα πει πως τις δεκαετίες μετά τον 2 ΠΠ, την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης, υπήρχε ένα ελάχιστο πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων όσο αφορά πχ τις επενδύσεις στη χώρα. Επίσης θα πει πως στις ΗΠΑ την ίδια περίοδο η πολιτική αντιπαράθεση δεν γινόταν με όρους πολεμικούς.. υπήρχε κι εκεί μια ελάχιστη συμφωνία. Και σίγουρα θα φέρει και πολλά άλλα παραδείγματα, τα οποία θα τονίζουν το εξής: Διαφωνίες ναι, εντάσεις ναι, πόλωση όχι, διχασμός όχι, ελάχιστη συμφωνία στα απολύτως βασικά απαραίτητη. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος.
Όλα τα κόμματα στη θεωρία έχουν τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την ευημερία της χώρας και των πολιτών. Πάρα πολλά στελέχη από τα κόμματα αυτά το επιζητούν αυτό και στην πράξη και προσπαθούν για αυτό, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Ο διχαστικός λόγος, ο λόγος γεμάτος χαρακτηρισμούς το μόνο που καταφέρνει είναι να κλείνει πόρτες και να βιδώνει ακόμα περισσότερο στον πάτο την πολιτική μας κουλτούρα και πρακτική.

Η Δημιουργία δεν θα έρθει Ξανά αν δεν υπάρξει μια νέα κουλτούρα σύμφωνα με την οποία, όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, παρά τις μεγάλες διαφωνίες μας έχουμε ως πρώτο σκοπό την ευημερία της χώρας. Όλοι πρέπει να συμφωνούμε στα προφανή. Στους χαρακτηρισμούς απαντάμε με πολιτικό λόγο και μόνο για να τους απομονώσουμε και να τους εκθέσουμε και τελικά να αποδείξουμε ότι εκτοξεύονται μόνο λόγω απουσίας πολιτικής.
Τα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν αυτή τη πρακτική ως ρομαντική ή ως αφελή.. οι πολίτες όμως θα την αγκαλιάσουν πολύ απλά γιατί είναι λογικό και γιατί το έχουν ανάγκη. Και τις αλλαγές σε μια χώρα πάντα τις φέρνουν οι πολίτες όταν βρουν χώρο να εκφραστούν. Και το πολιτικό σύστημα ακολουθεί πολύ απλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης.
Σε αυτή τη βάση, το 2,2% θα μπορούσε να γίνει 3.5%.. και μετά βλέπουμε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

19/06/2013 08:11 #3178 από Hastaroth
Απαντήθηκε από Hastaroth στο θέμα Η γάγγραινα σε ρόλο χειρουργού
Η κουλτούρα αυτή,όμως,μόνο από μιά σωστή παιδεία μπορεί να προέλθη-και μιά σωστή παιδεία μπορεί να υλοποιηθή μόνο από τους ήδη υπάρχοντες σωστούς ανθρώπους.

Εξ άλλου,ο Σαμαράς θα μπορούσε να κάνη αυτά που τού υπέδειξε ο Θάνος χωρίς να είναι ανάγκη να διαλύση το κόμμα του.Ικανοί και άξιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού-ακόμη και μέσα στην ΝΔ θα εύρισκε τους κατάλληλους,αρκεί και ο ίδιος να είχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την πρόθεση να το κάνη.Αλλά πώς να την "αποκτήση" τώρα,όταν έχη ήδη διορίσει την μισή εκλογική του περιφέρεια σε καίριες θέσεις;

Οσο γιά τον πολιτικό λόγο,πιστεύω πως πάνω απ'όλα πρέπει να είναι ειλικρινής.Να λέη τα πράγματα με τ'όνομά τους-αρκεί αυτά που λέει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένα.Το έγραψα και αλλού,ο κόσμος πλέον έχει την δυνατότητα να διασταυρώνη πληροφορίες,να αξιολογή και να εκτιμά.Δέν επηρεάζεται πλέον τόσο εύκολα-τουλάχιστον εφ'όσον διαθέτει ένα σχετικό μορφωτικό επίπεδο.Ακόμη κι'ένας "χαρακτηρισμός",άν είναι επαρκώς τεκμηριωμένος κι'έχουμε αποδείξεις που μάς δίνουν το δικαίωμα να αποδώσουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό στον χαρακτηριζόμενο,είναι επιτρεπτός.Γιατί,δηλαδή,άν έχουμε αποδείξεις π.χ. ότι κάποιος πολιτικός έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα,να μήν τον αποκαλέσουμε ευθέως "κλέφτη",αφού η πράξη του αυτή ΗΤΑΝ όντως κλοπή;Η "πολιτική ορθότης" μπορεί να είχε κάποιο νόημα παλιότερα,όμως νομίζω πως πλέον δέν έχει.Προέχει η πολιτική ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ-και η ειλικρίνεια γενικώτερα.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ