Τα ιερά τρακτέρατα του κάμπου

07/02/2013 13:32 #324 από thanos
Τα ιερά τρακτέρατα του κάμπου δημιουργήθηκε από thanos

Τρακτέρ 2Του Μπούτα τα μούσια άσπρισαν, λες, ξαναβλέποντάς τον στο μπλόκο της Νίκαιας. Γέρασε! Από το 1994, την εποχή της πρώτης κατάληψης, είναι πια ένα οικείο πρόσωπο σε κάθε ελληνική οικογένεια. Σαν τα ιερά τέρατα της οθόνης που τα παρακολουθείς χρόνια τώρα και διαπιστώνεις με κάποια δόση χαιρεκακίας: γέρασε κι αυτή, τι να σου κάνουν τα λίφτινγκ... Όμως ο Μπούτας δεν έκανε λίφτινγκ. Ούτε καν στα αιτήματα. Επιδοτήσεις ζητούσε το 1994, επιδοτήσεις ζητάει και τώρα. Τις πασπαλίζει με μερικές κορώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, έχει δίπλα του κι εκείνο το ζωντανό απολίθωμα του πελατειακού συστήματος, τον Σταματόπουλο του ΜΕΤΡΟ, και απειλεί ξανά να κόψει την Ελλάδα σε φέτες.

Διαβάστε περισσότερα...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": LamprosD, ktsitsis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

07/02/2013 18:06 #325 από szilellis
Απαντήθηκε από szilellis στο θέμα Τα ιερά τρακτέρατα του κάμπου
Η προσήλωση σε λίγα αγροτικά προϊόντα μπορεί να επιφέρει σίγουρο βραχυπρόθεσμο κέρδος αν εστιάσεις ακριβώς σε προϊόντα υψηλής απόδοσης. Δεν επιφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όμως. Θα πρέπει να γίνει μια στοχευόμενη και σε βάθος μελέτη αφενός για τις δυνατότητες παραγωγής που υπάρχουν στη χώρα συλλογικά και αφετέρου για την αγορά σήμερα αλλά και αύριο, έτσι ώστε να επιλεχθεί ένα στρατηγικό μωσαϊκό προϊόντων το οποίο μπορεί να υποστηριχτεί με ανάλογες ρυθμίσεις πχ φόρων και άλλων κινήτρων. Αποφεύγω να αναφέρω την επιδότηση γιατί έχει καταντήσει αυτοσκοπός και εισόδημα.
Σε ένα τέτοιο μωσαϊκό το βαμβάκι το πολύ να ’έπιανε’ το 0.5% της συνολικής παραγωγής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/02/2013 17:57 - 08/02/2013 17:58 #348 από Alkiviadis
Απαντήθηκε από Alkiviadis στο θέμα Τα ιερά τρακτέρατα του κάμπου

Αποφεύγω να αναφέρω την επιδότηση γιατί έχει καταντήσει αυτοσκοπός και εισόδημα.


Προς θεού δεν διαφωνώ απλά αναρωτιόμουνα αντί για να επιδοτήσει με βάρκα την ελπίδα, εάν θα ήτανε βιώσιμο ένα πλάνο στο οποίο η κυβέρνηση θα δεσμευόταν να αγοράζει τη παραγωγή κάποιου γεωργού για κάποια χρόνια και να τη χειριζόταν η ίδια ή και να τη εκπλειστηρίαζε σε μεσάζοντες με πιθανότατα καλύτερους συνδέσμους στο εξωτερικό (κοινώς το ρόλο του Facilitator).
Παράλληλα θα μπορούσε να επηρεάσει και τις τιμές τις αγοράς διοχετεύοντας τα προϊόντα σε περιστάσεις που θέλει να ανακουφίσει π.χ. αυτό το εποχιακό φετίχ των καναλιών το γιορτινό τραπέζι...

Μια μυωπική ίσως πρόταση έχοντας δει τα εντόσθια του τέρατος... Απλά ποτέ δε ξέρεις, οι ιδέες είναι σαν τα φλουριά που πετάς σε μία λίμνη για να κάνεις την ευχή σου... Ίσως πιάσει. Σίγουρα προτιμητέο από το να την πετάξεις στη βουλή που κυριολεκτικά μασάει καλές ιδέες..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Powered by Kunena Φόρουμ