1. Εκμηδενισμός των κινήτρων της λαθρομετανάστευσης

Αν κάποιος έχει μπει παράνομα στη χώρα, δεν θα δικαιούται άσυλο. Δικαίωμα αίτησης ασύλου έχουν μόνο οι πρόσφυγες σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης, δηλ. από όμορες χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Κάθε χώρα υποδοχής έχει δικαίωμα να απορρίψει κάθε αίτημα, εάν θεωρεί ότι συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θα σταματήσει κάθε επιδότηση, σε χρήμα, σε υπηρεσίες ή σε είδος, για παρανόμως εισελθόντες, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις υγειονομικής περίθαλψης ή σίτισης.

2. Προστασία συνόρων

Κάθε εισβολή ή παραβίαση συνόρων θα αντιμετωπίζεται όπως οφείλει να κάνει ένα κυρίαρχο κράτος: με σύλληψη, δίκη, καταδίκη και κράτηση σε κλειστά κέντρα με μόνη προοπτική την απέλαση. Θεσπίζουμε ξεκάθαρο πλαίσιο δράσης, αρμοδιότητες και πρωτόκολλα εμπλοκής για το Λιμενικό, την FRONTEX, τις στρατιωτικές δυνάμεις της Παραμεθoρίου, αλλά και την Εθνοφυλακή.

3. Δομές φιλοξενίας σε ακατοίκητα νησιά

Με πόρους της Ε.Ε., και με την συμβολή όσων οργανισμών θέλουν να προσφέρουν δωρεές ή υπηρεσίες. Σ' αυτές τις δομές θα διαμένουν θα περιθάλπτονται και θα σιτίζονται όλοι οι παρανόμως εισελθόντες, με μία και μόνη προοπτική: την απέλαση. Τα προς επιλογή νησιά πρέπει να μην είναι κοντά στα σύνορά μας, και να μπορούν να εφοδιάζονται εύκολα.

4. Πάταξη των λαθροδιακινητών και των υποστηρικτών τους

Έλεγχος στη διακίνηση κονδυλίων και στις δραστηριότητες των ΜΚΟ, απελάσεις και απαγορεύσεις άδειας λειτουργίας ή δράσεων, όταν διαπιστώνονται παράνομες πράξεις. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό να κατευθύνονται και να διευκολύνονται οι διακινητές λαθρομεταναστών στις αποβάσεις τους στα ελληνικά νησιά ή στον Έβρο, από μέλη δήθεν "φιλανθρωπικών" ΜΚΟ, στο Ελληνικό Έδαφος.

5. Σαφές πλαίσιο νόμιμης μετανάστευσης

Με διαφανή κριτήρια και διαδικασίες, και με προϋποθέσεις: α) οι υποψήφιοι μετανάστες να αποδέχονται και να θέλουν να υιοθετήσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις ευρωπαϊκές αξίες β) οι υποψήφιοι μετανάστες να παρουσιάζονται στις νόμιμες πύλες εισόδου, ή στις πρεσβείες ή στα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό.

6. Αποτελεσματική ενσωμάτωση με αυστηρά κριτήρια

Η αποτελεσματική ενσωμάτωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σειρά κριτηρίων αξιολόγησης των μεταναστευτικών πληθυσμών, με τήρηση αυστηρών ποσοστώσεων στις εκάστοτε κοινωνίες και με την ελεγχόμενη προώθηση ατόμων σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες και την πυκνότητα των πληθυσμών.

7. Προτεραιότητα στη μετανάστευση Ευρωπαίων και συμβατών πληθυσμών

Μετανάστες που συνάδουν με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες (π.χ. Αιγύπτιοι Κόπτες) θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στη νόμιμη μετανάστευση από τρίτες χώρες (πάντα σύμφωνα και με τα ανωτέρω κριτήρια ενσωμάτωσης). Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ καινοτομεί διότι στηρίζει τη μετανάστευση των ευρωπαίων πολιτών προς τη χώρα μας, με οικονομικά κίνητρα και απλοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να επωφεληθεί η Ελλάδα από ψηφιακούς νομάδες, εσωτερικούς μετανάστες, νέους ασκούμενους, αγρο-τουρίστες, από την μερική και εποχική απασχόληση κ.α.

8. Άδεια παραμονής, Υπηκοότητα και Ιθαγένεια

Ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για την άδεια παραμονής, την υπηκοότητα και την ιθαγένεια. Η άδεια παραμονής εξασφαλίζει την δυνατότητα νόμιμης εργασίας, παρέχει ασφάλεια και θα δίνεται χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια. Η Υπηκοότητα επιφέρει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, ενώ η Ιθαγένεια θα ορίζεται με βασικό κριτήριο την ταύτιση με τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, μετά από πολύπλευρες εξετάσεις και σοβαρή αξιολόγηση, καθώς θα οδηγεί στο δικαίωμα ψήφου.

9. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει Ελλάδα, και η Ευρώπη να παραμείνει Ευρώπη

Οι απόπειρες ενσωμάτωσης ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς και ασύμβατους πολιτισμούς, απέτυχαν παταγωδώς. Η αθρόα εισροή ανθρώπων που επιθυμούν την αλλοτρίωση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, την κατάργηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και των νόμων δημιουργεί παράλληλες κοινωνίες, έχει προκαλέσει αιματηρά περιστατικά βίας και ουσιαστική κατάργηση των θεμελιωδών Ευρωπαϊκών και Δημοκρατικών Αξιών. Πρέπει να σταματήσει, και είναι ήδη πολύ αργά!.

10. Σημεία Προστασίας στις χώρες όπου υπάρχουν συρράξεις

✨ Ακόμη μια καινοτόμος θέση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που ούτε καν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να έχει επεξεργαστεί ποτέ. Τα Σημεία Προστασίας είναι θύλακες ασφαλείας για τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να απομακρυνθούν πολύ από τις εστίες τους. Μ' αυτόν τον τρόπο υπάρχει και η δυνατότητα να αποκαταστήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους, όταν τελικά λήξει η σύρραξη. Όμως οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι έχουμε δικαίωμα - και υποχρέωση - να χρησιμοποιούμε τα χρήματα που συλλέγονται από τους φόρους μας κατά προτεραιότητα για τις χώρες μας, για τις κοινωνίες μας και για τις μελλοντικές γενιές. Έτσι, όσοι πολίτες, οργανισμοί, ιδρύματα ή ΜΚΟ θέλουν να βοηθήσουν τους πολίτες τρίτων χωρών, είναι ελεύθεροι να το πράξουν, αλλά επί τόπου, στις χώρες όπου υπάρχει το πρόβλημα, και μόνο με ιδιωτικούς ή εθελοντικούς, όχι δημόσιους πόρους. Τα Σημεία Προστασίας δίνουν τη λύση σ' αυτούς που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

11. Αντιμετώπιση της επέκτασης του Ισλάμ

Υποστηρίζουμε τις αρχές της Δημοκρατίας και του Φιλελευθερισμού, νηφάλια, ψύχραιμα και χωρίς ακρότητες. Σ' αυτό το πλαίσιο, καμμία θρησκεία δεν μπορεί να είναι υπεράνω του Νόμου. Τα ισλαμικά ιδρύματα και οι μουσουλμάνοι κληρικοί θα καλούνται να αποκηρύσσουν τη Σαρία ως νομικό σύστημα και να αναγνωρίζουν την υπεροχή του Συντάγματος και των νόμων του κράτους, αλλιώς θα απελαύνονται. Πρακτικές όπως η κλειτοριδεκτομή στα νέα κορίτσια θα απαγορεύονται με βαρύτατες κυρώσεις, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απέλαση. Θα καταργηθούν τα ισλαμικά σχολεία κατήχησης και το χιτζάμπ, η μαντίλα, η μπούργκα και το νικάμπ θα απαγορεύονται. Η απώλεια μερικών στυλιστικών αξεσουάρ είναι ένα ελάχιστο μειονέκτημα σε σχέση με την επιτακτική ανάγκη της παύσης της ισλαμικής προπαγάνδας και των αντιλήψεων εναντίον της γυναίκας.

12. Ανεκτικότητα μόνο στους ανεκτικούς

η Δυτική Δημοκρατία κατέκτησε, μετά από πολύ κόπο, την έννοια της ανεκτικότητας στο διαφορετικό, την έννοια της ανεξιθρησκείας και του αλληλοσεβασμού. Πρέπει να τα προστατέψουμε. Προσηλυτισμός, ποινικά αδικήματα ή εγκλήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, τη φυλάκιση και ακολούθως την απέλαση. Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός βασίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και στις δημοκρατικές αξίες. Αν τα χάσει, θα χαθεί σε έναν νέο Μεσαίωνα. Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και εμείς έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το μέλλον της.

(Εθνική Επιτροπή, 2012-2024).


Γιατί το Μεταναστευτικό είναι απειλή για την Ευρώπη

Κατ' αρχήν, κακώς ονομάζεται "μεταναστευτικό". Η ακριβής ονομασία θα 'πρεπε να είναι "εισβολικό", διότι η χώρα μας και η Ευρώπη υφίστανται κανονική εισβολή, από πλήθη παρανόμως εισελθόντων, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που όχι μόνο δε θέλουν να ενταχθούν στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, αλλά επιδιώκουν να τον ανατρέψουν, εγκαθιδρύοντας, όταν σε λίγα χρόνια αποκτήσουν πληθυσμιακή υπεροχή, τον θεοκρατικό ολοκληρωτισμό των πατρίδων τους.

Και είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που χώρες που υφίστανται εισβολή, χρηματοδοτούν τον εισβολέα! Όμως δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να υποδεχθούμε, και επιπλέον να χρηματοδοτήσουμε από κοινωνικούς πόρους που πληρώνει ο Ευρωπαίος και ο Έλληνας φορολογούμενος, ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους όχι τόσο λόγω πολέμων, αλλά οι περισσότεροι για να εκμεταλλευτούν το πλαίσιο κοινωνικής στήριξης της Ευρώπης. Αν συνεχίσουμε μ' αυτούς τους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος θα καταρρεύσει, και η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο σε μερικές δεκαετίες και μάλιστα με δημοκρατικές διαδικασίες.


Η προστασία των συνόρων δεν αρκεί - πρέπει να μηδενιστούν και τα κίνητρα

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ θεωρεί ότι κάθε κράτος έχει δικαίωμα να αποφασίζει πόσους και ποιους μετανάστες μπορεί να δεχθεί στο έδαφός του. Υπάρχουν δύο αυτονόητες προϋποθέσεις γι’ αυτό:

Α) Οι υποψήφιοι μετανάστες να θέλουν να υιοθετήσουν το πλαίσιο ζωής της χώρας στην οποία μεταναστεύουν (αλλιώς γιατί την επέλεξαν;)

Β) Οι υποψήφιοι μετανάστες να παρουσιάζονται στις νόμιμες πύλες εισόδου της χώρας ή σε ευρωπαϊκές πρεσβείες και προξενεία του εξωτερικού, ώστε να ζητήσουν επίσημα να γίνουν δεκτοί.

Για όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας, επειδή ακριβώς οι όμορες με μας χώρες δεν βρίσκονται σε πόλεμο, δεν θα έπρεπε καν να δίδεται δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου (σύμνφωνα με τον ορισμό του πρόσφυγα στη Συνθήκη της Γενεύης). Για την παράνομη είσοδο θα έπρεπε να εφαρμόζεται ο υπάρχων νόμος ο οποίος προβλέπει σύλληψη, προφυλάκιση, δίκη, καταδίκη, έκτιση της ποινής και απέλαση. Εάν όσοι έρχονται ήξεραν ότι θα συλληφθούν και θα είναι υπό κράτηση μέχρι να απελαθούν, οι εισβολικές ροές θα σταματούσααν άμεσα (αποδεικνύεται από τα παραδείγματα χωρών όπως π.χ. η Αυστραλία). Γι αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε σε ακατοίκητα νησιά, δομές φιλοξενίας με πόρους της Ε.Ε. ή και άλλων οργανισμών, στις οποίες θα παραμένουν χωρίς δικαίωμα μετακίνησης, όλοι οι εισβολείς με μία και μόνη προοπτική: την απέλαση. Στον παρανόμως εισελθόντα, εάν δεν βαρύνεται με άλλα ποινικά αδικήματα ή δεν καταζητείται, θα δίδεται το δικαίωμα, σε οποιαδήποτε φάση της παραπάνω διαδικασίας, να αναχωρήσει οικειοθελώς από τη χώρα, επιστρέφοντας στην πατρίδα του, οπότε και θα διακόπτονται οι εναντίον του νομικές ενέργειες.


Από το 2012 η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, αποδεικνύει τους κινδύνους και υποδεικνύει τις λύσεις

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μελετά το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από το 2012 και έχει συνεισφέρει πολλά στη συζήτηση και στις λύσεις του, μάλιστα με προσωπικό κόστος του πρώην Προέδρου Θάνου Τζήμερου και των στελεχών της, που δέχτηκαν τις συκοφαντικές επιθέσεις της Αριστεράς αλλά και των άλλων κομμάτων που υποτίθεται πρεσβεύουν την προστασία των συνόρων μας. Όμως η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δικαιώθηκε σε όλη την 12ετή πορεία της, διότι είναι το μόνο κόμμα που προτείνει μελετημένες, αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, θέσεις που αποτελούν και την μόνη ουσιαστική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του εξτρεμισμού.

Ένα κράτος – Δύο κόσμοι; Ντοκυμαντέρ για το μεταναστευτικό και την ενσωμάτωση στη Γερμανία

Μια παραγωγή του ZDF που έγινε το 2015, και δυστυχώς δεν έχει προβληθεί ακόμη στη χώρα μας. Μεταφράστηκε με υπότιτλους στα Ελληνικά από την Επιτροπή Άμυνας, Μεταναστευτικού και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
dimiourgiaxana.gr/άρθρα-μελών/3429-ένα-κράτος-δύο-κόσμοι-ντοκυμαντέρ-για-το-μεταναστευτικό-και-την-ενσωμάτωση-στη-γερμανία

Διαβάστε τα πιο σημαντικά άρθρα του Θάνου Τζήμερου για το θέμα

“Ούτε κραυγές, ούτε ψίθυροι”.
protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=26802

“Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια”
protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35626

“Ευνουχισμένη διανόηση και άλλες αναπηρίες.”
protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35932

“Ποιος πολιτισμός είναι ανώτερος”
athensvoice.gr/politics/74155_poios-politismos-einai-anoteros

“Θεός σφαγών και βιασμών”
athensvoice.gr/politics/75171_theos-sfagon-kai-viasmon

“Ζητούνται αρτιμελείς νομικοί”
eglimatikotita.gr/2014/08/blog-post_4.html

“Ο μεσαίωνας του φόβου”
marketnews.gr/article/19826/o_mesaiwnas_tou_fobou

“Ζωσμένοι με εκρηκτικά”
marketnews.gr/article/317202/zwsmenoi_me_ekrhktika

“Διαφωτισμός με προοδευτική συσκότιση”
athensvoice.gr/politics/135324_diafotismos-me-proodeytiki-syskotisi

“Ο Πόλεμος με το Ισλάμ τελείωσε”
liberal.gr/arthro/102432/apopsi/arthra/o-polemos-me-to-islam-teleiose.html

“Πλατεία Μωάμεθ πρώην Τραφάλγκαρ”
capital.gr/arthra/3203342/plateia-moameth-proin-trafalgkar

“Ο καρχαρίας ή εσύ”
capital.gr/story/3081086

“Η χημειοθεραπεία της μαντήλας”
liberal.gr/arthro/39300/apopsi/arthra/i-isonchimeiotherapeiasin-tis-mantilas.html

“Επιτέλους η σαρία γκρεμίζεται μέσω Στρασβούργου”
capital.gr/arthra/3219723/epitelous-i-saria-gkremizetai-meso-strasbourgou

“Υπάρχει γαλανόλευκο Ισλάμ”
marketnews.gr/article/447768/yparxei-galanoleyko-islam

“Από τον γέροντα Παστίτσιο στο Ισλάμ Μπαϊλντί.”
athensvoice.gr/politics/348936_apo-ton-geronta-pastitsio-sto-islam-mpailnti

“Η αβάσταχτη βιαιότητα της μη - βίας”
marketnews.gr/article/391462/h-abastaxth-biaiothta-ths-mh-bias

“Σημαδεύοντας την καρωτίδα της Δημοκρατίας”
capital.gr/arthra/3233749/simadeuontas-tin-karotida-tis-dimokratias

“Είμαστε λοιπόν ακροδεξιοί;”
marketnews.gr/article/1726631/eimaste-loipon-akrodeksioi

“Πριν να μάθετε πολιτική, ξεκινήστε μαθαίνοντας ανάγνωση”
marketnews.gr/article/2420716/prin-na-mathete-politiki-ksekinhste-mathainontas-anagnwsh

“Έχει δίκιο η μουσουλμάνα”
marketnews.gr/article/2452204/exei-dikio-h-mousoulmana

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση