Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε με επτάμηνη καθυστέρηση[1] ότι η Ελιά θα ξεπλύνει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και υπέβαλε σχετική τροπολογία. Γνωρίζει όμως ότι η τροπολογία που κατέθεσε είναι για το θεαθήναι, αφού δεν θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Κάτι σαν τις προτάσεις μομφής στις οποίες μας έχει συνηθίσει.

Αποφεύγει όμως, όπως όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, να στηρίξει την μόνη ουσιαστική πρωτοβουλία που μπορεί να προστατεύσει τα χρήματα τον φορολογουμένων: να ζητήσει δηλαδή από τις τράπεζες που έχουν τα σχετικά δάνεια να κατάσχουν, όπως βάσει νόμου οφείλουν, την εκλογική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, έναντι των 270 εκ. δανεικών κι αγύριστων που χρωστούν τα δύο κόμματα. Αυτό ακριβώς που έκαναν οι "Γέφυρες", με εξώδικο που έφερε την υπογραφή των Προέδρων της “Δημιουργίας, ξανά!” και της “Δράσης” την περασμένη εβδομάδα.

Τελικά έχει δίκιο ο λαός: κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

[1] Ο Πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης είχε από τον περασμένο Οκτώβριο προειδοποιήσει ότι η Ελιά μπορεί να καταλήξει να ξεπλύνει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση