Prefa Kafeneio01Κάποια στιγμή εσείς που πληρώνεστε από τον Έλληνα φορολογούμενο για να ασκείτε την εξουσία που αυτός σας εκχωρεί, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν σας έχει διορίσει εκεί ο πολίτης ούτε για τις καταπληκτικές σας ιστορικές αναλύσεις, ούτε για τις ιδεολογικές σας αμπελοφιλοσοφίες, ούτε φυσικά για τις μοναδικές σας διαπιστώσεις. Εννοείται δε ότι δεν βρίσκεστε στην εξουσία για να διαφυλάξετε την υστεροφημία των πολιτικών σας μεντόρων ή να πλήξετε αντίστοιχα αυτή των ιστορικών ηγετών των αντιπάλων σας.

Μετά από 6 χρονιά ύφεσης και αδιάκοπης κατάρρευσης σε κάθε επίπεδο αναμένουμε από εσάς να συνεισφέρετε στη δημόσια συζήτηση με τις προτάσεις σας για το πώς προχωράμε προς τα μπροστά. Για το πώς ανοικοδομούμε τη χώρα σε στέρεες βάσεις. Για το πώς αντιμετωπίζουμε τόσο τα πρακτικά προβλήματα του σήμερα όσο και το πώς σχεδιάζουμε το αύριο. Περιμένουμε επιπλέον να προχωρήσετε και σε πράξεις γιατί προφανώς με ευχές, οριζόντιες περικοπές και λογιστικά τερτίπια ούτε εσείς ελπίζετε να δούμε ποτέ φως. Να ξέρετε δε κι εσείς και οι άλλοι πεφωτισμένοι της αντιπολίτευσης ότι ο θείος από τα ξένα δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί σοβαρά για να ξαναφτιαχθεί η δική μας χώρα. Μην περιμένετε λύση από εκεί, ούτε με τον ένα, ούτε με τον άλλο τρόπο. Είναι δική μας δουλειά και μόνο! Ο θείος έχει τη δική του οικογένεια να ζήσει και μη νομίζετε ότι εκεί τα πράγματα είναι απροβλημάτιστα απλώς επειδή εμείς είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Μην μας αποπροσανατολίζετε λοιπόν με άσκοπες συζητήσεις. Το σπίτι έχει σχεδόν καταρρεύσει. Η ιστορική ανάλυση για τη σκοπιμότητα και τον τρόπο χρήσης του στεγαστικού που είχε πάρει ο παππούς πριν 25-30 χρόνια είναι ενδιαφέρουσα για το καφενείο της πλατείας του χωριού σας, αλλά και τον ιστορικό αναλυτή. Δεν βλέπω όμως πώς γίνεται προτεραιότητα στη δική σας ατζέντα. Αν αναζητάτε έτσι άλλοθι, να έχετε υπόψη  σας ότι ούτε οι πλέον ένθερμοι οπαδοί σας δεν πείθονται.

Σεραφείμ Αθ. Κοτρώτσος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ, Δρ. ΕΜΠ, Σύμβουλος επιχειρήσεων

Εκπρόσωπος Τύπου & Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου «Δημιουργία, ξανά!»

facebook.com/serafim.kotrotsos

Εικόνα: koumarianos.com


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η κρατική επιδότηση στη Δημιουργία, Ξανά! είναι ελάχιστη και δεν φτάνει ούτε για τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Πρακτικά, τα βάζουμε όλα «από την τσέπη μας», ενώ τα μέλη, οι εθελοντές, αλλά και οι φίλοι μας, προσφέρουν καθημερινά τον χρόνο τους αφιλοκερδώς για πάμπολλα θέματα. Γι αυτό οι δωρεές είναι σημαντική βοήθεια!

Δωρεά μέσω Paypal

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση