Life GoddessΦαίνεται ότι το Λονδίνο αποδεικνύεται «πεδίο δόξης λαμπρό» για νέους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με τις φρέσκες ιδέες αλλά και τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα ξεχωρίζουν στη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Με τη λειτουργία του παντοπωλείου - εστιατορίου «The Life Goddess», στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην Στορ Στριτ, μια ανάσα από το Βρετανικό Μουσείο, τρεις επιχειρηματίες από τη συμπρωτεύουσα παρουσιάζουν τις ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αγνά υλικά της πατρίδας μας στους επιλεκτικούς Βρετανούς.

Οι ιδιοκτήτες, Νίκος και Γιώργος Νυφούδης μαζί με τον συνεργάτη τους Ηλία Κουλακιώτη ταξίδευαν για έξι μήνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναζητώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Εδώ και δύο εβδομάδες που λειτουργεί το μαγαζί, οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λάδι από τη Λακωνία, μέλι από το Ζάλογγο, τυριά από τη Μακεδονία, αλλαντικά από την Ευρυτανία, μαρμελάδα από τη Λάρισα αλλά και τόνο Αλοννήσου.

«Οταν σπούδαζα στην Αγγλία, διαπίστωσα την έλλειψη καλών ελληνικών προϊόντων στην αγορά. Τότε σκέφτηκα ότι η δημιουργία ενός χώρου με ποιοτικές ελληνικές γεύσεις έλλειπε από τη βρετανική πρωτεύουσα. Δουλέψαμε σκληρά γι' αυτό το μαγαζί και μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Αγγλους. Αν και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μας έχουν αγκαλιάσει» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Νίκος Νυφούδης, ένας εκ των ιδιοκτητών.

Η αρχική σκέψη των επιχειρηματιών ήταν να λειτουργήσει το «Life goddess» μόνο ως παντοπωλείο, όμως, τελικά αποφάσισαν στον ίδιο χώρο να μαγειρεύουν ελληνικά φαγητά.Κάθε μεσημέρι στο μικρό εστιατόριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι τριάντα άτομα, ο σεφ προσφέρει στους πελάτες δυο διαφορετικά πιάτα με γεύση Ελλάδας, τρεις σαλάτες και μία σούπα.

«Εν τω μέσω οικονομικής κρίσης, κάναμε μια τολμηρή κίνηση, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας. Ελπίζουμε το -Life Goddess- να γίνει ένα παράθυρο του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η διοργάνωση μιας ελληνικής ημέρας στον δρόμο που βρίσκεται το μαγαζί, όπου θα παραβρεθούν οι Ελληνες παραγωγοί. Επίσης σχεδιάζουμε να πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής κουζίνας από τον σεφ, στον κόσμο που μας επισκέπτεται καθώς και να πωλούνται ελληνικά βιβλία» προσθέτει ο Νίκος Νυφούδης.

Το «Life Goddess» με σήμα κατατεθέν την κατσίκα -αφού η κατσίκα Αμάλθεια, η τροφός του Δία, συμβολίζει την αφθονία- είναι ένας ζεστός χώρος όπου κυριαρχεί το ακατέργαστο φυσικό ξύλο. «Ολα τα έπιπλα, οι πάγκοι, ακόμη και τα ψυγεία του μαγαζιού κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στόχος των τριών επιχειρηματιών είναι να ανοίξουν το «Life Goddess» και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού. Επιθυμούν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε η -Ελληνίδα θεά- που έφτασε μέχρι το Λονδίνο, σύντομα να βρεθεί και στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή στο Ντουμπάι» καταλήγει.

Πηγή: Κλάρα Γενιτσαριώτη - Το Έθνος

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (1 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση