aeroplane-768x576

 Ύστερα από την κατασκευή δύο μονοθέσιων στην κατηγορία των υπερελαφρών αεροσκαφών και την επιτυχία του δεύτερου, του Άρχοντα (Archon) που εντυπωσίασε, βραβεύτηκε και νηολογήθηκε στην Ιταλία, ένα τρίτο αεροσκάφος, αυτή τη φορά διθέσιο, κατασκευάστηκε και αυτό στη Φλώρινα από ελληνικά χέρια...

Για το Atairon VIP μίλησε ο Έλληνας δημιουργός του, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αν και δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αλλά πρώην αστυνομικός, κατάφερε με μεράκι, επιμονή και φαντασία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το νέο καμάρι του κάνει αυτή την εποχή δοκιμαστικές πτήσεις.

41747 2017 33 Fig2 HTML

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens της Microsoft, καθώς και ειδικό λογισμικό, ερευνητές στη Βρετανία με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής ακτινολόγο πραγματοποίησαν την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια ολογραμμάτων, τα οποία επιτρέπουν στον χειρουργό να «βλέπει» τις θέσεις των αιμοφόρων αγγείων και των οστών κάτω από το δέρμα του ασθενούς.

landroller

Κάτω από νέο πρίσμα και με εντελώς διαφοροποιημένη προσέγγιση το laddroller συνεισφέρει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος αιώνων
Μια ανακαίνιση ήταν η αφορμή για να γίνει ένας έλληνας αρχιτέκτονας εφευρέτης ενός καινοτόμου αναπηρικού αμαξιδίου, οι χρήστες του οποίου θα μπορούν να σταθούν όρθιοι.

Το προϊόν που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Πετρωτός ονομάζεται laddroller και ενώ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η παραγωγή του έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, έχει κερδίσει βραβεία και έχει δεχθεί προτάσεις για παραγωγή και εμπορία στο εξωτερικό.

kainotomia-ellines-souidia

Οι καινοτόμες ιδέες ταξιδεύουν γρήγορα και μια καλή πρόταση από την Ελλάδα μπορεί να εφαρμοστεί και στη Σουηδία. Οι αρχιτέκτονες Λευτέρης Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου, δημιουργοί του γνωστού πρότζεκτ για τις ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στον δημόσιο χώρο, είναι αισιόδοξοι ότι τα πρόσφατα εγκαίνια της 14ης βιβλιοθήκης, αυτή τη φορά στο Γκέτεμποργκ, θα είναι μόνο η αρχή. Η βιβλιοθήκη είναι κάτι σαν δημόσια επίπλωση σε διαρκή χρήση από τους πολίτες, και στην περίπτωση της σουηδικής εφαρμογής είναι περιστρεφόμενη και τμήμα, πλέον, της νέας στάσης ηλεκτρικού λεωφορείου.

meli-aggelikis

Μία 15χρονη μελισσουργός, που δραστηριοποιείται στο Δασκαλειό της Κερατέας, με πολλή δουλειά, τόλμη και μεράκι, κατάφερε να εξάγει το μέλι της στην Ευρώπη και την Αμερική.

Προερχόμενη από οικογένεια μελισσοκόμων είχε από πολύ μικρή ηλικία εντυπωσιάσtει από την τέλεια οργάνωση και ιεραρχία στη ζωή των μελισσών. Έκανε όνειρο της ζωής της την επαγγελματική απασχόληση με την μελισσουργία και στα 15 της τα κατάφερε!

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση