Δωρεάν online μαθήματα από τον Οκτώβριο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

11/02/2013 01:39 #375 από vili
Θα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις, χωρίς ωστόσο να παρέχεται κάποιο πιστοποιητικό ή αποδεικτικό κατάρτισης.

Με σκοπό την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, το Πανεπιστήμιο Αθηνών στοχεύει στην ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, διαθέσιμων δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, όσο και στο ευρύ κοινό.

Τα πρώτα Ανοικτά Μαθήματα εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβριο του 2013, αναφέρεται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει γι’ αυτό τον σκοπό το ίδρυμα. Στα πλάνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είναι ο αριθμός των μαθημάτων να ξεπεράσει τελικά τα 800, από τα οποία τα 150 θα συνοδεύονται από το βίντεο όλων των διαλέξεων (καταγεγραμμένες βιντεοδιαλέξεις), που αντιστοιχούν σε περίπου 41.000 διδακτικές ώρες.

Στόχος, σημειώνει το πανεπιστήμιο, είναι η ενίσχυση και η καλλιέργεια κουλτούρας αξιοποίησης των νέων δυνατοτήτων από τα μέλη ΔΕΠ, αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου μηχανισμού υποστήριξης και η προώθηση της ανοικτής πρόσβασης. Έτσι, αφενός αναβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου αναδεικνύεται ο κοινωνικό-εκπαιδευτικός ρόλος των Ιδρυμάτων (στο πλαίσιο των δράσεων της Δια Βίου Μάθησης) και προβάλλεται διεθνώς το έργο τους.

Εκτός από τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Ιδρύματος, το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι χρήσιμο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Ίδρυμα, του απόφοιτους άλλων Ιδρυμάτων, τους επαγγελματίες που επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι τα μαθήματα δεν εντάσσονται σε προγράμματα σπουδών ή σε κάποιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, επομένως η πλατφόρμα δεν χορηγεί πτυχίο, πιστοποιητικό απόκτησης γνώσης ή αποδεικτικό κατάρτισης. Επίσης, στο πλαίσιό της δεν θα παρέχεται διδακτική υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο ή το προσωπικό του.

Γι’ αυτό τον σκοπό, υπάρχει ήδη το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), από τον ιστότοπο του οποίου προσφέρονται Προγράμματα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning).

Από την μηχανορραφία θα προτιμήσω την μηχανογραφία….
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Glykeria, bezirch, LamprosD, mary, NickCrete

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

11/02/2013 09:48 #377 από LENA
καλημέρα και καλή εβδομάδα! ευχαριστούμε για την πληροφορία! εγώ πάντως παρακολουθώ ένα μάθημα απ'το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με e-learning μέσω coursera το οποίο στο τέλος παρέχει και πιστοποιητικό. το συγκεκριμένο δε (Introduction to Philosophy) είναι πολύ δημοφιλές στους Έλληνες και βρήκα κι άλλη μια "συνδημιουργό" εκεί :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

13/02/2013 14:38 #417 από ageor
Πολύ καλό (όταν γίνει).

Βρείτε μερικούς συνδέσμους δωρεάν online εκπαίδευσης στο σημείωμα Free Online Education .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bezirch, aphroditep, NickCrete

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

20/02/2013 14:43 #566 από angelakapa
Λένα, γράφτηκα κι εγώ σε αυτό, αλλά δεν το παρακολουθώ επειδή δεν προλαβαίνω...τι κρίμα που δεν ήξερα ότι είσαι κι εσύ...σνιφ σνιφ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

20/02/2013 17:04 #569 από LENA
Σε είδα κούκλα οτι είσαι κι εσύ! Είναι πολύ καλό το συγκεκριμένο μάθημα. Ευχάριστη πρόκληση :) Αν μη τι άλλο, νιώθω τα γρανάζια του μυαλού μου να γυρίζουν ;) Δοκίμασέ το μόλις βρεις λίγο χρόνο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ