Το forum της Δημιουργίας Ξανά, χρησιμοποιεί το bbCode για την διαμόρφωση των κειμένων των αναρτήσεων. Η κάθε εντολή διαμόρφωσης ξεκινά με το σύμβολο [εντολή] και λήγει με το [/εντολή]. Αυτά τα σύμβολα δεν εμφανίζονται στο δημοσιευμένο κείμενο, εμφανίζεται μόνο η διαμόρφωση που προσφέρουν. Αν τα έχετε πληκτρολογήσει αντί να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά του editor και έχετε κάνει κάποιο λάθος, τότε θα εμφανίζονται στο κείμενο σας αντί για την διαμόρφωση.

Το χρώμα κειμένου, η έντονη γραφή κλπ λειτουργούν όπως σε όλους τους επεξεργαστές κειμένου.

Κείμενο με κουκίδες και αρίθμηση (δηλαδή λίστα):

Η αρχή κάθε αριθμημένης λίστας δηλώνεται με το [ol] και το τέλος της με [/ol]
και η αρχή κάθε λίστας με κουκίδες δηλώνεται με το [ul]και το τέλος της με [/ul]

Το κάθε στοιχείο της λίστας αρχίζει με [li] και κλείνει με [/li]

[ol] παράδειγμα λίστας με αριθμούς
[li]σειρά πρώτη[/li]
[li]σειρά δεύτερη[/li][/ol]

[ul]παράδειγμα λίστας με κουκίδες
[li]σειρά[/li]
[li]σειρά[/li][/ul]

Με αυτή την λογική βάλτε τον κέρσορα στα σημεία που θέλετε και πατήστε το ανάλογο πλήκτρο. Δεν χρειάζεται να είναι η μία σειρά κάτω από την άλλη, αρκεί να μπουν τα σύμβολα σωστά π.χ το [ul]παράδειγμα λίστας με κουκίδες[li]σειρά[/li][li]σειρά[/li][/ul] θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το παραπάνω.

Σημείωση, όταν έχετε ανοίξει μία λίστα π.χ με [ul] τότε το πλήκτρο αλλάζει σε [/ul] για να σας δείξει ότι πρέπει να κλείσετε την λίστα.

[hr]Χαράζει μία οριζόντια γραμμή

Τις παρακάτω διαμορφώσεις μπορείτε να τις κάνετε επιλέγοντας το κείμενο που θέλετε αφού το έχετε γράψει, έτσι η αρχή και το τέλος της εντολής μπαίνουν αυτόματα.

[quote][/quote]Γράφοντας κάποιο κείμενο ανάμεσα σε αυτές τις αγκύλες δημιουργείτε ένα γκρι πλαίσιο για να το ξεχωρίσετε οπτικά από το υπόλοιπο κείμενο.

[hide] [/hide]Γράφοντας κάποιο κείμενο ανάμεσα σε αυτές τις αγκύλες αυτό θα είναι ορατό μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες. Οι επισκέπτες θα βλέπουν το παρακάτω μήνυμα «Μέρος του μηνύματος είναι κρυμμένο για τους επισκέπτες. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να το δείτε.»

[confidential] [/confidential] Γράφοντας κάποιο κείμενο ανάμεσα σε αυτές τις αγκύλες αυτό θα είναι ορατό μόνο από εσάς που το έχετε γράψει και από τους Διαχειριστές, όλοι οι υπόλοιποι δεν θα βλέπουν απολύτως τίποτα (ούτε ειδοποίηση ότι εκεί υπάρχει κείμενο) Το κείμενο αυτό, εμφανίζεται σε κόκκινο πλαίσιο

[spoiler][/spoiler]Γράφοντας κάποιο κείμενο ανάμεσα σε αυτές τις αγκύλες δημιουργείτε ένα πλαίσιο το οποίο το κρύβει μέχρι να πατήσει κάποιος το μήνυμα που εμφανίζεται ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler! [Πατήστε για επέκταση]. Το κείμενο αυτό εμφανίζεται σε κίτρινο πλαίσιο.

Αυτή η λειτουργία είναι πρακτική εάν έχετε μεγάλο κείμενο που περιέχει π.χ. επεξηγήσεις τις οποίες μπορεί να τις ανοίξει μόνο όποιος ενδιαφέρεται για αυτές.

Δημιουργία πίνακα. Πατώντας αυτό το κουμπί θα εξαφανιστεί το παρακάτω :

[table] αρχή του πίνακα
[tr] αρχή γραμμής
[td][/td] στήλη
[td][/td] στήλη
[/tr] τέλος γραμής
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
τέλος του πίνακα
Συμπληρώστε το περιεχόμενο των κελιών ανάμεσα στις αγκύλες td.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να συμπληρώσετε γραμμές η στήλες.

Δημιουργία δεσμού υπερσύνδεσης (link) Πατήστε αυτό το κουμπί και θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο από κάτω στο οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε στο “URL” την διεύθυνση και στο “Κείμενο” τις λέξεις που θέλετε να είναι ο δεσμός, μετά πατήστε “Εισαγωγή”

Εισαγωγή βίντεο. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τις διαστάσεις που θέλετε να εμφανιστεί, να επιλέξετε από την λίστα τον πάροχο του βίντεο και την διεύθυνση URL.

Map

Code

Σύνδεσμος εικόνας