Τις τελευταίες ημέρες ο Θάνος Τζήμερος δέχεται μια ανελέητη επίθεση σε προσωπικό επίπεδο. Ο στόχος είναι προφανής. Η «δημιουργία, ξανά», έρχεται στη Βουλή και κάποιοι φοβούνται την άφιξή του μόνου κόμματος που δεν έχει πελατειακές ή συντεχνιακές υποχρεώσεις και απειλεί το πολιτικό κατεστημένο.

Αιχμή του δόρατος της επίθεσης αυτής είναι η επιστολή που έστειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Θάνος Τζήμερος στην Αγγέλα Μέρκελ. Μια επιστολή που κάποια ΜΜΕ ανακάλυψαν με καθυστέρηση εννέα μηνών. Άραγε άργησαν να ανακαλύψουν την είδηση ή συμβαίνει κάτι άλλο, πιο σοβαρό;

Η επιστολή αυτή γράφτηκε την περίοδο που ο τότε Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου άκουγε από παντού στην Ευρώπη, ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, κλέφτες, ανίκανοι και κομπιναδόροι και αντί να αντιδράσει κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι!

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Θάνο Τζήμερο, με την ιδιότητα του αγανακτισμένου Έλληνα πολίτη και εστάλη στα γερμανικά ΜΜΕ και την Αγκελα Μέρκελ, αλλά ο πραγματικός αποδέκτης ήταν οι Έλληνες πολίτες. Το πραγματικό μήνυμα ήταν να αναδείξει την ύπαρξη μιας δημιουργικής, αλλά σιωπηρής πλειοψηφίας Ελλήνων, που ασφυκτιούν στο ίδιο τους το κράτος επειδή δεν επέλεξαν να είναι απατεώνες, να ανήκουν σε πολιτικές μαφίες, να κλέβουν το κράτος και την ΕΕ, αλλά επέλεξαν να πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.

Τα ΜΜΕ αναδεικνύουν δύο φράσεις 29 λέξεων από μια επιστολή 3670 λέξεων.
«Εξοχώτατη, αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα…» -Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτή την φράση δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο, από αυτό που σκέφτεται καθημερινά ο κάθε απελπισμένος Έλληνας, πολίτης, που είναι μπλεγμένος στα δίχτυα της γραφειοκρατίας, της μίζας και της διαπλοκής. Άραγε, πόσες φορές ο καθένας μας δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει πει αυθόρμητα και με δικά του λόγια αυτή την φράση στην καθημερινότητα του, καθώς περιμένει ώρες στις ουρές των δημόσιων υπηρεσιών ή όταν δεν μπορεί να βγάλει άκρη με τις δαιδαλώδεις διαδικασίες και τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία και από γραφείο σε γραφείο;
Όσο για το εξοχώτατη, το απαιτεί το πρωτόκολλο.

«Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν…». Το «απαγορέψτε» δεν είναι υπερβολικό. Αμφιβάλλει κανείς ότι οι πολιτικοί του χτες είχαν στην πράξη δεχθεί πολλές απαγορεύσεις από Ευρωπαίους ηγέτες και είχαν σκύψει το κεφάλι όχι για να σώσουν την πατρίδα αλλά για να σώσουν την καρέκλα τους; Ήταν μια έκφραση απόγνωσης ενός πολίτη που ένιωθε έρμαιο στα χέρια ενός διεφθαρμένου κράτους.

Αυτή η καρέκλα τους, απειλείται σήμερα από την ενδυνάμωση της «δημιουργία, ξανά» και επειδή πολλά ακούστηκαν, αλλά όχι η ουσία, σήμερα ρωτάμε ποιος διαφωνεί με τα δέκα κυριότερα σημεία της επιστολής.

Διαφωνεί κανείς ότι:
1) Το κράτος είναι διεφθαρμένο, σπάταλο και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής;
2) Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία;
3) Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων, που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν;
4) Ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα, είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία, δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ, ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του, εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.
5) Υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις, που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει;
6) Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση), αποκάλυψε τα απίστευτα πράγματα που γίνονταν στο πολυετές πάρτυ: 4500 νεκροί (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται και κάποιες χιλιάδες ζωντανοί έπαιρναν επίδομα τυφλού κι έπαιζαν τάβλι.
7) Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης.
8) Δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα, γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές; Γιατί πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει, ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.
9) Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική και δημοσιογραφική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν;
10) Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία;

Η «δημιουργία, ξανά» είναι παρούσα, έχει θέσεις και μιλά τον λόγο της αλήθειας. Είμαστε επικίνδυνοι για τα σχέδιά τους. Σήμερα, προσπαθούν να μας αποδομήσουν γιατί ξέρουν, πως θα είμαστε το τείχος που θα συνθλίβονται όλες οι αισχρές πελατειακές πολιτικές τους αποφάσεις και τακτικές. Στις 18 Ιουνίου, θα ζητούν την στήριξη και τη συνεργασία μας και θα τους την δώσουμε γιατί εμείς βάζουμε πάνω από όλα την Ελλάδα, στην πράξη και όχι στα λόγια. Θα τους την δώσουμε όμως, εφόσον συμφωνήσουν εγγράφως και με χρονοδιάγραμμα σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων που πρέπει ν' αρχίσουν να γίνονται πράξη, από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Γιατί η Ελλάδα χόρτασε από κούφια μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Σήμερα έχει ανάγκη από πράξεις. Έχει ανάγκη από Δημιουργία και Δράση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «δημιουργία, ξανά»

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση