Απαντώντας σε δύο ερωτήσεις: Μας επιβάλλουν το αγγλικό γιατί μας μισούν και μας ζηλεύουν; Όχι!
Τα νέα ομόλογα πρέπει να διέπονται από το αγγλικό δίκαιο επειδή το ελληνικό νομικό πλαίσιο είναι ατελές, καθώς δεν προβλέπεται στο ελληνικό δίκαιο πώς εκφράζονται οι ομολογιούχοι συλλογικά.
Οι ομολογιούχοι πρέπει να εκφράζονται συλλογικά γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι  ρήτρες συλλογικής δράσης των ομολογιούχων, (Collective Action Clause, CAC). Αυτές είναι οι ρήτρες προβλέπονται στο Αγγλικό Δίκαιο.

Το Αγγλικό δίκαιο είναι το σύνηθες δίκαιο αναφοράς για αυτού του είδους τις συναλλαγές και με βάση το οποίο συνάπτονται οι σχετικές διεθνείς συμφωνίες και από το οποίο διέπεται η σχετική διεθνής πρακτική.
Επιπλέον, κανείς ομολογιούχος δεν έρχεται να μετάσχει στη διαδικασία αυτή, εάν ξέρει ότι και τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, διότι το ελληνικό δίκαιο τώρα εφαρμόζεται και οδηγεί σε μια μείωση της ονομαστικής αξίας κατά 53,5%

Τα ελληνικά ομόλογα και στο παρελθόν έχουν εκδοθεί με Αγγλικό Δίκαιο.
Από τη στιγμή που τα ομόλογα θα είναι στο αγγλικό δίκαιο, αν αποτύχουμε θα μας πάρουν την Ακρόπολη;
Όχι!
Το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης, είναι το δίκαιο του τόπου εκτέλεσης, άρα το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι το ελληνικό δίκαιο.

Δεν υπάρχει επομένως καμία απειλή για τους δρόμους, για τις πλατείες, για τα αρχαιολογικά μνημεία, για τον ορυκτό πλούτο, για ο,τιδήποτε σχετίζεται με την δημόσια κτήση, την εθνική κυριαρχία και υπόσταση.

Πηγή : politicsgr.net

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (0 απαντήσεις).

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Δωρεά μέσω Paypal

 

 

 

 

 

 

Άλλοι τρόποι δωρεάς

Οικονομική ενίσχυση