Δείτε το Newsletter στον browser σας
Προωθήστε το σε γνωστούς
Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης
Δείτε προηγούμενα τεύχη
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 16
30/08/2015
Κυκλοφορία: 43.107 αποδέκτες
Δημιουργική ματιά
Ματθαίος Παπακυρίτσης Εκλογικές αποφάσεις, προθέσεις και προϋποθέσεις
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για τις 20 Σεπτεμβρίου, 2015.
Τα εκλεγμένα όργανα της Δημιουργίας αποφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου. Έχουμε λάβει πολλά θετικά μηνύματα από μέλη, υποστηριχτές και φίλους.

Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα

Το πολιτικό / εκλογικό μας σύστημα είναι γεμάτο εμπόδια και θα χρειαστούμε ομοψυχία και μαζική συμμετοχή ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την πρόθεση αυτόνομης καθόδου.

Στο οικονομικά σκέλος η αυτόνομη, πλήρης συμμετοχή σε όλες τις περιφέρειες προϋποθέτει ένα κονδύλι των 106.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται μόνο τα γραφειοκρατικά έξοδα: κόστος παραβόλων, αμοιβή δικαστικών επιμελητών, κόστος εκτύπωσης, συσκευασίας και αποστολής ψηφοδελτίων. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη ανάγκη άμεσης οικονομικής υποστήριξης. Αν δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί (η νομοθεσία επιτρέπει μέχρι 20.000 ευρώ ανά φυσικό/νομικό πρόσωπο), θα μπορέσουμε να υπερβούμε το οικονομικό εμπόδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η μη κάθοδος στις εκλογές του Ιανουαρίου οφειλόταν και σε οικονομική αδυναμία (πέραν της πρόβλεψής μας ότι θα είχαμε πολύ σύντομα ξανά εκλογές, όπως και έγινε). Η "Δημιουργία ξανά!” έχει πάρει μέρος από το 2012 μέχρι σήμερα σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις με το κόστος της συμμετοχής μας να είναι πολλαπλάσιο των 166.000 ευρώ που πήραμε συνολικά ως κρατική επιχορήγηση, χωρίς να έχει κανέναν οικονομικό υποστηρικτή, εκτός από τα μέλη και τους φίλους της.

Υπάρχουν επίσης πολλά διαδικαστικά θέματα και δραστηριότητες (περίπτερα, διανομή φυλλαδίων, εκδηλώσεις, αντιπρόσωποι) που θα χρειαστούν εθελοντές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δηλώστε συμμετοχή επιλέγοντας Ενημέρωση Εθελοντών στο πεδίο καταλόγων και ενημερώνοντας τα στοιχεία επαφής σας.

Η πιο σημαντική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η υποβολή υποψηφιοτήτων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας ο υποψήφιος σε μια περιοχή να είναι "ντόπιος" ή έστω να κατάγεται από την περιοχή και να διατηρεί δεσμούς με την τοπική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να δώσετε τη δική σας μάχη ώστε να ακουστεί η φωνή της λογικής στην επόμενη βουλή. Δεν είναι απαραίτητο να είστε μέλη της Δημιουργίας. Αρκεί να συμφωνείτε με τις θέσεις της. Αν γνωρίζετε κάποιον ή κάποια (θυμίζουμε ότι υπάρχει και προϋπόθεση 35% ποσόστωσης γυναικών) που πιστεύετε ότι αξίζει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Δημιουργίας μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να ενημερώστε την εκλογική συντονιστική ομάδα στο: .

Συνοψίζουμε τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε:


Διαβάστε το δελτίο τύπου

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση